lauantai 2. lokakuuta 2010

Samal Island

Tänään lauantaina tuli lähdettyä käymään Davaon edustalla olevalla Samalin saarella. Ensin otettiin taksi hotellilta, jolla Sasan lauttaterminaaliin. Kyseessä oli tavallinen autolossi, jossa oli kyydissä siis kaiken maailman ajoneuvoja mopoista kuorma-autoihin ja busseihin. Lauttamatka kesti vain jotain vajaan vartin ja hintakin oli erittäin sopiva 10PHP/17c/hlö.

Samalin puolella lautta tuli Babak Ferry Terminaaliin. Samalin puolella oli tarkoitus vuokrata mopo päiväksi ja ajella sillä ympäri saarta. Heti lauttaterminaalin edustalla oli mopokuskeja tarjoamassa kyytejään. Kysyin, että haluaisin vuokrata mopon omaan käyttöön ja ajaa sillä ite. Ensin tarjottiin mopoa hintaa 300PHP/tunti. Sanoin siihen, että sillähän saa muualta mopon vuorokaudeksi. Kyselivät, että mistä muka, niin sanoin, että joka paikasta Filippiineiltä. Noh, ei ehkä ihan siihen hintaan, mutta kun vedätys oli niin paha minun kohtaa, niin piti vedättää niitä takaisin. Sitten kysyttiin, että paljonko maksaisin. Sanoin, että 300PHP/pv. Tarjottiin kohtuu paljon elämää nähnyttä mopoa ja sanottiin, että hyvä kuntoinen ja käy kokeileen. Kävin kokeileen ja en ollu ollenkaan tyytyväinen sen toimintaan. Sanoin, että en huoli tuota. Sitten tarjottiin toista. Ei sekään vakuuttanu. Kolmas oli sitten lähes uutta vastaava ja hinnaksi sanottiin 1000PHP/17,80€. Koska hinta oli niin suolainen, niin heitin siihen takaisin, että sillähän saa jo uuden mopon kaupasta. Lopulta tarjottiin kohtuu tuoretta Honda XRM125 ja hinnaksi sanottiin 500PHP/8,90€/pv. Otin sen.

Sitten vain ajeleen. Ajatuksena oli, että joko käydä katteleen jotain vesiputouksia ja biitsejä. Ajelin ensin kohtuu huonokuntoista hiekkatietä rannan tuntumassa ja siinä ei ollu mitään kovin erikoisia biitsejä. Sitten kartalla oli seuraavana Hagimit Falls -vesiputoukset. Sinne siis. Putoukset löyty helposti. Mopo parkkiin, nimellinen lippu taskuun ja käveleen portaita alaspäin. Hyvin pian alkoikin kuulumaan veden kohinaan. Alueella oli paljon kohtuu pieniä, mutta kohtuu hienoja putouksia.Aluella oli aikasta lämmin ja kostea keli. Hiaton alkoi hyvin pian kastua hikoilusta ja piti lähteä ottaan kunnon suihku yhteen pikku putoukseen. Vesiputouksen alla oleminen toimii hyvin myös hierontana.Tämä paikallinen hurja oli kiikkunut 6-7m korkeuteen puuhun ja hyppäsi sieltä yhden vesiputouksen altaaseen. Kuvassa jannu just irtaunut puusta ja lähtee kääntymään pää alaspäin kohti allasta.Paikalla oli myös muutama ammattikuvaaja ja pari mallia työn touhussa. Jäi kysymättä, että mihin kuvasivat kuvia. Joutu itsekkin ottaan muutaman kuvan malleista.Kun vesiputouksia oli aikansa ihmetelty, niin sitten oli ajatuksena, että menis käymään yhdessä saaren suosituimmista kohteista eli Perl Farm Resortissa. Yöpyminen paikassa maksaa halvimmillaan noin 3700PHP/66€/yö paikkeilla. Tarkoitus ei ollu majoittua sinne, vaan lähinnä käydä katsomassa paikkaa ja samalla käydä syömässä paikan ravintolassa. Paikka on viimisen päälle hieno luxussaariresortti. Pelkkä käyminen saarella olisi maksanut 2000PHP/35€/hlö ja tämä ei olisi siis sisältänyt yhtään mitään muuta, kuin olisi vain päässyt käymään siellä. Ei tullut kauppoja. Sain otettu saaresta kuvan Samalin puolelta kohtuu korkealta, josta oli suora näköyhteys saareen. Perl Farm on käytännössä lähes kiinni Samalissa. Välimatkaa on vain jotain 100-200 metriä paikasta riippuen.Samalin puolella tuli käytännössä mopoiltua Babakista Penaplatan kautta Kaputiaan ja takaisin Babakin terminaaliin. Sieltä taas lossilla Davaon puolelle ja taksilla keskustaan hotellille.

Samal on hieno ja kohtuu mäkinen saari. Kyllä siellä olisi voinut muutaman yönkin viettää, mutta ei sopinut omiin aikatauluihin. Vesi siellä on tosi kirkasta ja olisi varmasti ollut hyvä snorklata ja sukeltaa alueella. Alueelta löytyykin muutamia sukellusfirmoja. Ei mikään ihme, kun kattelee kartalta, että missä paikkaa saari sijaitsee. Samalle merialueelle jää Malesian puolelle Borneon huippupaikat ja Indonesian Pohjois-Sulawesikin on samaa merialuetta.

Vesiputousterveisin,
Mika



2 kommenttia:

  1. Davao google eartista katsottuna kohtuu iso kaupunki!? Suositelaanko sinne matkustamista? siis onko se vankkaa muslimialuetta? Onko sinulla joku logiikka miten valitset seuraavan paikan minne menet? Katsot karttaa.... ja sinne?
    Onko sinulla oma läppäri mukana? ja miten netti toimii eri paikoissa? ps.Rovaniemellä hieno syksyinen ilma,aurinko paistaa muttei lämmitä.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Davao on ihan turvallinen paikka. Ei siis mitään pelättävää. Muslimeita on jonku verran, mutta keskikaupunigilla sitä ei juuri edes huomannu. Samalla tavalla nekin leipää syö. Muslimialueita ylipäätänsä mitenkään turha pelätä. Yleisesti ottaen samanlaisia mukavia ihmisiä kuin muutkin.

    Tässä reissussa ei ole yhtään mitään logiikkaa. :) Juu, ihan fiiliksen mukaan. En ole koskaan aikasemmin käynyt Etelä-Filippiineillä ja siksi menin siellä nyt käymään. Kiinnosti vain nähdä kaupunki ja oli tiedossa, että siellä olis jotain nähtävää lähialueella. Olis siellä voinut olla pidempäänkin. Silloin olis tosin kannattanut yöpyä muutama yö Samalilla.

    Oma läppäri, MacBook Pro, on mukana. Halusin sen mukaan ihan senkin vuoksi, että saan vedettyä koko ajan kuvista varmuuskopioita omalle koneelle. Lisäksi mukana ulkoinen USB-asema, johon otan kuvista lisäksi varmuuskopioita koko ajan. Netti toimii vaihtelevasti, mutta nykyään alkaa oleen jo wifiä aikasta hyvin kohtuu halvoissakin majapaikoissa. Ei toki kaikissa.

    RoiCity on tuttu paikka. Siellä on tullu oltua 88-91 opiskelemassa elektroniikkaa ja tietotekniikkaa.

    Manilasta,
    Mika

    VastaaPoista