sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Sukelluspäivä Panglaolla

Tänään piti käydä katteleen meren salaisuuksia täällä Panglaolla. Sukellusfirmana käytin hotellin ihan vieressä olevaa Philippine Fun Divers'ia. Sukeltamassa oli parin sukellusoppaan lisäksi muutama tyttö Hongkongista, pari kanadalaistunutta venäläistä, pariskunta Sveitsistä ja minä. Ensimmäisenä sukelluskohteena oli paikka nimeltä Arco Point. Paikassa kovan ja pehmeän korallin lisäksi monenlaista fisua. Sukelluksen maksimisyvyys oli 25,6m ja sukellusaika 63min. Merivesi täällä oli mukavat +27C.

Skorppioonikala väijyy.
Mureena haahuilee.Tämä on ilmeisesti yksi monista merietanalajeista. Ainakin mulle tämä oli erikoinen ja uusi tuttavuus, vaikka monenlaista mönkijää on tullutkin jo nähtyä. Se ei tehnykkään sitten yhtään mitään.Eka sukelluksen jälkeen tultiin takaisin rantaan pitään tunnin lounastauko. Toisena sukelluskohteena oli BBC. Nimi ei tule sumujen saarten tv-yhtiöstä, vaan sukelluspaikka on Bohol Beach Clubin edustalla ja siitä nimi. Sukelluksen maksimisyvyys oli 27,1m ja sukellusaika 57min. Lämpötila sama kuin edellisellä.

Toisen sukelluksen parasta antia oli raidallinen merikäärme. Näitä ei kannatte välttämättä mennä rapsutteleen leuan alta, koska niiden myrkky on yksi tehokkaimmista, mitä käärmeistä löytyy.Sukelluksen jälkeen takaisin kotirantaan. Tällä Alona Beachin rannalla kyllä silmä lepää. Tänään on tasan 4kk tullu oltua nyt reissussa, kun Japanin koneeseen hyppäsin 14.10. Äkkiä se aika menee.

Hyvää Ystävänpäivää Kaikille Panglaolta!!
Toivoo Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti