maanantai 16. marraskuuta 2009

Temppeleitä ja mönkkäreitä

Eilen sunnuntaina oli ensimmäinen koko päivä täällä Chiang Maissa. Minun hotelli jää just vanhaan kaupunkiin eli vallihautojen sisäpuolelle. Tässä ihan vieressä vaikuttaa olevan vaikka kuinka monta budhalaisten temppeleitä ja osa niistä on aikasta erikoisia verrattuna moniin muihin vastaaviin.

Ensin tuli vastaaan kohtuu lähellä hotellia oleva Wat Pun On, jossa kultaa ei ole säästelty.
Siitä muutaman minuutin kävelymatkan päässä on erikoisin, johon olen törmänny ja yksi vanhimmista, jos ei kaikkein vanhin. Tämä kyseinen Wat Chedi Luang on rakennettu jo 1391. Sen jälkeen maanjäristys on tuhonnut siitä osan, mutta temppeli kököttää edelleen pystyssä. Pelkkä koko on jo vaikuttava, kun yhden sivun leveys on aina 60 metriä ja korkeuttakin on riittävästi.
Yksityiskohtiin on aina panostettu. Tässä samalta temppelialueelta hienosti tehdyt lohikäärmeet.
Tänään maanantaina olikin sitten tiedossa jotain ihan muuta. Heräsin 6:30 syömään hotellin aamupalaa ja auto tuli hakemaan joskus 7:50 paikkeilla. Sen jälkeen suunta kaupungista ulos ja kohti mönkkäriajelua Chiang Main vuoristoseudulla.

Tässä taukopaikalla vajaan 1500m korkeudessa.
Kuva samalta taukopaikalta kohtia laaksoa, jossa pieni kylä. Mönkkäriajelun opas tiesi kertoa, että näillä samoilla pelloilla kasvatettiin vielä 30 vuotta sitten ooppiumia.

Mönkkärisafari oli mukava, mutta asvaltilla ajoa/siirtymää olis saanu olla huomattavasti vähemmän ja enemmän ajoa vuoristopoluilla. Ajomatkaa tuli yhteensä 42km. Mukava ja erilainen aamupäivä kuitenki pois kaupungin hulinasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti