perjantai 19. helmikuuta 2010

Lisää mopoilua

Eilen torstaina tuli vuokrattua taas mopo alle. Mopona oli samanlainen Hondan XRM 125 kuin edelliselläkin kerralla. Tällä kertaa tosin ei niin hyväkuntoinen kuin viimeksi. Kyllä sillä silti pysty hyvin reissun heittään.

Tällä kertaa päätin lähteä käymään Corellassa sijaitsevassa tarsiereiden suojelupaikassa. Paikan virallinen nimi on Tarsier Sanctuary. Ensin noin 20km Panglaon saaren halki Boholin puolelle ja sitten etsimään risteystä Corellaan. Sepäs ei löytynytkään niin helposti ja piti sahata vähän aikaa ennen kuin se lopulta yhden paikallisen mopokuskin avulla löytyi. Paikka on ihan keskellä korpea ja sinne ei ihan helposti eksy. Toisin kuin Lobocin tarsierpaikassa eläimet oli rakennnuksen katon alla puissa, niin Corallan paikassa eläimet oli metsässä aidossa ympäristössä. Siellä oli vain kohtuu kokoinen aidattu metsäalue, jonka sisällä on 10 tarsieria. Täällä ei päässy myöskään ollenkaan niin lähelle kuin Lobocin paikassa. Onneksi oli pidempi putki kameraan repussa mukana ja sen vaihdettua sai napsittua myös lähikuvia. Toinen ero oli, että täällä oli erillisessä rakennuksessa paljon infoa tarsiereihin liittyen, kuten niiden historista, elinymäristöstä, levinnäisyydestä eri maissa, jne.Paikka oli keskellä metsää ja yritin katsella, että näkyykö alueella muita eläimiä. Jonkin liskon näin vilaukselta, mutta vain vilaukselta. Perhosia siellä näkyi jonkin verran.Corellasta ajoin Boholin pääkaupungin Tagbilaran Cityyn. Vähän ennen kaupungin keskustaa poliiseilla oli ratsia ja minut pysäytettiin kans. Ensin kysyttiin ajokorttia ja näitin sitä. Poliisit pyöritteli sitä kädessä ja sanoin, että se on kansainvälinen ajokortti ja oikeassa reunassa lukee englanniksi ajokortti ja toisella puolen näkyy, että saan ajaa moottoripyörää. Selitys riitti. Sitten kysyttiin mopon paperit. Omistaja näytti ennen ajoa mistä ne löytyy ja näytin ne poliiseille. Ne oli kans kunnossa, joten selvisin ilman penaltia ja matka jatkui keskustaan. Siellä ajoin suoraan McDonaldsille syömään. McDonalds indeksi eli Big Mac -aterian hinta oli 130PHP/2€. Isommilla ranskalaisilla, mutta normikokoisella juomalla hintaa tuli 145PHP/2,25€.

Tagbilaranista jatkoin suoraan Panglaon puolelle katteleen, että mitä siellä näkyy. Tässä tauko paikalla.Panglao Cityssä keskeisellä paikkaa on iso kirkko, josta näkyy hyvin enpanjalaisten vaikutus aikanaan maassa, kuten niin monista muistakin kirkoista täällä Filippiineillä.Päivä oli tosi lämmin ja kirkkoa vastapäätä oli pieni konditoriatyyppinen kuppila ja päätin hakea sieltä vähän juotavaa. Silmät lukittu heti yhteen hyvännäköiseen kakkupalaan ja sitä piti saada maistaa. Pala appelsiinikakkua ja pullo Spriteä maksoi erittäin sopivat 12,5PHP/20c.Panglaon kaupungista hurautin oman Alona Beachin ohi ja kävin katsomassa Sunrise Beachiä. Paikka oli käytännössä autio ja siellä ei ollu ketään.Kävelin rantaa eteenpäin ja siellä ranta muuttui täysin puuterimaiseksi hiekaksi. Edelleenkään ihmisiä ei ollut kuin muutama. Tämä ilmeisesti Bohol Beach Clubin rantaa ja siellä vain niiden asiakkaita. Hienon näköinen ranta ja alue.Muutama tunti oli taas vierähtänyt liikenteessä ja oli mukava tulla takaisin hotellille. Päivä oli tosi lämmin ja kylmä suihku teki hyvää hotellile palauttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti