lauantai 21. huhtikuuta 2012

Ruuanmetsästäjä

Minun työpaikka on Taguig Cityssä alueella, johon on keskittynyt paljon erilaisia IT- ja konsultointialan yrityksiä. Samalla alueella on aika vähän varsinaista asutusta. Senpä vuoksi siellä ei ole käytännössä myöskään mitään kauppoja. Vain pari R-kioskityyppistä Seven Eleveniä ja siinäpä ne. Sen sijaan erilaisia ruokapaikkoja löytyy paljon alueen työntekijämäärästä johtuen. Varsinainen ravintoloiden keskittymä on nimeltään Venice Piazza.Yksi paikan ravintoloiden nimistä porautui välittömästi takaraivoon. Se on suomalaisittain hyvinkin kutsuva nimi ravintolalle. Kusê. "Me ollaan nyt Kusessa". "Tuu Kuseen"….Juteltiin ruotsalaisen työkaverin kans ruuista ja ruokapaikoista Manilassa. Kaveri on ollu täällä jo lähes vuoden ja sain siltä pari hyvää vinkkiä, josta voi ostaa pohjoismailaisille tuttuja ruokatarvikkeita. Jopa sellaisia, mitä en olisi ikinä uskonut täältä löytyvän.

Tänään lauantaina päätin lähteä käymään tsekkaamassa paikat. Toinen paikoista on ruotsalaisomisteinen sporttibaari nimeltään Howzat, joka sijaitsee Kalayaan Avenuella Makatissa. Ravintolassa on paljon telsuja tavalliseen sporttibaarityyliin ja siellä näytetään päivän tärkeimmät urheilutapahtumat livenä. Paikka on viikonloppuisin nykyään 24h auki. Arkena baarien "normaalit" aukioloajat.Päivä oli siinä vaiheessa jo sen verran pitkällä, että alkoi olla nälkä. Siispä paistettua norjalaista lohta. Tein vain tilatessa virheen, enkä hoksannut tilata lohta muusin kera. Nyt se tuli "yllättäin" ranskalaisialla. Hyvää se silti oli.Jotain Howzatin myytävistä elintarvikkeista näkyy tästä. Nuuskaveikoille ja -veeroille tiedoksi, että sieltä löytyy snyyssiä useampaa merkkiä. Mm. Ettania näkyi olevan tarjolla. Nuuska maksaa 300php/purkki. Mulle ei tarttunu nuuskaa mukaan, mutta perus näkkäriä kylläkin ja pari pussia kompiaisia. Kompiaiset oli kyllä tosi kalliita, kun 250PHP/4,36€ pussilta. Pitäähän myyjänki toki jotain niistä saada.Howzatin jälkeen lähdin talsimaan noin kilometrin päässä olevaa Rockwellin aluetta kohti, joka siis myös Makatissa. Rockwellilla huomasi, että alue kuuluu selkeästi koko Manilan parhaimpiin ja varmasti myös kalleimpiin.Sen huomasi hyvin myös Power Plan Mall -kauppakeskuksessa, jossa tuli kävästyä. Paikka oli täynnä erilaisia merkkiliikkeitä ja itse rakennus oli sisältä muutenki tosi tyylikäs. Jos kauppakeskusten pihoilla on autoja esiteltävänä, niin merkit on yleensä tyyliin Hyundai, Mitsubishi, tms. Täällä ne oli Mersuja.Toinenkin etsimäni paikka löytyi kohtuu helposti. Kyseessä on pieni ruokakauppa nimeltään Säntis Delicatessen, joka on erikoistunut tuontitarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee Rockwell Joya nimisessä rakennuksessa. Sieltä löytyikin vaikka mitä. Suomalaiseen makuun tuttuja juustoja, makkaroita, leipää…Sitten oli pari juttua, joita ei voinut skipata ohi. Siellä oli nimittäin myös Abban silliä ja Kallen mätitahnaa!! Leivän päälle keitettyjä kananmunan viipaleita ja Kallen mätitahnaa. Siinä mätitahnaa ei korvaa yhtään mikään.Tuontitarvikkeista, kun on kyse, niin hinta on tietysti myös sen mukainen. Tässä muutamia hintoja. Onko ne kuinka kalliita Suomeen tai Ruotsiin verrattuna, niin en osaa sanoa. Joku varmaan osaa.

Abba Fransk löksill 129PHP/2,26€
Kallen mätitahna 190g 162PHP/2,84€
Emmentaalijuusto 158g 193,4PHP/3,39€

Sellaiset ostokset tänään. Tuli keitettyä illalla vielä potut Abban sillin kera ja maku oli sama kuin Suomessakin. Ei huono!Makujen maailmasta Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti