sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Market Market ja Jollibee

Viimeksi kirjoitin muutosta condoon. Yhdessä näistä kolmesta tornista on penthousekerroksessa (23) pieni kahvila talon asukkaille. Kyseessä on sama kerros, jossa on myös edellisessä jutussa kertomani kuntosali. Ylhäältä avautuu hienot näkymät ympäri Manilaa. Kahvilan ulkopuolella on kahdella seinällä pitkät parvekkeet. Aluksi meinasi hetkittäin vähän huipata ja teki mieli ottaa parvekkeen kaiteesta kiinni. Nyt kun siellä on käynyt useamman kerran, niin alkaa jo tottua korkeuteen. Jännä, miten korkeat rakennukset ovat alkeneet viime vuosina tuntumaan pääkopassa.

Parvekkeelta vasempaan katsoessa reilun 3km:n päässä näkyy yks Manilan lentokentän kiitoradoista. Tässä juuri yksi laajarunkokone nousemassa, toinen laskeutumassa ja kolmas rullaamassa kohti kiitorataa.Oikealle katsoessa kuvan vasemmassa yläreunassa näkyy Fort Bonifaciota eli Global Cityä ja oikeassa yläreunassa Ortigasin korkeita rakennuksia.Vähän enemmän zoomatessa näkyy reilun 3km päässä oleva lähin ostoskeskus nimeltään Market Market. Kämpiltä sinne pääsee näppärästi muutamassa minuutissa jeepneyllä hintaan 8,5PHP/15c. Jeepneytä sillä välillä menee jatkuvana nauhana, joten helppo käydä ostoksilla.Market Marketin pihalla on bussiasema.Itse ostoskeskus on positiivisella tavalla erilainen. Ennen varsinaista sisäänkäyntiä on suuri katettu alue, jossa on monenlaisia torityylisiä myyntikojuja.Samoin paikallisia ruokapaikkoja on runsaasti.Tuli testattua tällainen kana-annos paikallista sapuskaa nimeltään chicken sisig hintaan 65PHP/1,15€ Ei hassumpaa.Tässä sisäänkäyntiä. Erittäin asiallinen ostari.Yks päivä tuli käytyä katsomassa yläkerran kahvilassa, että miltä maisemat näyttää myöhäisemmällä. Kello 18:07 ja mollukka on juuri laskeutumassa Manila Bayn suuntaan.Pimeys on jo laskeutunut, kun kello on 18:47.Lauantai-iltana tuli käytyä tsekkaamassa Market Marketin vieressä olevia iltaelämäpaikkoja. Varsinaiset baarit oli aika vähissä. Suurin osa vaikutti olevan jonkinlaisia ruokapaikkoja. Se sopi aluksi, kun vatsassa kurni. Tuli käytyä testaamassa meksikolainen ravintola nimeltään Mexicali.Taco on aina helppo ja varma valinta. Ei ollut valittamista tälläkään kertaa. Täytyy käydä paikassa toistekkin.Syönnin jälkeen tuli käytyä kävelemässä aluetta ja huomasin yhden harvoista paikoista, joka näytti pubilta. Paikan nimi oli Murray & D'Vine. Itse asiassa sekin oli ruokapaikka, mutta katutaso oli pubityylinen. Siellä menikin pitkä tovi jutellessa yhden irkun ja paikallinen jannun kans. Alue vaikutti muutenkin tosi rauhalliselta ja ainakin lauantaina meno oli yllättävän vaisua. Suuri osa porukoista on tosin vielä ympäri maata Pääsiäisen vuoksi, joka suuri juhla Filippiineillä.

Laitetaan ruokapaikoista vielä yksi ketju, jota ei voi olla huomaamatta Filippiineillä. Se on paikallinen Jollibee, joka on käytännössä filippiiniläisten oma "Mäkkäri". Paikallinen pikaruokapaikka ja myös erittäin suosittu sellainen. Osana suosioon vaikuttaa varmasti edullinen hintataso.Paikasta saa burgereita, ranskalaisia, hodareita, spagettia, piirakoita, yms. mutta suosituin ruoka vaikuttaisi silti olevan erilaiset uppopaistetut kanan koipi- ja rintapalat riisin kera ja mukana tuleva ruskeakastike. Ihan minun kämpän vieressä on myös Jollibee ja tältä näyttää siis kyseinen kana-annos. Hintaa kahdella rintapalalla tuli 115PHP/2,05€. Paikan burgerit ei ole kyllä kummoisia, mutta tällainen kana-annos on ihan ok. Mukana tuleva ruskeakastike on tosi hyvä.Laitetaan loppuun vielä yksi lutuinen tapaus. Yhdellä talon asukkaista on tällainen pieni shitzun pentu. Kovasti yritti jyrsiä minun sormia, mutta voimaa ei ollut leuoissa vielä tippaakaan. Tosi söpön näköinen kaveri. Joskus 30v sitten kotona oli samanlainen.Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Moi. Täsä katellut lentoja yms niin onko tämä kenttä kaukana manilan kansainväliseltä kentältä ?

    Clark(Manila)

    Air asia lentää täältä etiäpäin. Esim Kuala Lumpuriin.

    VastaaPoista
  2. Clark on Angeles Cityssä Manilasta noin 90km pohjoiseen. Angeles City itsessään on Filippiinien Pattaya eli sieltä löytyy erilaista baaria vaikka kuinka paljon. Paljon muuta siellä ei sitten olekkaan. SM Mall keskellä kylää ja Pinatubon tulivuori. Siinäpä se. Porukka menee sinne käytännössä vain vilkkaan yöelämän vuoksi.

    Clarkista pääsee lentäen halvalla moneen paikkaan. Esim. Air Asialla Kota Kinabaluun Malesian Borneoon ja nyt myös suoraan Puerto Princesaan Palawanille. Totta kai myös Bangkokkiin.

    - Mika -

    VastaaPoista