tiistai 13. huhtikuuta 2010

Kalakoneita

Kuulin, että täällä Roxaksessa on pieni lentokenttä ja päätin lähteä käymään mopoilemassa paikan päällä. Kenttä löytyikin helposti ihan läheltä. Kentällä ei ole lennonjohtotornia ja varsinainen kiitotie on ilman päällystettä oleva soraränni. Kyseessä siis perinteinen korpikenttä. Kenttää käyttävät lähes pelkästään pienet kaksimoottoriset koneet, joilla kuljeteaan tuoretta kalaa Roxaksesta Manilaan. Kentältä ei ole minkäänlaista matkustajaliikennettä.

Kentälle tullessa huomasin ensimmäisenä vähän syrjässä olevan koneen raadon. Koneen vieressä oli talo ja kun kysyin, että mitä tälle oli tapahtunut, niin oli kuulemma tullut moottoriongelma ja oli rysähtänyt noin kilometrin päähän kentältä 2008. Pilotti oli selvinnyt säikähdyksellä, mutta koneesta oli tullut romua.Vähän matkan päässä siitä oli toinen raato. Se oli tuhoutunut vuotta aikaisemmin 2007.Raatoja tutkiessa ilmasta alkoi kuulua pörinää ja sieltä laskeutuikin kaksi konetta lähes peräkkäin kentälle. Tässä kone juuri saanut renkaat maahan ja parhaillaan hidastamassa nopeutta.Juteltiin siinä "pilottien kesken" jonku aikaa ja lentäjä kertoili, että he tekevät kalankuljetuslentoja joka päivä ympäri vuoden Roxaksen ja Manilan välillä. Yleensä yksi lento päivässä, mutta jos kalaa on enemmän, niin välillä kaksikin lentoa päivässä. Hänen lentämällään Beechcraft Bonanzalla Roxaksesta Manilaan lentää noin 1h 45min ja maanopeus on silloin noin 170 solmua.

Lentokentän jälkeen kävin taas aktiivisesti eksymässä ajelemalla pieniä hiekkateitä pitkin ja välillä tuli vastaan pieniä kyliä, jossa selvästikkään ei turistit joka päivä tai vuosi käy. Sen verran pitkään ihmiset välillä kattelivat. Tässä pojat lähteneet ulkoiluttamaan perheen lemmikkiä.Myöhemmin tulin yhdelle tutulle ranta-alueelle, jossa tullut käytyä kerran aikaisemmin myös. Viimeksi tässä paikassa oli nousuvesi ja vesi oli tosi korkealla. Nyt oli laskuvesi matalimmillaan ja vesi oli karannut kauas varsinaiselta rannalta. Samalla veden alta oli paljastunut hieno ja todella laaja hiekkasärkkä.Tässä lisää samalta paikalta.Illalla sattui vielä aikasta mielenkiintoinen juttu. Kävin palauttamassa mopon Mary Annille ja maksoin moponvuokran 200PHP/3,30€ päivältä. En nähnyt Mary Anniä itseään, vaan annoin avaimet ja rahat hänen siskolleen. Vähän myöhemmin majapaikalle palattua laitoin Mary Annille tekstaria, että mopo palautettu ja maksettu. Hetken päästä sain tekstaria, että kiinnostaako pienet kekkerit tänään. Vastasin, että kyllä se sopii. Hän ilmoitti tulevansa hakemaan. Yllätys oli, että mentiinkin suoraan yhden hänen kaverin 41v syntymäpäiville. Siellä oli porukkaa jotain 30 hengen paikkeilla ja tarjolla oli tietysti paikalliseen tyyliin ruokaa ja juomaa riittävästi ja totta kai paikalle oli ruodattu myös hillittömät karaokelaitteet. Porukka lauleskeli ruudulta paikallisia ja englanninkielisiä lauluja ja yllätysvieras otettiin hyvin vastaan. Joka paikkaan sitä tulee eksyttyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti