sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Sukelluspäivä Puertossa

Eilen lauantaina piti vuokrata heti mopo alle viideksi päiväksi. Hintaa tälle tuli ihan kohtuulliset 400PHP/6,55€ päivältä. Kun olin saanu mopon alle, niin ajoin suoraan parturiin ja päähinettä vähän lyhyemmäksi. Parturi maksoi edelleen 50PHP/83c sisältäen leikkauksen, pesun, geelejä en tällä kertaa huolinu kypärän vuoksi ja vielä pienet hieronnat päälle ja olkapäille loppupesun jälkeen. Hinta kohillaan vai täh?

Tänään oli vuorossa sukelluspäivä. Sukeltamassa meitä oli tutun sukellusoppaan/-kouluttajan Romelin lisäksi englantilainen noin minun ikäinen pariskunta ja minä. Päivän eka kohteena oli Broken river, jota myös Putuliksi kutsutaan. Sukelluksen parasta antia oli suuri vaalea rausku, jonka tarkempi laji jäi vähän hämäräksi. Samoin näkyi mm. mureena ja tosi paljon riuttakalaa. Sukelluksen maksimisyvyys oli 25,9m ja sukellusaika 48min. Merivesi oli +28C. Eka sukelluksen jälkeen pidettiin tunnin tauko vähän rannemmalla, jossa maisemat ja veden kirkkaus kohillaan.Toisena kohteena oli tuttu Maris Rock. Kohteella meitä oli vastassa heti pari sammakkokalaa ja siellä näkyi myös paljon erilaisia merietanoita. Sukelluksen puolivälin jälkeen tuli todella kylmän tuntoisia harppauskerroksia (thermal glide). Ei ne todellisuudessa montaa astetta kylmempiä ole kuin muukaan vesi, mutta iho tuntee asteen parin muutoksen välittömästi, kun se tulee yhtäkkiä "seinänä" vastaan. Sen myös näkee helposti, kun siinä kohdassa vesi aina väreilee. Kokeilin katsoa tuossa kohdassa tietokoneen lukemaa vedenlämmöstä ja se näytti sillä hetkellä +27C. Lopussa tietokone näytti kuitenki sukelluksen lämpötilaksi +30C. Sukelluksen syvyys oli 21,3m ja sukellusaika 49min.

Huomiseksi on tiedossa jo ohjelmaa. Jos kaikki toteutuu suunnitelmien mukaan ja on tuuria mukana, niin siitä tulee erittäin mielenkiintoinen päivä!!

Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti