perjantai 26. helmikuuta 2010

Uimareissu

Täällä Puerto Princesassa tullu oltua nyt muutama päivä ja mitään kovin ihmeellistä ei ole tapahtunu. Tullut otettua ihan iisisti ilman turhia hötkyilyjä.

Tänään tuli vuokrattua mopo alle pariksi päiväksi. Mopona uuden karhea Honda XRM 125. Poliisi "yllättäin" pysäytti heti samana päivänä ja joutu vähän neuvotteleen. Käännyin liikennevaloista vasemmalle, kun olisi saanut ajaa vain suoraan tai kääntyä oikealle. Heti kun olin kääntynyt vasemmalle, niin poliisi oli edessä muutaman metrin päässä edessä käsi pystössä. Poliisi sanoi, että ei näin. Sanoin, että mullahan paloi vihreä valo. Tässä paikkaa sillä ei kuitenkaan saannu kääntyä. Ensin tahto ajokortin ja sitä hetken pyöriteltyä totesi, että kortti ok. Hänen pitää kuitenkin kirjoittaa sakko. Kysyin pieni virne naamalla, että eikö se varoitus riitäisi eka kerralla, niin hetken juteltua sehän lopulta riitti. Tällä kertaa ei siis penaltia, vaan asiasta pääsi puhumalla. Oma moka, mutta meni täysin tietämättömyyden piikkiin. Nyt tietää, miten sekin pitää ajaa.

Tänään oli tosi kuuma päivä ja aina kun mopolla pysähty, niin tuntu, että käsivarret vain käryää ja kurkkua kuivaa. Päätin lähteä käymään yhdellä tutulla rannalla uimassa. Sieltä tullut lähdettyä veneellä joskus sukellusreissuille. Rannalla on pieniä katoksia, joita voi vuokrata yksin tai porukassa ja näin tuli myös tehtyä. Päivävuokra oli 200PHP/3,20€.Rannalle mentiin joskus iltapäivästä ja uiminen tuntui tosi virkistävältä, vaikka ihan rantaveden lämpö tuntuikin suorastaan kuumalta. Kun kahlasi vähän syvemmälle, niin siellä hieman viileni, jos sitä termiä voi edes käyttää. Sen verran lämmintä oli vesi. Ranta on keskellä mangrovemetsää. Molemmilla puolin rantaa mangrovemetsikkö tulee pitkälle veteen. Nyt vuorovesi oli vielä tosi korkealla ja vesi oli noussut pitkälle metsänreunaa. Tässä aurinko on alkanut jo vähän laskemaan ja vedenkorkeutta pystyy vähän näkemään puihin nähden.Kun oltiin lähdössä rannalta, niin pari poikaa raahasi vedestä erikoisen näköisiä mereneläviä rannalle. Kun jututin jannuja, niin olivat ihan käsin ottaneet otukset pohjasta uimassa ollessaan. Ensin katoin, että onko nämä jotain rapuja vai kenties rauskuja, mutta kyllä ne jonkulaisia ravuntapaisia ilmeisesti on. Melkoisia mötkäleitä ja tuo isompi painoikin aika paljon. Useamman kilon.Tässä näkyy otuksen vatsapuolelta. Jalkoja ja saksia löytyy. Kyseessä on siis molukkirapu (Eng. horseshoe crab). Elävä jäänne.Mukava ja rento päivä!

Oikein lämmintä helmikuuta ja talven jatkoa ympäri Suomea! ;-)

Täältä jostain Palawanilta,
Mika

3 kommenttia:

  1. Ötökän nimi selvisi. Rapu on kyseessä ja englanniksi siis Horseshoe crab. Wikipediasta englanniksi tietoa ravusta:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantic_Horseshoe_crab

    Kiitokset kaimalle Espoohon nopeasti tiedosta.

    VastaaPoista
  2. Terve,

    Mikähän lie tuonkin elukan tarkoitus.
    Olisko tässä samasta? elukasta suomeksi.
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Molukkirapu
    t.Heikki I

    VastaaPoista
  3. Taitaa olla. Latinankielinen nimi on myös sama. Samoin teksti kertoo samoja juttuja.

    - Mika -

    VastaaPoista