maanantai 30. marraskuuta 2009

Luang Prabang - Vientiane

Terveiset Laosin pääkaupungista Vientianesta. Eilen sunnuntaina tuli käytettyä taas Lao Airwaysin palveluksia ja lento Luang Prabangista tänne kesti 40min. Saman matkan olis voinu tullu paljon halvemmalla bussilla, mutta nopeinkin bussi olis kurvaillu ko. reilu 400km väliä noin 9 tuntia. Matkatoimiston tyttö kertoi, että tie on erittäin mutkainen ja monilla tulee siellä paha olo sen vuoksi. Ei kiitos. Lento maksoi kuitenki vain 53€ ja paikkakunta vaihtui hetkessä.

Tänään maanantaina on tullu pyörittyä ihan kunnon turistina ja käytyä kattelemassa kaupungin muutamia nähtävyyksiä.

Lähin käveleen hotellilta ja lähes vieressä on kansallinen kultturitalo ja on kohtuu hieno ja pramea rakennus.
Seuraava stoppi oli Namphou-suihkulähde.
Siinä vaiheessa alkoi olla keskipäivä ja piti syöpästä pitzaa italialaisessa raflassa ja pitzan kans pitää tietysti aina ottaa Cola jäillä.
Ruuan jälkeen tuk tuk alle ja pakollinen käynti kaupungin tärkeimmällä nähtävyydellä, joka on tosi iso Buddhalainen temppelialue Pha That Luang. Kutsutaan myös Great Stubaksi tai Big Stuba. Koko temppelialuetta hallitseva pytinki on 45m korkea Stuba.
Alueella on myös monenlaista varsinaisia temppelirakennuksia.
Ja tietenki yksityiskohtia taas riittää.
Täytyy sanoa, että yks hienoimpia ja myös suurimpia Buddhalaisia temppelialueita, mitä missään nähny.

Tuk tuk odoteli minua koko ajan, kun kävin temppelialueella ja sitten mentiin seuraavaksi Patuxay muistomerkille. Kuten kuvasta näkyy ranskalaisilla on ollu kädet pelissä muistomerkin suunnittelussa.
Sellainen kaupunkikierros tänään.

Sen huomasi eilen illalla täällä Vientianessa heti, että illalla täällä on paljon lämpimämpää kuin pohjoisempana Luang Prabangissa. Siellä varsinki kaksi ensimmäistä iltaa ja yötä oli suorastaa kylmiä. Lämpötilaa en tiedä, mutta ilman pitkiä housuja ei ollu mitään jakoa. Täällä pärjäsi eilen illalla taas mukavasti shortseissa ja eikä viluttanu ollenkaan. Sopii mulle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti