torstai 1. huhtikuuta 2010

Leppoisasti Palawanilla

Viime päivät täällä Puerto Princesassa on menneet rennosti tekemättä mitään sen erikoisempaa. Eilen keskiviikkona tuli vuokrattua mopo kolmeksi päivää. Mopona on hyväksi havaittu ja vähän ajettu Honda XRM 125. Hintaa vuokralle tuli 400PHP/6,25€ päivältä eli 1200PHP/18,75€ kolme päivää.

Ajattelin lähteä käymään uimassa heti samana päivänä ja hurautin BM Beachille. Siellä en ole ennen käynykkään. Ranta-alue on kunnon palmumetsää, jossa hiekkapohja.Ajatus oli tosiaan mennä uimaan, mutta laskuvesi oli kaikkein kovimmillaan ja ranta oli paennut aikasta kauas. Tästä näkyy kuinka paikalliset ovat kaukana "rannasta" kävelemässä ja keräilemässä erilaisia kotiloita ja rapuja.Piti itsekkin kävellä ja ihmetellä, että mitä sieltä löytyy. Tässä mulla kädessä pieni rapu, joka raahaa kotina olevaa pientä kotiloa mukana. Kun rapu kasvaa liian suureksi kotiloon nähden, niin se etsii suuremman kotilon uudeksi kodiksi.Filippiiniläiset rakastavat karaokea ja laulamista yleensäkkin. Se näkyy mm. erilaisena rantakäyttäytymisenä vaikkapa suomalaisiin verrattuna. Jos suomalainen lähtee rannalle, niin se ottaa mukaan juomista, ehkä jotain syömistä, kenties mp3-soittiminen kuulokkeineen ja mahdollisesti lukemista. Kun filippiiniläinen lähtee rannalle, niin silloin on toki myös aina juomista ja syömistä. Musiikkivehkeet täälläkin otetaan mukaan, mutta olen nähnyt jo useamman kerran, että ne on helposti meikäläisittäin sanotaanko Hieman liiotellut. Silloin voidaan nimittäin rannalle roudata kunnon karaokevehkeet ja se tarkoittaa television lisäksi tietysti kunnon äänentoistolaitteita. Ne on taas helposti bändiluokan kaiuttimia ja vahvistimia. Tässä näkyy yksi viritelmä eiliseltä.Arvatkaa kuuluuko? Kuvassakin näkyvät katokset ovat täällä hyvin yleisiä ja niitä voi vuokrata yksin tai kaveriporukalla auringonsuojaksi. Katoksissa on tyypillisesti myös sähköpistokkeet, johon voi sitten kytkeä vaikka musiikkilaitteet tai illemmalla valot.

Rannalla ei tullu kovin kauon oltuakaan laskuvedestä johtuen. Mopo käyntiin ja sitten suunnaksi Mitro Ranch. Paikan keskipisteenä on iso ja aikasta erikoisen näköinen rakennus.Ranchilla on ollut monenlaisia eläimiä, mutta tällä hetkellä siellä ei ollut muuta kuin tällainen kukkofarmi.Voi vain kuvitella minkälainen metakka tuolla on aamulla, kun kaikki kukot päättävät osallistua kisaamaan, että kuka kiekuu koviten! :)

Tänään torstaina ei ole tullut tehtyä mitään kovin erikoista. Päristeltyä ympäri Puerto Princesaa. Siinäpä tämä päivä!

Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti