maanantai 30. huhtikuuta 2012

Sukelluspäivä Anilaossa

Perjantaina kuulin töissä suomalaiselta työkaverilta, että hän oli lähdössä sunnuntaina sukeltamaan Anilaoon. Paikka on Manilasta katsottuna lähin sukelluskohde. Anilaoon ajettaessa lähdetään ajamaan kohti Batangasta, mutta ennen Batangasta käännytään oikealle. Aniloa jää Batangaksesta erilleen jäävälle niemekkeelle.

Anilaossa ei ole tullut koskaan käytyä, joten siellä kiinnosti käydä jo pelkästään senkin vuoksi. Toki reissusta saa kaksinverroin mielenkiintoisemman, kun pääsee kurkkaamaan myös pintaa syvemmälle. Työkaveri selvitti kaveriltaan, että oliko autossa vielä tilaa. Olihan sitä, joten sunnuntain pläni oli selvä! Anilanoon sukeltamaan! Huippua!!

Meillä oli sunnuntaiaamuna treffit Makatissa klo 05:45 ja liikenteesen päästiin noin kuuden paikkeilla. Meitä Anilaoon menijöitä oli paikallisen kuskin lisäksi neljä Manilan seudulla työskentelevää suomalaista ja kolme puolalaista. Kohtuu alussa pidettiin tauko ja porukka kävi haukkaamassa pientä aamupalaa ja kaffetta. Jäin odottelemaan parkkipaikalle ja ihmettelemään pihassa olevaa ajokalustoa. Siellä oli sunnuntaiaamusta heti kuuden jälkeen joku autoharrastajien kokoontuminen. Paikalla oli mm. Subarun WRX Imprezoja vaikka kuinka montaa, SLK mersua ja sitten myös paikallisen Porsche kerhon kalustoa.Kun kaikki halukkaat oli saanu murkinaa, niin takaisin vaniin ja maantielle. Saavuimme Anilaoon Pier Uno Resort & Dive Centeriin joskus ennen yhdeksää.Siellä kun oli allekirjoitettu asiaankuuluvat paperit, niin lähdettiin sovitteleen märkäpukuja ja muutenkin valmistautumaan eka sukellukselle.Eka sukelluskohteena meillä oli paikka nimeltään Ligpo. Siellä käytiin mm. yhdessä luolassa ja heti sukelluksen alussa näkyi tällainen vähän erikoisempi fisu.Toinen sukellus tehtiin kohteella nimeltään Dive and Trek. Siellä oli jo huomattavasti enemmän nähtävää kuin ensimmäisellä sukelluksella. Varsinkin suuria jättilaissimpukoita näkyi mukavasti. Toisen sukellusken jälkeen tultiin takaisin resortille lounaalle.Kolmas ja viimeinen sukellus tehtiin niin sanotulla House Reefillä ihan resortin edustalla. Kahdella ensimmäisella sukelluksella kohteille mentiin banca-veneillä, mutta viimeiselle lähdettiin suoraan rannasta kävelemällä veteen. Rantariutalla näkyi monenlaista korallia ja riuttakalaa. Samoin tällainen aikasta hieno merihevosiin kuuluva putkikala.Sukellus lopetettiin samalla tavalla kuin aloitettiinkin ihan rannan tuntumasta. Sen jälkeen vielä pientä välinehuoltoa ja päivä alkoi olla sukellusten osalta pulkassa. Anilaoon jää reilu kolmekymmentä sukelluskohdetta ja samoin sukellusfirmoja alueelta löytyy useita.

Oli mukava huomata, että tällaiset päiväreissut Manilasta onnistuu ja nähtävääkin on ihan mukavasti. Vielä kun maisemat oli muutenkin kohillaan, niin mikäpä oli nauttiessa vapaapäivästä.Takaisin Makatiin tultiin illalla noin kahdeksan pintaan. Koko reissu kesti lopulta kotiovelta takaisin kotiovelle vähän reilu 15 tuntia. Hintaa tällaiselle kokopäiväreissulle tuli sisältäen kuljetukset minibussilla, kolme sukellusta varustevuokrineen (omat perusvälineet) ja lounaan noin 4200PHP/74€. Hieno päivä ja tällaisia reissuja täytyy tehdä lisää myös jatkossa! Enemmän juttua ja kuvia itse sukelluksilta minun Reef Divesta.

Dyykkiterveisin Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Jaa että täällä Filippiineillä ilman paluulippua. Et ole ihan meitä ensimmäisiä :)

    Muutama vuosi on vierähtänyt kun alun perin piti vaan tulla vilkaisemaan. Kotiinplauusta ei ole edelleenkään tietoa, ellei sellaiseksi lueta sitä, että talvella ei varmasti mennä, edes käymään.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Juu, en ole ensimmäisiä, enkä varmasti myöskään viimeisiä. :) Mulla alkoi 10.4 työt täällä Manilassa, joten nyt ei ole mihinkään kiire.

    Asutko missä päin Filsuja? Manilassa ja Cebun seudulla on ainakin molemmissa jonku verran suomalaisia. Sitten tietenki yksittäisiä siellä täällä.

    - Mika -

    VastaaPoista