torstai 28. marraskuuta 2013

Vuosi mopoilua Manilassa ja Movemberin lopputunnelmia

Viime viikon sunnuntaina 24. marraskuuta tuli vuosi täyteen, kun ostin mopon täällä Manilassa. Mopo on mallia Yamaha Sniper MX 135cc ja hintaa tuollaisella värkillä oli 94200PHP/1771€. Tässä peli saatu juuri kämpille.
Mopolla tulee ajeltua työmatkat ja muuta pikku pyöritystä lähialueella käytännössä päivittäin. Kilometrejä vuoden aikana on tullut kuitenkin vain noin 2800km, kun matkat on niin lyhkäsiä.

Mopon ylläpitäminen Filippiineillä on erittäin edullista. Tankilla käynti maksaa yleensä luokkaa 150-200PHP/2,50-3,40€. Perushuollot Yamahan merkkiliikkeessä maksaa vain luokkaa 200PHP/3,40€.
Mopon pesettäminen naapurissa maksaa 60PHP/1€ ja kaveri puunaa mopon tuohon hintaan viimeisen päälle.
Varkaus- ja kolarivakuutus vuodeksi maksoi 3820PHP/71,80€. Kilpien saaminen mopoon vähän vierähti ja se kesti lopulta noin 9kk. Kilven viimeinen numero on 3. Se tarkoittaa käytännössä, että pitää käydä paikallisessa liikenneviranomaisen toimistossa maaliskuussa, jossa mopo tsekataan ja saa mopoon uuden tarran vuodeksi. Tuosta hinnasta en ole ihan varma, kun sitä ei ole tarvinnut vielä tehdä.

Manilan ulkopuolella on tullut käytyä mopoilemassa vain kerran, kun käytiin tyttökaverin kans Tagaytayssa päivän reissu. Tuollaisia vastaavia reissuja vois tehdä kyllä useamminkin.
Jotain kommelluksiakin mopovuoteen on sattunut. Yksi niistä oli, kun tuli täräytettyä liikennevaloissa taksin persauksiin. Siitä onneksi päästiin käytännössä säikähdyksellä. Mopoon tuli vain pienet jäljet etulokariin.
Samoin sakot on tullut saatua kerran yksisuuntaista vasten ajaessa ihan työpaikan vieressä. Toisella kerralla lahjoin liikenneviranomaiset ensimmäisistä sakoista viisastuneena ja niiden sakkojen käsittely loppui siihen.

Mopo on kyllä erittäin kätevä kulkupeli Manilan ruuhkissa. Pään pitää pyöriä koko ajan ja hereillä pitää olla koko ajan. Aina tosin sekään ei riitä. Kokemusta siis siitäkin valitettavasti jo on. Toivottavasti se riittää. Mopoilu on kuitenkin niin lähellä sydäntä jo Suomesta, että ilman sitä ei halua olla.

Tämän vuoden Movember alkaa myös vetää viimeisiä. Olin tänään töissä viimeisen päivän tälle kuukaudelle ja tähän päästiin.
Otettiin samalla työkamujen kans ryhmäkuva kuukauden tuotoksista.
Sellaista tällä kertää. Itellä olis huominen perjantai ja koko ensi viikko lomaa, joten nyt on mukavat viilikset.

Manilasta lomatunnelmista,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti