torstai 26. marraskuuta 2009

Henkilökunta! Tärpättiä!!

Kavin eilen keskiviikkona kavelemassa Mekongin puoleista rantakatua pitkin. Siella on erilaisia venetakseja vaikka kuinka paljon ja he tietysti kauppaavat reissuja lahialueen nahtavyyksiin. Juttelin jo tiistaina muutaman kans, mutta kello oli jo sen verran paljon, etta ei enaa kiinnostanu lahtea mihinkaan. Nyt kello oli kuitenki huomattavasti vahemman ja sovittiin yhden venekuskin kans, etta lahdetaan kaymaan noin 30min paassa Mekongin ylavirran suunnassa olevassa Bandon'in wiskikylassa. Pienenmpikin vene olis toki riittany, mutta nyt mentiin sitten yksin vahan suuremmalla.
Kyla oli tosi pieni ja siella elettiin suurimmaksi osaksi kohtuu vaatimattomissa oloissa.
Varsinainen wiskin valmistus naytti enemman suomalaiselta kotipolttoiselta.
Wiskia siis paikalliseen tyyliin.
Samoin lopputuotteen vari oli taysin kirkasta ja en ole nyt ihan varma maustakaan, etta mita se oli. Vakevaa se oli joka tapauksessa, kun vahan maistoin lasista suoraan saavista otettuna.
Vastaavanlaisia "wiskitehtaita" oli myos useissa lahitaloissa. Venekuski kertoi, etta Luang Prabangin kaupungissa on kolme virallista wiskia ja tama Bandonin wiski on yksi niista. Samassa kylassa naky olevan myos toisenlainen bisnes. Useassa paikkaa oli isot lajat banaaneja. Ne ensin suikaloitiin ohuiksi lastuiksi koko banaanin pituudeltaan tietynlaisella veitsella ja sitten ne laitettiin tosi isoon wokkipannuun, jossa ne uppopaistettiin rasvassa.
Eka paikassa ihan wiskinpolttolaitteiston vieressa oli myos yksi hiljainen kaveri, joka seuraili meidan toimintaa. Mitaan se ei puhunu, mutta mulla jai sellainen fiilis, etta ainakin se kuuli!!
Melkoinen Dumbo!!! Oli siella tusinan verran pienenmpiakin samassa karsinassa.

Kun lahettiin veneella takaisin kohti kaupunkia valilla nakyi myos paikallisia kalastajia pienissa veneissaan.
Niin kuin alussa kirjoitin kavin myos edellisena paivana tiistaina kavelemassa Mekongin puoleista rantakatua pitkin. Joskus viiden jalkeen aurinko alkaa laskemaan ja fotoja tuli rapsittya aika paljon. Tassa paikallinen auringonlasku, kun aurinko laskee vuoren taakse ja Mekong virtaa edessa.
Hyvan fotosession paatteeksi palkitsin itseni Laosin kuuluisimmalla tuotteella, joka on tietenkin Beerlao. Oikein hyva olut! Iso 0,66L puteli Mekongin rantaterassilla maksoi 10000 kippia eli 0,80E.
Maistuis varmaan teillekkin!!

6 kommenttia:

  1. Oih ja voi. Kyl nyt vähän, siis vain ihan vähän haluttas olla jossakin muualla. Täällä tuo keli on mitä on, eli räntää sataa ja tulee.
    Täs aiheeseen sopiva biisi -> http://www.youtube.com/watch?v=OzfaN-wZtaI

    T.
    Mika S

    VastaaPoista
  2. Terve,
    Joo olen Mika S:n kanssa samaa mieltä. Tänä aamuna tuli räntää ja pimeää on, terassi kautta on hiukan ikävä. Oliko hyvää olutta ei kyllä ollut kallista ja pullon koko erikoinen. Onko siellä työpaikkoja :))
    t.Hessu

    VastaaPoista
  3. Tere! Hessu, Beerlao on oikeasti oikein hyvaa laageria. Aasiassa on monessa maassa 0,3L ja 0,6L putelit samasta oluesta. Tuosta Beerlaosta olen tosin nahny vain nuita isoja puteleja. Erittain suosittu juoma taalla paikallisten ja turistien keskuudessa. Paikalliset on myos selkeasti ylpeita tuotemerkista. Monilla nakee Beerlao t-paitoja tai takkeja paalla. Tohon Mikan linkkiin vois laittaa vastineeksi paremmin tanne tunnelmaan ja meininkiin sopivan biisun >>
    http://www.youtube.com/watch?v=WAdZzr0ysxg

    VastaaPoista
  4. Beerlaosta viela, niin on sita naemma 0,3L puteleina ja myos tolkkeina. Jostain syysta nayttavat kayttavan about joka paikassa lahes pelkastaan tuota isoa pullokokoa.

    VastaaPoista
  5. 640ml näyttäs olevan pullon koko minun käessä :P

    T: Mikko

    VastaaPoista
  6. Heheh, nimenomaan. Se on ihan hyvä pullokoko sinne. Olet sitten päässy Laosin puolelle. :)

    - Mika -

    VastaaPoista