maanantai 23. marraskuuta 2009

Chiang Mai - Luang Prabang

Eilen sunnuntaina oli taas siirtymapaiva ja talla kertaa Chiang Mai'sta lentamalla Luang Prabang'iin Laosiin. Lento kestaa tunnin ja Lao Airwaysin ATR-72 potkuriturbiinikone oli ajallaan perilla. Lennon viimeinen reilu 5min oli kylla hieno. Luang Prabangin seutu on kohtuu vuoristoista ja loppu tultiinkin vuorien valissa ja alapuolella luikerteli Mekong-joki viidakkoa ja palmuja ymparilla.

Laskeutumisen jalkeen terminaaliin. Laosiin tarvitaan viisumi, mutta sen saa suoraan kentalta, joten ensin sita jonottaan hetkeksi. Kun paperit oli jatetty eka tiskille, niin sitten seuraavalle tiskille maksamaan. Hintaa kuukauden viisumilla on 1450 Thaimaan bahtia eli noin 30E. Sattu hauska homma tuossa toisella tiskilla. Kun olin maksanu viisumin ja lahdin vieressa olevalle passintarkastuspisteeseen, niin huomasin, etta eihan tama olekkaan minun passi. Takasin vaan edelliselle kopille "ikskjuusmii soor..." ja oma passi tuli heti takaisin. :)

Sattumukset jatku myos taksissa. Kattelin viimisena paivana Thaimaan puolella netista sopivia majapaikkoja ja kirjoitin yhden nimen itelle paperille taksia varten taalla Luang Prabangissa. Samoin taksin varauspisteessa, etta haluaisin tanne. Sielta tuli ensimmainen taksikuski ja se ei puhunu sanaakaan englantia. Se ei myoskaan tienny hotellin sijaintia. Yksi taksikuski tuntu tietavan ja se kertoi sanallisesti sen sijainnin talle minun kuskille. Sitten lahdettiin ajamaan, mutta hotellia ei tuntunut loytyvan. Pysahdyttiin kysymaan ja jatkettiin samalla kadulla, mutta ei loytynyt. Kuski pysahty kysyyn toisen kerran ja sielta tuli nuorehko englantiapuhuva mies ja kerroin ja naytin paperilla, etta tanne pitais paasta. Osoitetta en ollu tietenkaan asian helpottamisesta hoksannut kirjoittaa, vaan pelkan hotellin nimen. Jannu kysy, etta onko sulla karttaa ja ei ollu. Kysyin onko hanella ja kavi hakeen. Naytin, etta se on about suunnilleen talla kohdalla. Sitten kysyin, etta onko silla internettia, niin voidaan kayda tarkastaan myos osoite. Sillahan oli. Mentiin sitten tarkastaan ja tama internet oli B&B Guesthouse -nimisen respan kone. Kysyin siina ohimennen, etta paljonko teilla maksaa huone, jos olis esim. kolme yota. Kolmelle yolle lupas vahan alennusta ja hinnaksi sano 17USD/yo. Kysyin mielenkiinnosta, etta voidaanko kayda kattoon jotain huonetta. Huoneet oli viimeisen paalle hienot kaikilla mukavuuksilla ja paikka valmistunu vasta 4kk sitten. Sitten paatinki, etta kerpele, minahan jaan tanne, ku mitaan varausta ei ollut myoskaan siihen toiseen paikkaan! Sen sanottua talle samaiselle majatalon jannulle, voi sita riemua mika siita seuras, kun tieta kysymymaan tullut farangi ottikin huoneen hanen paikastaan.

Siina majatalon pihassa oli istumassa taman samaisen majatalon jannun kavereita, tyttoja ja poikia, iltaa porukalla. Kavin heittaan tavarat huoneeseen ja hetken paasta huomasinkin, etta olin istunu tassa samassa porukassa useamman tunnin ja hauskaa oli.

Laosissa on talla hetkella kuiva- ja kylmakausi just alkanu. Kylmakausi tarkoitaa varsinkin iltoina valitettavasti toudella kylmaa. Kesken iltaa oli pakko kayda laittamassa pitkat housut jalkaan ekaa kertaa sitten Japanin. Loppuillasta ja yolla olis tarvinnut myos jotain kevytta takkia. Yolampo laskee lahelle kymmenta. Ei tarvinnut huoneessakaan ilmastointia ja tuuletinta laittaa paalle ollenkaan. Painvastoin yolla olis saanu laittaa lammittimen paalle. Sen verran oli viileaa nukkuessakin.

Eka paiva talla meni siis varsin mielenkiintoisissa merkeissa ja taas huomasi, etta matkailu avartaa. Tanaan on taas paiva uusi, joten saas nahda, mita tanaan tulee eteen. :)

Laitetaan tahan viela yks kuva, jonka juuri rapsasin ennen tanne nettikahvilaan tuloa. Sattu viereisella koneen kayttajalla olemaan kameraan tarvittava piuha ja sai siirrettya kuvan koneelle. Tassa vaihteeksi joku paikallinen temppeli. Naita nayttaa riittavan, vaikka maat vaihtuu.
Kirjoitan tata nettikahvilassa, kun majapaikan huoneessa ei ole verkkoa omaa konetta varten. Siksi tassa tekstissa ei ole myoskaan skandimerkit kaytossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti