lauantai 14. huhtikuuta 2012

Loma loppui - Työt alkoi

Tänään lauantaina tuli pidettyä shoppailupäivä Market Marketissa.Aikaisemmin kerroinkin, että vuokrasin kämpän täysin kalustamattomana. Tullut nyt vähän reilu viikkoa asusteltua tässä kämpässä ja toistaiseksi täällä on ollut vain patja lattialla ja vaatenaulakon ostin viime viikonloppuna. Tänään tuli käytyä ostamassa jääkaappi, pöytä neljällä tuolilla, kunnon patja ja tyyny, keittolevy, pannu ja kattila, kokkiveitsi, leikkuualusta, yms. Tavarat pitäisi tulla huomenna sunnuntaina joskus iltapäivällä. Huomenna onkin tiedossa askartelua, että saa pöydän ja tuolit kasaan. Jospa sitä vois jo huomenna keittääkkin jotain ja sais juomat jatkossa kylmänä. Ihan halpa tämä päivä ei ollu, vaan koskapa se shoppailu olis. Melkein 500€ pölähti. Välillä menee.

Mukava, kun pääsee hankintojen jälkeen itsekkin kokkaileen pitkästä aikaa. Tori on sopivasti nurkan takana, josta saa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.

Monista filippiiniläisistä kauppakeskuksista näyttää löytyvän sellainen ruokapaikka kuin Sbarro. Kyseessä italialalaiseen ruokaan keskittynyt ketju eli erilaisia pitzoja, pastoja, lasagne ja näiden monenlaisia yhdistelmiä. Tänään söin tällaisen Pepperoni Strombolin nimellä olleen pläjäyksen. Vähän kuin sisäänleivotun pitzan ja kunnon pepperonijuustosämpylän välimalli. Tosi hyvä. Hintaa tällä oli 145php/2,55€.Ennen reissuun lähtöä ostin 6 pussia Turkinpippureita mukaan. Eilen avasin juuri viimeisen pussin ja piti käyttää se hyvään tarkoitukseen ja tehdä tällainen musta herkullinen keitos odottamaan jääkaappia ja pakastelokeroa. Pikaisen testin jälkeen sanoisin, että toimii!Viikon ylivoimaisesti suurin juttu on ollut kuitenki, että lomat on nyt vähäksi aikaa lusittu ja arki koitti. Aloitin nimittäin työt täällä Manilassa tiistaina eräässä suuressa kansainvälisessä yrityksessä. Ihan yllätyksenä töiden alkaminen ei tullut, vaan aiheesta käytiin neuvotteluita jo loppuvuodesta. Singaporessa asunut suomalainen kaverini tiesi, että haen töitä Aasiasta ja sain vinkin töistä häneltä. Lähetin CV:n välittömästi Singaporeen rekrytointia hoitavaan yritykseen ja sen jälkeen puhelinlinjat ja sähköposti onkin käynyt kuumana ja erittäin tiheään Singaporen ja Suomen välillä. Varsinainen työhaastettelu hoidettiin Skypen kautta suoraan minun ja palkkaavan yrityksen välillä. Töiden piti alunperin alkaa jo paljon aikaisemmin, mutta asiassa oli joitain viiveitä. Lopulta kaikki kuitenki loksahti kohilleen ja nyt on siis ensimmäinen viikko tullut oltua toimistolla ja opeteltua uusia hommia. Yritys hoiti työluvat, pankkitilin avaukset, ym. paperiasiat, joten niistä ei tarvinnut itse huolehtia.

Manilassa asunnon sijainnilla on erittäin suuri merkitys työpaikkaan nähden. Kaupungin hillittömät liikenneruuhkat ovat arkipäivää ja pahimmat paikat on aivan tukossa joka päivä tiettyinä aikoina. Muutaman kilometrin matkaa saattaa kestää helposti toista tuntia. Itsellä työmatka on nyt ihanteelinen. Menomatka kestää taksilla noin 12min ja tullessa noin 6min. Hinta mennessä on 100PHP/1,80€ ja paluu vastaavasti 70PHP/1,25€. Hintaero meno- ja paluumatkan suhteen johtuu siitä, että mennessä joutuu ajaan pidemmän reitin liikennejärjestelyistä johtuen. Takaisin pääsee suorempaa reittiä. Alunperin ajattelin, että kulkisin töihin jeepneyllä. Taksilla työmatka menee kuitenkin niin vaivattoman nopeasti ja sopivaan hintaan, että tarkoitus on käyttää jatkossakin vain taksia.

Suuret kiitokset vielä Jarille duunivinkistä Shanghaihin, jossa hän nykyään asuu!!

Viimeiset pari viikkoa täällä on ollut tosi lämmintä. Sininen taivas ja pilviä ei käytännössä juuri ollenkaan. Mukava rentoutua aina altaalla töiden välillä!Duuniterveisin Manilasta,
Mika

3 kommenttia:

  1. Siivu tuota maagista mustaa juomaa maistuis myos mulle! Hieno homma, etta kaveri paasi ns. leivan syrjaan kiinni! Mulla tuli vuosi tayteen taalla Filippiineilla ja ei ole tarttenut katua paatosta. Ehkapa tassa lahiaikoina vois treffata joko tuut tanne sukelteleen tai sitten piipahdan siella. Ollaan menossa asiakkaan kanssa Malapascualle sukelteleen muutamaksi paivaksi. Sen jalkeen Rescue Diver ja EFR kurssi. Nyt on mursu paassyt paikkaan, jossa pitaisi viikset vapattaa.... Cheers!

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Mustaa magiaa olis nyt tarjolla!

    Oon ollu nyt 6vk maassa tätä siivua. Mietin just, että kun olen aikaisemmin ollu kaikki reissu yhteensä Filsuilla noin 10kk, niin mulla tulee kans vuosi täyteen maassa joskus parin viikon päästä.

    Hyvä, että hyppäsit Phuketin koneeseen ja lähit messiin kierteleen. Arvaan kyllä, että ei ole tarvinnu katua. Matkailu avartaa, kuten sanotaan. ;)

    Meän pitää chättäillä/soitella aiheesta, että koska tommoset reissut vois tehdä. Ne vois tehdä kumpaankin suuntaan. Minä kävisin siellä ja sinä täällä. Minä haluan ainakin päästä katteleen niitä isoja sardiiniparvia. Jannu arvatenkin haluaa päästä ainakin Cowboy Grilliin bändeileen. Eilen tuli käytyä just kuunteleen musaa Makatissa, kun siellä järjestettiin Street Jam tapahtuma. Oli tosi rento ja mukava meninki. Siellä oli muutamia duunikamuja myös. Meillä oli pöytä ja pöydän vieressä muutaman metrin päässä oli pieni kioski, josta sai ostaa virvokkeita. Ei huono! :)

    VastaaPoista