keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Hmong-heimon kylässä

Tuli varattua hotellin kautta iltapäiväretki, jossa käytiin ensin Hmong-heimon kylässä Doi Pui'ssa ja sen jälkeen Phrathat Doi Suthep temppelissä. Kylä ja temppeli on lähellä toisiaan noin 40min ajomatkan päässä Chiang Main keskustasta.
Hmong-heimon juuret juontaa Kiinaan ja sen huomaa myös edelleen heidän ulkonäöstä.Poika perinteisessä heimon vaatteissa.
Tässä Hmong-heimosta lisää.

Kylässä on todella hieno puutarha, jossa paljon kukkia.
Sitten siellä vanhoilta peruilta kasvatetaan vähän muutakin. Tosin nykyään ihan viranomaisten luvalla.
Sitten tietokilpailukysymys kaikille hortonomeille ympäri Suomenmaan. Mikä on tämä viettoman näköinen punainen kukka tai mitä siitä saadaan? Niitä on myös valkoisena ja vaaleanpunaisena. Vinkkinä, että edellisen kuvan lisäksi tästäkään ei välttämättä hyvää seuraa, jos näitä meinaisi alkaa Suomessa kasvattamaan. Maistui vähän kitkerälle, kun oppaan opastamana vähän maistoin kukasta puristamalla saatavaa nestettä.
Kylän jälkeen käytiin kattomassa Phrathat Doi Suthep temppeliä.
Erilaisia ja samanlaisia buddhapatsaita oli paljon.
Temppeli on noin 1500 metrin korkeudessa ja sieltä oli hyvät näkymät myös Chiang Main kaupunkiin.
Samoin lentokentälle.
Sellaista tänään. Nuita kukkakuvia alkanu tuleen huolestuttavalla tavalla. Tuleekohan tässä itestä kohta joku hortonomi, kysyy epätietoinen täältä jostain. :)

4 kommenttia:

  1. Tervetuloa kerhoon, hortonomi - tuossa sohvan vieressä kasvaa parhaillaan chiliä, perunaa ja kohta sieniä (tilasin just) :-D

    VastaaPoista
  2. Eikös näitä kysymyksiä aikoinaan ole esitetty sinulle, siis että haluaisitko olla kukkakauppias?

    VastaaPoista
  3. Vaikken hortonomi olekaan, niin vahvasti epäilen että kuvassa on unikon kukka josta saadaan oopiumia. Oopiumista voidaan sitten tehdä mm. heroiinia. Ja tuota Hmong heimoa löytyy myös muistaakseni pohjois-Vietnamin puolelta.

    VastaaPoista
  4. Jep, Heikille täydet pojot! Unikkopa hyvinki ja ooppiumia saadaan. Tuonne tekstiin upottaman wikilinkin mukaan Hmong-heimolaisia löytyy Vietnamista noin 790000 ja Thaimaasta 150000. Vietnamia enemmän löytyy siis vain Kiinasta, jossa noin 3 miljoonaa. Ennen unikonkukkaa kuvassa olevat vihreät kasvit siis hamppua, josta voidaan kuivaamalla valmistaa kannabista.

    VastaaPoista