sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Välähdyksiä Phuketista

Muutama päivä taas vierähtänyt Phuketin maisemissa ja rennoissa merkeissä. Totta kai. Tässä jotain menneiltä päiviltä.

Tällainen äänekäs, mutta hauskan näköinen asiakas oli yhdessä pöydässä Bangla Roadin kupeessa.Patong Bayllä käy joskus myös vähän isompia aluksia parkissa. Tällaiset risteilyalukset tulevat lähinnä Singaporen suunnalta.Rock Cityssä täytyy käydä pyörähtämässä aina silloin tällöin kuuntelemassa hyvää musiikkia. Hoitohenkilökunta huolehtii asiakkaiden nestetasapainosta. Tässä minun vuoro saada illan lääkeannos.Perjantaina tuli käytyä mopoilemassa ekaa kertaa kukkulan päälle rakennetulla Big Budha patsaalla. Se on todella iso ja näkyy jo kaukaa mereltä Chalong Baytä lähestyttäessä. Patsaan lähimaastosta on myös hyvät näkymät ympäriinsä.Kun lähdin mopoileen kukkulalta alas, niin huomasin yhden kaverin olevan liitovarjopakkaukset selässä. Pienen odottelun jälkeen kaveri otti muutaman metrin juoksuaskeleet rinnettä alas päin ja nousi siivilleen.Alueella näkyi myös toinen liitovarjo ja paikalla näytti olevan hienosti nostavia ilmavirtoja. Välillä näkyi, kun varjot pyörivät ympyrää ja keräsivät nopeasti lisää korkeutta. Olis varmasti tosi hienoa touhua varsinkin tällaisissa maisemissa ja lämmöissä. Kuvassa taustalla näkyy Karon Beach.

Kävin samalla myös mopoilemassa Chalong Sea Sportin toimistolla ja kysymässä sukellusreissua seuraavalla päivälle Phi Phille. Lähtijöitä oli kuitenkin liian vähän ja reissua ei tehdä. Tapasin toimistolla vanhan sukellustutun Maukan ja hänen vaimonsa Riden. Maukkaa kiinnosti myös käydä huomenna sukeltamassa jossain. Päätettiin sitten, että käydään kysymässä jostain naapurifirmoista, että mitä reissuja niillä olisi tarjolla huomiselle. Lopulta varattiin päiväreissu saksalaiseisesta Sea Bees Divingistä Shark Pointille. Reissukaveri Petri sai suoritettua sukelluskortin keskiviikkona, joten hän lähti myös ensimmäiselle "oikealle" sukellukselle kurssin jälkeen.

Lauantaina oli siis sukelluspäivä. Ensimmäisenä kohteena oli Shark Point, jossa olen käyny pari kertaa aikaisemmin vuosien varrella. Minun ryhmässä meitä oli englantilainen sukellusopas Barry, sveitsiläinen pariskunta sekä Maukka ja minä. Shark Point yllätti positiivisesti. Samaa sanoi Maukka, joka myös sukeltanut siellä aikaisemmin. Paikassa oli todella paljon pientä riuttakalaa ja isoja parvia. Aikaisemmilla kerroilla ei ole vastaavaa ollut. En löytänyt myöskään omista sukelluslokeista mitään merkintöjä vastaavasta. Jotain muutakin uutta näkyi. Tällaista seepramureena ei ole tullut aikaisemmin vastaan.Toinen sukellus tehtiin myöskin tutulla Koh Doc Mailla. Siellä näkyvyys ei valitettavasti ollut mikään kovin kummoinen. Osittain siitä johtuen ei tullut myöskään nähtyä mitään kovin erikoista. Mureenoita näkyi useita ja alueella on paljon viuhkakorallia. Koh Doc Mai on parhaimmillaan todella hyvä. Nyt se ei kuitenkaan sitä ollut. Enemmän juttua sukelluksista ja lisää kuvia löytyy minun Reef Divesta.

Phuketista,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti