perjantai 21. tammikuuta 2011

Gunung Raya, käärmeitä ja vesiputous

Eilen perjantaina lähdin ajeleen ja ajattelin käydä katsomassa Snake Sanctuaryn, mutta se olikin kiinni just sinä päivänä. Sitten kattelin karttaa ja kysyin neuvoa, että meneekö saaren keskellä olevalle korkeimmalle huipulle tietä. Sinne kuulemme menee ja paikan nimi on Gunung Raya. Sitten siis sinne. Tie ylös kohti 900 metriä oli tosi mutkainen ja jopa 125cc scootterilla kurvaillessa kohti huippua veti suupieliä virneeseen. Hieno tie.
Ylhäällä on Gunung Raya Tower ja samassa yhteydessä on myös hotelli nimeltään The Peak D Coconut Hill Resort. Pieneen torniin oli 10MYR/2,5€ sisäänpääsymaksu ja hintaa sisälty ylhäällä ravintolassa joko kahvi tai tee. Ylhäältä on hyvät näkymät joka puolelle Langkawia.
Tämä huippu on siis noin 200m korkeampi kuin aikasemmin kirjoittamani kaapelirata ja näköalasilta ja samalla Langkawin korkein paikka.

Ajellessa takaisin päin kohti hotellia kello oli jo yli seitsemän ja aurinko alkoi laskeutua. Kesken matkan oli pakko pysähtyä, kun näkyi niin sopiva maisema ja taivaan värit oli niin hienot.
Tänään lauantaina päätin lähteä käymään uudestaan kokeilemassa käärmepaikkaa. Lippu paikkaan oli 15MYR/3,75€. Show oli juuri alkanut ja katsomaan sitä. Siellä pari kaveria taiteili erilaisten käärmeiden kans ja ihmiset sai kuvauttaa itsensä käärmeet olkapäällä. Siitä ei tarvinnut maksaa erikseen.
Paikka ei ollu mikään kovin erikoinen ja ei siellä ollut kovin paljon käärmeitäkään. Tulipahan käytyä katsomassa.

Kun kärmekset oli nähty, niin päätin jatkaa mopoilua itärannikon läpi menevälle tielle. Se olikin käytännössä ainoa tie, jossa ei ollut tullu vielä käytyä saarella. Näin kartalta, että siellä on Durian Perangin Waterfall eli joku vesiputous. Katsomaan sitä. Putous oli vesimäärältään iloinen yllätys edelliseen verrattuna. Putouksia oli useampia peräkkäin. Korkeimmalla oleva putous oli suurin. Putoukset ei ole kovin kaukana parkkipaikalta, mutta paita alkoi olla perille päästyä jo vähän märkä. Siispä taas shortsien taskusta kaikki kamat laukkuun ja putouksen alle suihkuun. Vesi tuntui täälläkin tosi kylmältä samoin kuin muutama päivä sitten toisessa putouksessa.
Putouksen jälkeen jatkoin matkaa kohtia Kuahia ja siellä tuli käytyä syömässä. Ruuan jälkeen olikin hyvä jatkaa matkaa hotellille.

Langkawilta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti