torstai 21. lokakuuta 2010

Sentosa

Eilen keskiviikkona tuli lähdettyä käymään Jarin kans Singaporen edustalla olevalla Sentosan saarella. Ensin metrolla North East -linjalla (NE) Little Indiasta päätepysäkille Harbour Frontiin, joka tulee Singaporen suurimmalle kauppakeskukselle Vivo Cityyn. Sieltä pienen snäksin jälkeen hypättiin junaan, joka menee Harbour Frontin ja Sentosan väliä.

Kun oltiin päästy saarelle, niin katteleen vähän minkälainen paikka se on. Sentosalta löytyy Aasian mantereen eteläisin paikka. Päiväntasaaja jää paikasta 136km etelään.Sentosalla tuli törmättyä tuttuun paikan nimeen. Palawan. Filippiineillä tullut vietettyä tänä vuonna noin 4kk Palawanin saarella. Täällä Sentosalla on kolme rantaa, joista yhden nimi on Palawan Beach. Se on samalla Sentosan hienoin ranta.Ei tullut pyörittyä yksin kameran kans saarella. Tässä intialaisryhmä kuvaamassa elokuvaa, johon liittyy "yllättäin" paljon musiikkia ja tanssia.Sentosalle pitäisi valmistua tänä vuonna maailman suurin laskuvarjohyppysimulaattori. Tuota on pakko päästä kokeilemaan, kun se on valmis!Saarelta löytyy lisäksi mm. useita viiden tähden hotelleja, casino, Universalin elokuvastudiot, ostoskeskus, isot meriakvaariot, golfkenttä yms. yms.

Mukava ja leppoisa päivä. Siellä Suomessa talvi alkaa tekeen tuloaan ja aamuisin pitää jo skrapata auton ikkunat ja harjailla suurimpia lumia pois. Voin lohduttaa, että ei täälläkään joka päivä aurinko paista. Nyttenkin saarella ollessa oli pientä utua ja aurinkoa tuskin näkyi. Lämpötila Singaporessa on kuitenki aina noin +30C. Vastapainoksi olut on onneksi kylmää, niin pysyy lämpötilat balanssissa.Singaporesta,
Mika

3 kommenttia:

  1. Heh heh vai onneksi olut on kylmää. Hyvä niin,tänään tosiaanki piti krapata lasit ja koko päivän aseteet niinuksella. Kuulostaa loistavalta pakalta. Täällä seurataan sinun menoasi.

    VastaaPoista
  2. vähän kirjoitus virheitä, yritä nyt saada selvää!

    VastaaPoista
  3. Moro,

    Juu, Sentosa on hieno paikka. Sääli, että oli vain niin utuinen keli ja kuvat kärsii siitä heti. Kun olis kunnon pilvetön keli, niin kuvat oli heti jotain ihan muuta. Taivas kirkkaan sininen ja vesi turkoosia ja kuvat muutenki heti terävempiä. Täytyy käydä siellä joku kerta uudestaan, jos täällä on pidempään. Sinne onneksi tosi helppo ja nopea mennä.

    Täällä Singaporessa on nyt ollu tosi utuinen keli jo muutaman päivän johtuen Indonesian metsäpaloista. Siitä on juttua paikallisissa uutisissa päivittäin. Joka päivä uutisissa aiheena "haze". Just mainittiin, että tilanteen pitäis alkaa jo vähän paraneen.

    - Mika -

    VastaaPoista