keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Kuala Lumpur - Singapore

Maanantainapäivänä lähdin käymään Time Squaren kauppakeskuksessa tarkoituksena löytää sieltä bussiliput välille Kuala Lumpur - Singapore. Liput löytyikin helposti Compass Coachesilta kauppakeskuksen ulkopuoleisesta myyntikopista heti seuraavalle päivälle. Kun liput oli hankittu, niin menin käymään kauppakeskuksessa sisällä. Se ei olekkaan sitten mikään ihan tavallinen pikku shopping center. Tässä näkymään yhdestä siivestä.Mikä erottaa Time Squaren vaikkapa Helsingin Itiksestä tai Espoon Sellosta? Monikin asia. Yksi niistä on esimerkiksi sisähuvipuisto vuoristoratoineen!!Time Squaren sisähuvipuisto on Aasian suurin.

Tiistaina oli vuorossa sitten varsinainen bussimatka Singaporeen. Bussin lähtöaika oli 09:00 ja paikalla piti olla 08:45. Busseja kyseiselle välille löytyy laidasta laitaan ja hintaskaalaa on myös jonku verran. Minun käyttämä bussi oli hinnaston yläreunasta sen maksaessa 78MYR/19,5€. Bussina oli erittäin hyvin varusteltu 27-paikkainen luksusbussi, jonka kaikki paikat oli yläkerrassa. Alhaalla oli ainoastaan kuski, bussiemo ja tavaratila.Bussin varusteluun kuuluu mm. saman tapainen viihdejärjestelmä joka ikiselle matkustajalle, kuin lentokoneissa. Valittavana oli kymmeniä leffoja ja musiikkia löytyi kans mukavasti. Bussissa oli myös wifillä varustettu internet-yhteys. Sitä ei tullu tosin kokeiltua. Kun oltiin päästy liikenteeseen, niin tultiin kysymään, että olenko syönyt vielä aamupalaa. Enpä ollut. Hetken päästä sekin asia oli korjattu.Bussin ensimmäinen pysähdys oli vähän ennen Johor Bahrua, joka on viimeinen kaupunki Malesian puolella ennen Singaporea. Siellä tuli käytyä mm. vaihtamassa Malesian rinkulat Singaporen dollareiksi. Siitä jatkettiin kilometrin parin päässä olevalle Malesian raja-asemalle, jossa lyötiin maastapoistumisleima passiin. Sen jälkeen vain bussilla silta yli Singaporen puolelle, jossa vastaavasti Singaporen maahantuloleimat. Samalla bussista piti ottaa kaikki laukut ulos ja käydä niiden kans tullin kautta, jossa ne läpivalaistiin. Siinä ei mennyt kuin hetki ja takaisin bussiin ja keskustaan.

Miten bussimatka meni ja oliko tarpeeksi tilaa? Näinkin voi sanoa, nimittäin olin koko bussin ainoa matkustaja eturivissä suoraan kuskin yläpuolella!! Matkan aikana tuli katsottua myös Miami Vicen leffa. Kovin syväluotaavaa arvostelua siitä ei voi tosin tehdä, kun sen verran tuli torkuttua aamiaisen päälle.

Singaporeen päästyä bussista ulos ja taksi alle. Suunnaksi suomalaisen kaverin kämppä, jossa tarkoitus olla muutama eka yö. Illalla kaikki muuten hyvin, mutta kurkussa alkoi ahdistamaan oikein tosissaan ja samalla pukkaan kunnolla flunssaa päälle. En tiedä sitten, että oliko viiden tunnin bussimatkan ilmastointi liikaa vai mikä pöpö iski. Nyt keskiviikkoaamuna tilanne ei ole ainakaan yhtään parantunut. Ihan tukossa koko jannu. Ei hyvä.

Singaporesta duhadenä,
Mika

4 kommenttia:

  1. Singaporessa kalliit hotellit. Katsellut valmiiksi kun Helmikuussa neljän yön reissu tiedossa.

    Hae apteekista kunnon lääkkeet,nuha ja yskä lähtee.

    Kunnon rapsaa.

    VastaaPoista
  2. Laita Mika paljon kuvia Sporesta blogiis. Kaipaa sinne takas. Tänä aamuna oli jo pakkasta Espoossa.

    Heikki H.

    VastaaPoista
  3. Singapore ja KL... siitä on jo liiiiiian kauan.... :)
    Oliskohan sinne keikkaa... ;)

    VastaaPoista
  4. Iippo, Singaporen hotelleiden hinnat on kyllä turhan kalliita. Halvimmat hotellit alkaa noin 30€. Jos on esim. kuukauden, niin 30x30 on jo 900€. Se on paljon se. lääkkeiden suhteen Singaporessa on sama tilanne kuin Malesiassakin tai vaikkapa Suomessa, että vähänki tehokkaammat lääkkeet vain reseptillä. Thaimaassa ja Filsuillahan saa mitä vaan. On mulla ollu jonkulainen emergencylaatikko ostettuna Filsuilta just tällaisia tilanteita varten. Kurkku onkin jo tosi hyvä, mutta duha edelleen helvetillinen...

    Heikki, joko alkanu tekeen mieli, ku Suomessakin on viimein paluu jäätävään arkeen alkanut? ;) Kesäkuuhun on pitkä matka. Täytyy laittaa kuvia, kun tässä tulee käytyä joku päivä vähän oikeasti kuvailemassa ja jossain lähialueilla. Tänään käytiin just täällä asuvan kaverin kans Suntec Cityssä ja sitten siinä kohtuu lähellä olevassa Singaporen tosi isossa elektorniikkahelvetissä eli Sim Lim Squaressa: http://www.simlimsquare.com.sg/

    Make, teretulemas! :) Eikös sulla pitäis olla edellisiltä keikoilta tänne jo niin paljon kontakteja, että kai sitä aina pari kuukauden duunikeikkaa saa järkättyä. Sama koskee toki myös Heikkiä, ku asunu täällä vuosia. KL tuntuu minusta koko ajan paremmalta paikalta, mitä enemmän siellä on. Se on selkeästi rennompi kaupunki ilmapiiriltään ja ihmisiltään kuin Spore.

    - Mika -

    VastaaPoista