tiistai 10. joulukuuta 2013

Lomareissu, osa 1 - Cebu ja Puerto Princesa

Tuli otettua töistä 6 päivää vapaata ja käytiin 1,5vk lomareissulla Cebussa ja Palawanilla. Cebussa ensin 3 yötä ja Palawanilla sen jälkeen 6 yötä. Tässäpä jotain reissusta.

Meillä lähti Tiger Airin kone Manilasta perjantaina hyvissä ajoin jo 04:45 ja Cebuun laskeuduttiin jo 06:00 paikkeilla. Alustavana suunnitelmana oli, että mennään käymään sukeltamassa Cebussa asuvan Petrin kanssa tuttuun tyyliin, kun aikaisemmillakin reissuilla.

Minua oli vaivannut kova nuha jo viikon päivät ennen reissua. Kaikki kanavat oli edelleen niin tukossa, että sukeltamiseen ei ollut pienintäkään mahdollisuutta. Se oli paha takaisku, kun sukeltamaan pääsyä oli odottanut niin paljon. Käytännössä se tarkoitti, että piti keskittyä toiseen ohjelmanumeroon jo aikaisemmin eli grillaamiseen.
Tarjolla oli tietysti asiaan kuuluvia virvokkeita.
Petellä ja Jarilla ilmakitaransoiton Cebun mestaruuskisat menossa.
Cebussa tuli käytyä viimeksi Juhannuksena ja kummityttö Sofia oli alkanut sen jälkeen käveleen. Nyt olikin jo kova vauhti päällä.
Seuraavana päivänä pojilla oli tennisskabat Peten kentällä tyyliin Rahnasto - Turhapuro.
Puolenvaihto.
Cebussa meni kolme vuorokautta hyvin leppoisissa merkeissä ja oli mukava käydä taas kylästelemässä Peten tykönä, vaikka sukeltamaan ei päässytkään.

Maanantaina meillä oli vuorossa AirAsia Zestin lento Cebusta Palawanille Puerto Princesaan. Cebun kentällä näkyi supertaifuuni Yolandan avustusoperaatio hyvin armeijan kuljetuskoneiden määrässä. Paikalla ei ollut pelkästään Filippiinien koneita. Tässä edessä Japanin ilmavoimien sininen Lockheed C-130H Hercules ja taustalla Australian ilmavoimien vastaava Lockheed C-130J-30 Hercules.
Puerto Princesaan laskeuduttiin noin kahden paikkeilla ja siellä oli tutut maisevat odottavassa. Palawanilla tullut vietettyä yhteensä reilu 7kk ja siitä noin 5kk Puertossa. Kohtuu tuttu paikka siis varsinkin Puerton osalta.
Kentältä mentiin suoraan Moana Hotelliin, joka on melkein kuin toinen koti Filippiineillä. Niin paljon siellä on tullut viettyä öitä vuosien varrella.
Iltapäivän aikana tuli käytyä kävelemässä public marketin alueella. Grillauspäivä? Saisiko olla kanankoipia?
Kananmunakauppa, jossa laaja valikoima mm. kananmunia.
Tuoretta ananasta ja vesimelonia.
Puerto Princesan pääkatua Rizal Avenueta.
Jossain vaiheessa iltaa lähdettiin käymään Kinabuchsissa syömässä ja toki piti ottaa asiaan kuuluva huurteinen. Kylmä sellainen.
Kinabuchsista saa ehkäpä Filippiinien parasta beef steakiä. Liha on aina erittäin mureaa ja kastike on todella hyvä. Se ei petä koskaan. Ei tälläkään kertaa. Suosittelen!
Paikasta saa myös todella hyvää grillattua tonnikalaa. Erikoisempien ruokien ystäville menussa on tarjolla mm. mangrovepuun kuoren alla eläviä tamilok-matoja joko raakana tai leivitettynä ja uppopaistettuna tai sitten vaikkapa krokotiilistä tehtyä Bicol Expressiä.

Illallisen jälkeen otettiin suunnaksi samalla Rizal Avenuella oleva Katabom. Siellä on tarjolla livemusaa joka päivä ja paikassa on mukava tunnelma.
Katabomin jälkeen mentiin vielä meidän hotellin etupihalla olevaan ulkoilmabaariin vähän pelaan bilistä. Tässä taiturin tyylinäyte.
Pelien jälkeen olikin valmista kauraa yöpuulle ja odottamaan seuraavaa päivää.

Seuraavassa kirjoituksessa juttua hienosta Modessan resorttisaaresta.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti