sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kitarointia, vieraita ja Manilan yöelämää

Blokissa ei olekkaan tullut mainittua omasta uudesta "aluevaltauksesta". Mulla on ollut mielessä jo useampi vuosi, että haluaisin hommata akustiisen kitaran ja opetella soittamaan. Välillä se on ollut enemmän mielessä ja sitten unohtunut joksikin aikaa. Ajatus on kuitenkin kytenyt taustalla.

Olen soittanut koskettimia enemmän ja vähemmän aktiivisesti ala-asteelta lähtien. Nyt viimeisten neljän vuoden aikana ei ole valitettavasti tullut soitettua käytännössä ollenkaan. Ensin reissasin reilu puolitoista vuotta ympäri Aasiaa ja nyt vastaavasti olen asunut täällä Manilassa vähän toista vuotta. Soitin on kyllä edelleen Suomessa. Soittamisesta yleisesti on siis taustaa.

Maaliskuun puolivälissä tuli käytyä kiertelemässä Market Marketin kitaroita myyvät liikkeet läpi. Hintarajaksi asetin 5000PHP/93€ eli keskihintainen peruskitara. Halvimpia saa jo noin 1000PHP/18,50€ paikkeilla. Kaikissa liikkeissä tarjottiin soittimia kokeiltavaksi. Kitara on soittimena itselle uusi, joten sitä on ihan turha yrittääkään rämpyttää. Tahdoin joka liikkeessä, että voisko joku soittaa, niin kuulee vähän, että minkälainen soundi missäkin kitarassa on. Lopulta valitsin sen, jonka soundi oli minun mielestä paras. Merkiksi valikoitui lopulta Thomson.
Hintaa kitaralla oli 5400PHP eli tasan 100€. Paikassa oli kuitenkin kaikista akustisista -20% alennukset, joten hintaa jäi lopulta 4320PHP/80€. Kitarassa on myös liitäntä vahvistimelle ja perus equ, jolla pystyy säätään sävyjä.
Kitara on ollut talossa nyt noin 2kk. Soittamisen aloittamisen kaikkein vaikein juttu alussa oli sormien tottuminen kielien painamiseen. Ensimmäisen parin viikon aikana sormen päät oli todella arkoina, eikä voinut harjoitella ollenkaan niin paljon, kuin intoa olisi ollut. Pahimmillaan vain muutamia minuutteja. Sen jälkeen sattui jo sormenpäihin niin paljon, että ei pystynyt enää jatkamaan. Joskus 2-3vk päästä aloittamisesta kolmesta sormenpäästä lähti nahkakin. Se auttoi ja sen jälkeen kielien painaminen ei ole ollut enää ollenkaan niin tuskallista. Nyt iho sormenpäiden kohdalta on tottunut ja kestää jo rämpyttää kohtuu pitkään.

Edelleenkin opettelen ihan perussointuja ja varsinkin sulavaa vaihtamista soinnuista toiseen. Se vaatii paljon treeniä. Nyt osaa ja muistaa vasta muutamia perussointuja ja opettelu on vasta alkumetreillä. Opeteltavaa siis riittää. Youtubessa on tosi paljon erilaisia kitarakursseja ja sieltä on saanu todella paljon hyviä vinkkejä. Tosi mielenkiintoista puuhaa. Hienoa myös huomata, kun aluksi jokin tosi vaikealta vaikuttava homma alkaakin pikku hiljaa onnistua. Sillä tavalla myös palkitsevaa. Saas nähdä, että koska osaisi soittaa soinnuilla ensimmäisen biisun kokonaan. Hiljaa hyvä tulee.

Tämä viikonloppu on mennytkin nopeasti, ku Pete tuli perheineen Cebusta käymään Manilassa. Sovittiin perjantai-iltana treffit Fort Bonifacioon Craft Bariin ja siellä myös nähtiin.
Craftissa on perjantaisin Trinidad Band soittamassa ja fiilis korkealla.
Jossain vaiheessa iltaa hypättiin taksiin ja mentiin kuunteleen lisää livemusaa Ermitan puolelle Cowboy Grillille.
Lauantaille sovittiinkin, että Pete tulee käymään porukalla meillä kylässä. Odottelin kämpillä pihalla heidän tuloa ja kattelin samalla, että mitkä juhlat mahtaa olla viereisen talon lobbyn alueella. Paikassa on ollut syntymäpäiviä, ristiäisiä ja milloin mitäkin. Tällä kertaa siellä oli häät.
Pete tulikin pian ja käytiin pienellä kierroksella condon alueella. Tässä minä ja muut tytöt.
Sofiasta tuli samalla nuorin vieras, joka on käynyt meillä kylässä. Pitäähän sitä kummisedän tykönä käydä kylässä.
Illan päälle mentiin käymään Makatin puolella Peten majapaikassa One Pacific Place Residences. Paikassa on asuntoja, mutta niitä myös vuokrataan hotellien tyyliin. Erittäin asiallinen paikka ja tuollaisessa huoneistossa asuisi oikein mielellään.

Illan päälle käytiin kahdestaan vielä pienellä kierroksella katsahtamassa Makatin yöelämää. Tässä ollaan Ringsidessa, jossa joka päivä erilaisia show-otteluita. Huomatkaa tyttöjen käyttämien hanskojen koko. Himpun verran normia reilummat!
Sellaista tänne. Näillä näkymin nähdäänkin Peten kans seuraavan kerran Juhannuksen merkeissä Cebussa samalla tavalla kuin viime vuonnakin.

Kitaristiterveisin Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Lady in Black.... kahden soinnun biisi :)
    http://tabs.ultimate-guitar.com/u/uriah_heep/lady_in_black_crd.htm

    -MarkoK-

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Am ja G on kyllä jo hanskassa. Täytyypä kuunnella ensin, että miten oikeasti menee ja sitten kokeilla. :)

    - Mika -

    VastaaPoista