maanantai 2. huhtikuuta 2012

Luistelua ja Cosplay

Torstai-iltana mulle tuli kaveri Palawanilta kylään pitkäksi viikonlopuksi ja viikonloppu mennytkin enemmän ja vähemmän viihteellisissä merkeissä.

Perjantaina tuli käytyä päivällä Makatissa Greenbeltin kauppakeskuksessa syömässä, josta jatkettiin kaverin sukulaisten tykö istumaan iltaa Quezon Cityn puolelle. Ilma näytti ihan kohtuulliselta, mutta paikka paikoin vettä oli satanut hetkeä aikaisemmin ja reilusti. Jollakin teillä henkilöautolla pystyi juuri ja juuri ajamaan, että vesi ei tullu autoon sisälle. Huonommissa autoissa se varmasti jo tulikin. Muutama tie olikin jo kokonaan liikenteeltä poikki veden vuoksi.

Tässä vähän edellisen paikan jälkeen ei ollut enää läheskään niin paljon vettä, mutta jonku verran kuitenkin vielä.Ilta meni mukavissa merkeissä rupatellen niitä näitä, nautiskellen virvokkeita ja syöden hyvää ruokaa. Ruokana oli tarjolla grillatun kanan ja possun lisäksi bangusta (maitokala), joka on Filippiinien kansalliskala. Oikein hyvä kala grillattuna.Istuttiin iltaa osittain ulkona ja tuli taas mieleen, että kyllä illat täällä on todella hienoja. Sillä tarkoitan nimenomaan lämpöä. Se on jotain mikä hyväilee ihoa ja mieltä ja mistä ei voi olla pitämättä. Sama koskee toki myös monia muita Kaakkois-Aasian maita. Ei ole kylmä. Tykkään ja kovasti!

Yöllä takaisin hotellille Ermitaan lähtiessä liikenne oli jo rauhoittunut. Ilanistujaispaikan viereisellä kadulla oli Jeepneytä pitkät jonot parkissa. Tuli ihan sellainen leffamainen fiilis kävellessä tuolla pimeällä kadunpätkällä hämyisessä valossa.Lauantaina oli vuorossa jotain sellaista, mitä en ole tehnyt ainakaan 20 vuoteen. Minun seuralaiselle kyseessä oli ensimmäinen kerta ikinä. Käytiin nimittäin luistelemassa ihan oikealla jäällä Mall of Asian kauppakeskuksessa. Hintaa tuollaiselle huvitukselle tuli 405PHP/7,10€ henkilöä kohden. Hintaan sisältyi luistimet ja rajoittamaton aika luistelua. Se mikä oli tosi erikoista, niin hintaan kuuluvat luistimet oli kaikille mallia kaunoluistimet! Ei helevata!! Kunnon hokkareista olis pitäny maksaa 450PHP/7,90€ extraa. Kattelin siinä ympärille, niin käytännössä kaikilla pojilla ja miehillä oli kaunoluikkarit jalassa ihan paria tyyppiä lukuunottamatta. Ajattelin, että ei minuakaan kiinnosta alkaa maksaan extraa ja niinpä tuli vedettyä itselläkin kaunoluistimet jalkaa. Samalla tuli luisteltua jäällä ekaa kertaa shortseissa ja t-paidassa ikinä. Kylmä ei silti tullu. Päinvastoin.Kyllähän pystössä pysyi ihan helposti ja huomasi heti, että jos olis ollu oikeat miesten luistimet jalassa, niin ei olis ollu yhtään mitään ongelmia. Hyvin se näemmä tulee edelleen takaraivosta, kun nuorempana luistellu ja pelaillu kavereiden kans. Itse luistimet sen sijaan aiheutti ongelmia. Joka ikisellä potkulla siirtäessä jalan takaisin eteen ne pe*keleen kaunoluistimien etuharput tökkäsi jäähän ja sen vuoksi meinasin vetaista lipat muutaman kerran. Sen vuoksi itse luistelunautinto jäikin erittäin rajalliseksi. Lisäksi luistimet alkoi painamaan kehräsluuta aikasta nopeasti, joten ei sekään ainakaan lisänny nautintoa.

Niin, miten sitten onnistui luistelu ensikertalaisella? Se näytti olevan vielä huomattavasti vaikeampaa kuin mitä etukäteen sen ajattelin olevan. Se ei vain yksinkertisesti meinannut onnistua ollenkaan. Yritin neuvoa ja tukea ja hän piti samalla toisella kädellä vielä kiinni kaukalon laidasta, mutta ei. Kävipä siinä välillä takapuolikin jään pinnassakin. Hauskaa kuitenki oli ja välillä naurettiin molemmat kippurassa.

Kun luistelut oli luisteltu, niin aurinko oli juuri laskemassa. Mall of Asian edustalla rannalla oli paljon porukkaa viettämässä iltaa.Sunnuntaina Ermitan Robinsonissa oli taas kova härdelli päällä katukerroksen suuren lavan alueella. Ensin minua tuli vastaan täysin asestaunut armeijan jannu ja ihmettelin, että mikä on homman nimi. Sitten kohta näkyikin kaksi erityylistä sotilasta kättelemässä keskenään.Sen jälkeen alkoi tulla vaikka minkä näköista hahmoa vastaan. Kyseessä oli Japanista alkunsa saanut ja siellä hyvin suosittu cosplay -tapahtuma. Ihmiset pukeutuu mitä erikoisimmiksi hahmoiksi, sarjakuvasankareiksi, jne. Tämä tyttö oli saanut vaikutteensa leffasta Avatar.Tämän kaverin vaikutteet oli taas jossain ihan muualla.Samurai.Tämä ryhmä oli Che Guevaran ja minkä lienee hengessä.Iltaisella tuli käytyä vielä syömässä sopivasti Japaniin liittyen sushiravintolassa. Tällaiset liukuhihnalla varustetut sushipaikat on näppäriä. Menee vain istumaan liukuhihnan viereen ja ottaa sieltä mitä huvittaa. Hihnalla kulkee monenlaisia annoksia eri värisillä lautasilla. Lautasen väri määrää annoksen hinnan.Kun ruokailut on ruokaltu, niin vinkataan vain tarjoilijalle, että saisko laskun. Sen jälkeen tarjoilija laskee minkä verran on minkäkin värisiä lautasia pöydässä ja lasku muodostuu suoraan siitä. Tässä paikassa olisi ollu mahdollista valita myös kiinteä summa, jolloin lasku on sama riippumatta kuinka paljon erilaisia annoksia syö. Jos syö paljon, niin silloin kannattee ottaa kiinteä hinta.

Maanantaipäivä mennykkin aikasta laiskasti. Käytyä syömässä ja vähän kaupoissa. Siinäpä sitä tälle päivälle. Kaveri lähti myös tänään illalla takaisin Palawanille.

Tänään maanantaina tuli samalla neljä viikkoa täyteen, kun tulin tänne Filippiineille. Blokin kävijämäärät on lähtenyt myös mukavasti uuteen nousuun tämän reissun myötä. Maaliskuussa tuli heti uusi ennätys kävijämäärissä. Yhteensä 4595 hittiä. Se on lähes 600 enemmän kuin mitä oli edellinen ennätys tammikuulta 2010. Silloin kävijöitä oli 4019. Mukava, kun bloki edelleen kelpaa. Kiitokset siitä kaikille teille lukijoille!!

Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti