tiistai 19. lokakuuta 2010

Singaporen valot

Maanantaina tuli käytyä porukalla syömässä kaverin ja hänen vaimon kans, kuten monena päivänä aikaisemminkin. Singaporea sanotaan Aasian ruokapääkaupungiksi ja eikä suotta. Täältä löytyy ruokaa ihan joka paikasta ja kellon ajasta riippumatta. Tarjolla on kaikkia mahdollisia Aasian keittiöitä. Singapore itsessään on melkoinen sekoitus etnisesti erilaisia ihmisiä ympäri Aasiaa. Noin 70% singaporelaisista on kiinalaisia. Sitten täältä löytyy tosi paljon intialaista ja malesialaista alkuperää olevia ihmisiä. Samaa se tarkoittaa myös ravintoloissa. Kiinalaista, intialaista, malesialaista ja myös japanilaista ruokaa on tarjolla joka paikassa. Siihen päälle sitten kaikki länsimaalaiset ruokapaikat. Jos on vähänkin rahaa taskussa, niin ei täällä ainakaan ruokaan kuole. Paikalliset itsekkin nauraa, että ruokaa kyllä löytyy. Hyviä ruokapaikkoja on kaikkialla.

Illalla tuli otettua ekaa kertaa järkkäri mukaan ja lähdettyä kuvaileen vähän Singaporen iltaa. Kävelin ensin majapaikasta kohti Little Indian metroasemaa, kunnes tulin yhdelle pikkuintian pääkaduista. Siellä oli laitettu kunnolla valoa kansalle. Syynä moiseen valaistukseen näkyi yhdessä paikkaa teksti "Happy Deepavali".Sitten Little Indian metroasemalle ja parin pysäkin päässä olevalle Clarke Quayn asemalle. Siellä joen vartta pitkin Clarke Quaysta Boat Quayhin. Tämä alue on yks minun suosikki paikkoja Singaporessa jo aikaisemmilta reissuilta, jos haluaa lähteä syömään ja istumaan iltaa. Joen varsi on täynnä erilaisia ruokaravintoloita ja baareja ja ihmisiä on alueelle on tosi paljon joka päivä. Tässä Boat Quayn kohdalla olevia pilvenpiirtäjiä.Yksi Singaporen legendaarisimmista ja hienoimmista hotelleista. Fullerton Hotel.Olen käynyt viimeksi Singaporessa 2007 ja sen jälkeen tänne on noussut yksi uusi maamerkki. Marina Bay Sands. Kompleksiin kuuluu kolme isoa rakennusta, jotka yhdistyy toisiinsa katolla olevalla "surffilaudalla". Katon surffilauta ei ole mikään ihan tavallinen katto, vaan katolta noin 200m korkeudesta löytyy lähes koko surffilaudan pituinen Sky Park ja uima-allas, josta voi sitten uidessa katsella samalla Singaporea lintuperspektiivistä. Marina Bay Sandsista löytyy hotellin lisäksi mm. kauppoja, ravintoloita ja casino.Tänään tiistaina tuli vaihdettua kolmen yön jälkeen majapaikkaa Tai Seng Hotellista 3D Harmony Hostelliin. Jos edellinen oli mallia koirankoppi, niin sikäli tämä ei muuttunut mihinkään. Koko omalla huoneella on edelleen about sama, mutta tällä on hintaa 10 paikallista vähemmän eli 35SS/20,65€. Tämän alle ei juuri omaa huonetta saa ainakaan täältä Little Indian kulmilta, joka sijainniltaa on hyvä. Tässä tosin tipahti pois lähes kaikki ne mukavuudet mitä edellisessä majapaikassa oli eli tästä ei löydy tv'tä, ilmastointia, eikä myöskään omaa vessa/suihkua (käytävällä yhteiset). Langaton netti piti olla ja onkin, mutta eipä se yllättäin vaikuta toimivan. Voipa olla, että tästäkään ei tule kovin pitkää suhdetta. Järkevän hintaista majoitusta tästä kylästä on erittäin vaikea löytää.

Nyt alkaa möyriin vatsassa sen verran, että taitaa olla lounaan paikka.

Koirankoppiterveisin,
Mika

3 kommenttia:

  1. Semmosta se on kun koirankoppiin joutuu ;)
    T:
    Mika S

    VastaaPoista
  2. Toisaalta, koirathan on mukavia eläimiä, joten mikäs tässä. :)

    Hoplaa, nettikin näyttää toimivan tässä "kopissa" ainakin näin yöllä, ku vähemmän käyttäjiä. Toimiva netti on iloinen asia jopa koirankopissa!!! :))

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Hienoja kuvia Singaporen illasta. Me olimme siellä 9 päivää ja nyt maanantaina tultiin takaisin Thaimaaseen. Little Indian "valoviikoista" kuultiin, mutta lapsellisella reissulla oli aikas huono päästä illalla kaupungille. Kiva lueskella hienoa blogia ja onnea reissuille!

    t: Laura, Petri & muksut
    http://syksyauringossa.blogspot.com/

    VastaaPoista