sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Pukuloistoa Harajukussa

Tuli käytyä tänään parin junapysäkin päässä olevassa Harajukun kaupunginosassa. Lähinnä lähin katteleen sinne Yoyogi-puistoa, jossa on sunnuntaisin jos jonkinlaista itsenäistä esiintyjää, sarjakuvahahmoa, yms. näytille haluajaa. Puiston yhteydessä on myös shintolainen Meiji-temppeli.

Temppelin yhteydessä sattu oleen juhlat, jossa oli esiintymässä ryhmä naisia, jotka soitteli perinteisisiä japanilaisia soittimia kuten kotoa, sangenia ja shakuhachia. Siis erittäin tuttuja soittimia meille kaikille...En tiedä johtuiko kyseisistä juhlista vai pelkästä paikasta, mutta paikalla oli useita pienistä tytöistä aina vanhempiin naisiin pukeutuneet kimonoihin. Heti portin kupeessa poseerasi pikku tyttö.
Tässä äipän lisäksi myös pojalla on kimono.
Temppelialueelta vielä yksi esimerkki kimonoista.
Kävellessä temppelialueelle huomasin yhdessä tienvarressa olleessa "valopylväässä" kohtuu ison hämyhäkin. Nuo valopylväät oli sellaisia, että maasta lähtee vajaan kolmen metrin tolppa ja siellä tolpan nokassa on pieni perinteisen näköinen talo. Otin hämystä pari kuvaa, mutta en päässyt sillä putkellä oikein lähelle kohdetta. Temppelialueella vaihdoin pitemmän putken kameraan ja nyt tuli tämä pieni, mutta ah, niin söpö ja soma pieni ötökkä paremmin näkyviin.
Pelkän ruumiin pituus oli noin 5-6cm ja jalkojen kans sitten noin tuplasti. Tarviiko tuoda jollekki lemmikiksi?

Laitetaan loppuun vielä yksi kuva. Koska oli sunnuntai ja olin Yoyogi-puistossa, niin tietysti siellä oli silloin myös Elvikset paikalla. Kaupungin suurimman tötterön omistaja oli ottanut myös kitaran mukaan.
Elvis elää ja voi hyvin! Pakko se on uskoa, kun viimeksi näin niitä Nagoyassa ja nyt heti perään täällä. Viva Las Japan!

Tokiosta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Kuten kuvasta tietenkin kaikki heti nakivat kimonoissa on kyseessa shichi-go-san eli seitseman-viisi-kolme -pileet.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Shichi-Go-San

    VastaaPoista
  2. Ok, kiitti tiedosta. Kaikki näki, mutta kukaan ei varmasti tiennyt, että mistä on kysymys. :)

    VastaaPoista