perjantai 12. helmikuuta 2010

Bohol ja Panglao Island

Cebun puolella olin vain yhen yön ja tänään tulin tänne Boholin saarelle. Tarkemmin sanottuna saaren nimi on Panglao ihan Boholin kupeessa ja ranta on Alona Beach. Aamupäivällä 11:00 paikkeilla checkkasin itsenu Cebun hotellista ulos ja taksilla suoraan satamaan numero neljä, josta SuperCatin katamaraanit lähtee Boholin pääkaupunkiin Tagbilaraan. Lippu katamaraaniin maksoin 535PHP/8,35€. Alus lähti ajallaan 12:30 ja samoin saapui perille Tagbilaraan 14:15. Sieltä taksi alle ja kohti Aluna Beachiä. Hotellia ei ollu taaskaan varattu etukäteen. Tällä kertaa hotellin löytäminen ei käynytkään ihan niin helposti, vaan vasta olisko kahdeksas hotelli tärppäsi. Joka paikassa täyttä. Yhessä paikassa olis ollu yksi huone vapaana hintaan 3000PHP/48€ ja sekin vain yhdeksi yöksi. Ei kiitos! Lopulta löytyi huone hotellista nimeltä Lost Horizon Resort. Ajattelin, että 1500PHP/23,50€ enempää en ala maksamaan, mutta siinä piti nyt vähän joustaa. Huonetta löytyi vain kolmeksi yöksi ja hintaa 2000PHP/32€ yötä kohti. Täytyy hommata uusi majapaikka, ku täällä yöt oltu.

Pari kuvaa Alona Beachiltä. Täälläkin näyttää olevan rannalla kulkevia hierojia. Tässä kolme tyttöä hierottavana.Hotellin ihan vierestä.En päässyt hotellilta lähdettyä käveleen rantaa pitkin kuin noin sata metriä, kun kuulin vieressä puhuttavan suomea parin reilun parikymppisen tytön toimesta. Kävin juttuttaan niitä ja selvisi, että ovat tamperelaisia opiskelijoita, joita 16 hengen ryhmä. Jonkun ajan kuluttua sinne tuli muutakin ryhmää. Pian alkoi hämäräkin tulla ja pöydille sytytettiin kynttilät. Täällä näyttää olevan moskiittoja jonku verran. Ravintoloissa polttivat vastaavia spiraalinmallisia sääskienkarkoittajia kuin Suomessakin. Se on sitten vissiin kesä nyt, ku on sääskiä ja kärpäsiäkin! :)

4 kommenttia:

  1. Terve!
    Mainitsit tuossa, että vaihtaisit majapaikkaa myöhemmin - toteutuiko se, vai jatkuiko 2000 PHP/yö (ilmeisesti standard room)? Millainen tuon paikan taso oli muutoin?
    Tarkoitus olisi mennä toukokuun alkupuolella Panglaolle, ilman etukäteisvarauksia.
    Infosta kiittää,
    Tex

    VastaaPoista
  2. Tere!

    Ei tullu lopulta vaihdettua hotellia ollenkaan, vaan olin siella lopulta 8 yota. Hinta oli koko ajan tuo 2000PHP/yo. Kavin kylla kyselemassa aika monestakin paikkaa, mutta kaikki oli joko taynna tai sitten viela kalliimpia. Silloin samalle viikolle sattui seka ystavanpaiva, etta kiinalainen uusivuosi. Varsinkin jalkimmainen nakyi siella matkustamaarissa.

    Se oli perus standard room. Huone ei ollu mikaan erikoinen. Ok vessa + suihku, varsinainen huone hyvin perus, jossa parisangyn lisaksi iso jaakaappi ja pieni tv kaapelikanavilla + ilmastointi. Hyva ravintola. Pieni uima-allas. Sijainti erinomainen keskella Alona Beachia. Ihan hotellin vieressa mm. joka paiva live musaa, vieressa useita ruokapaikkoja ja pienia kauppoja, ATM noin 200m paassa. Silti 2000PHP tasoon nahden oli minusta ylihintainen. Oikeampi hinta olis minun mielesta pitanyt olla jotain 1000-1300PHP paikkeilla.

    Panglao ja Bohol molemmat hienoja paikkoja ja taalta minun blokista loytyykin aika paljon kuvia molemmista. Suosittelen kayntia!

    Puerto Princesasta Palawanilta,
    Mika

    VastaaPoista
  3. Kiitos infosta. Käyn paikan päällä kyselemässä toukokuun alun veloitustasoa ja kilpailutan varmasti muutaman vastaavan samalla.
    Osittain reportaashien innoittamana onkin tarkoitus seurata tuolloin jalanjälkiäsi (Bohol, Cebu, Palawan, Puerto Galera). Voin tarjota oluen (tai mangon) mikäli vielä olet mestoilla! ^^

    VastaaPoista
  4. Tarjous hyvaksytty! :) Taalta blokista nakee suuntaa, etta missa pain olen tuolloin toukokuussa. Talla hetkella ei ole viela mitaan tarkempaa tietoa. Jossain vaiheessa otan suunnaksi varmaankin Singaporen ja Malesian, mutta se on sitten joskus. Nyt nautitaan olosta kuitenkin taalla.

    - Mika -

    VastaaPoista