lauantai 8. tammikuuta 2011

Honda Bay - Saarihyppelyä

Eilen perjantaina oli vuorossa Honda Bayn saarihyppelypäivä. Ensin mopoilla heti aamusta hakemaan torilta tuoretta tonnikalaa ja muuta ruokatarviketta ja sen jälkeen Honda Bayn venesatamaan. Honda Bay sijaitsee noin 10km päässä kaupungista. Satamassa vuokrattiin vene päiväksi meille viidelle hintaan 1500PHP/27,20€. Kun kaikki oli valmista, niin veneeseen ja menoksi. Ensimmäiseksi otettiin suunnaksi Starfish Island. Saari on saanu nimensä siitä, että sen ympärillä on tosi paljon meritähtiä.Kun lähdettiin satamasta, niin meri oli välillä täysin peilityyni. Tosi harvinaista. Kun oltiin snorklailtu Starfish Islandilla tarpeeksi, niin sitten jatkettiin matkaa Snake Islandille. Tuuli oli voimistunut snorklailun aikana huomattavasti ja meri alkoi jo vähän aaltoiseen. Snake Islandillä ei tarvi meittiä käärmeitä, vaan nimi tulee sen kapeasta ja pitkästä muodosto. Saarelta löytyy tosi hieno biitsi.Snake Islandilla jätettiin snorkailut kokonaan väliin. Venepojat grillaili meidän ostamat tonnikalat ja syötiin saarella. Kun oltiin syöty ja ihmetelty saarta tarpeeksi, niin sen jälkeen jatkettiin matkaa Pandan Islandille. Se on Honda Bayn yksi hienoimmista saarista. Tuuli oli voimistunut edelleen ja nyt alkoi olla jo kohtalaista aaltoa. Pandanille päästyä heti snorklaileen ja katteleen mitä siellä näkyy pinnan alla. Näkyihän siellä. Erilaista riuttakalaa oli paikka paikoin oikein mukavasti.Pandan Islandin jälkeen otettiin suunnaksi Honda Bayn satama. Saarikierros kesti vajaa kuusi tuntia. Illalla snorklailut huomasi jälleen myös selän väristä...Tosi hieno päivä ja koko porukka oli oikein tyytyväinen reissuun.

Saariterveisin Palawanilta,
Mika

4 kommenttia:

  1. Jahaa olet sitte vaihtanut maata. Onko siellä Euron-Peson kurssi vaihtunut kun viimeksi olit siellä?

    Katsellut Euro-Batin kurssia niin eipä hyvältä näytä.
    Muistatko kun olit singaporessa niin paljonko hotellit perivät palvelu/veromaksuja ? Eri lähteistä eri lukuja (17,7-28,8%) siis varatun hinnan päälle.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Juu, Singaporen jälkeen olin Filippiineillä 3vk ja tänään sunnuntaina tulin takaisin tänne Singaporeen.

    Bati menny tosiaan jo alle 40, kun se on parhaimmillaan ollut vähän yli 50. Siinä on tosi iso ero ja alkaa jo tuntumaan hotellihinnoissa ja lennoissa. On peso vähän vahvempi kuin aikasemmin, mutta ei kovin paljon.


    En kyllä tiedä nuita kuluja. Ite kun käynyt kysymässä hintoja suoraan hotellien tiskeiltä, niin siellä hinta on se, joka sanotaan. Jos hotellin varaa esim. Agoda.fi kautta, niin niihin tulee kyllä jotain kuluja päälle. Viimeisimpänä esimerkkinä, kun autoin varaamaan eilen kahdelle kaverille hotellihuoneet Makati Citystä Manilasta tälle päivälle. Ensin Agoda ilmoitti, että hotellin hinta on luokkaa 55€/huone. Kun varausta alettiin maksamaan, niin huoneiden hinnaksi tulikin kaikkien kulujen jälkeen noin 15€ enemmän molemmille henkilöille yötä kohti. Aikasta suuri ero.

    Mika

    VastaaPoista
  3. Joo just isoimmat erot Agodan kautta varatessa.(28,8% kalliimpi sitten lopullisessa varauksessa)

    Hotellin omat sivut ilmoittaa:

    However, you may be required to pay some additional taxes upon arrival at the hotel depending on the local regulations in force.

    No sen näkee sitten paikanpäällä. Met ei olla totuttu tämmöseen täällä pohjolassa.

    VastaaPoista
  4. Kyllähän tuollaisesta äkkiä jää vähän "huijattu" fiilis, jos/kun hinta pompsahtaa ylimääräisten kulujen myötä paljon kalliimaksi kuin ilmoitettu.

    VastaaPoista