perjantai 4. helmikuuta 2011

Pauketta, rätinää ja iltaelämää

Keskiviikkona tuli vaihdettu majapaikkaa heti aamusta Nara Guesthouseen. Syynä siihen oli, kun kaveri Pete tuli Suomesta aamulennolla Phukettiin. Selvitin jo aikasemmin edellisen paikan omistajan kans huonetilannetta, mutta siellä ei olisi ollut kahta huonetta tarjolla. Sain tehtyä sitten Naran kans mielestäni hyviän diilin, kun otettiin kaksi huonetta kahdeksi viikoksi. Päivä hinnaksi tuli 750THB/18€. Kuukausihinta samassa paikassa olisi ollut 15000THB/358€. Paikka sijaitsee "kolmoskadulla" noin 200m päässä Jungceylonin kauppakeskusta ja Carrefourista, joten lyhyt matka myös kävellä kaupoille ja Bangla Roadin hulinaan. Huoneet on tosi siistiä sisältäen normi mukavuudet. Wifi toimii vain aulassa.

Pete tuli nyt ensimmäistä kertaa Thaimaahan, vaikka Aasiassa onkin reissannut usempaan kertaan. Mulle taas Phuket on erittäin tuttu paikka, kun tämä on nyt kuudes kerta täällä. Tullut näytettyä Patong Beachin paikkoja ja menot on olleet toistaiseksi "yllättäin" kohtuu iltapainotteisia.

Yks ihmetyksen aihe kaverilla on ollut paikalliset "pitkät" tytöt, joita näkyy paljon varsinkin Bangla Roadilla. Välillä tullut kommenttia, että "Eihän tuo voi olla mitenkään jätkä?". Siihen on ollu vain pakko naureskella, että kyllä se vaan on. :) "Mistä sinä näet sen?". Noh, ne vaan oppii tunnistamaan, kun Thaimaassa on pyöriskellyt tarpeeksi pitkään. Tässä turistityttö keskellä paikallisten "tyttöjen" kans.
Kiinalaisen uudenvuoden juhlinta alkoi täällä keskiviikkona. Kiinalaisen kalenterin mukaan nyt alkoi jäniksenvuosi. Pauketta ja rätinää on siis riittänyt. Rannoilta on laitettu taivaalle myös tällaisiä lyhtyjä. Tuli itsekkin laitettua yksihintaan 100THB/2,40€.
Bangla Roadilla on näkynyt myös tällaisia lohikäärmekulkueita luikertelemassa ympäri katua kovan rummutuksen säestämänä.
Saas nähdä, että joko tänään saataisiin mopot alle ja päästäisiin katteleen vähän muitakin paikkoja. Toivottavasti.

Laitetaan tähän loppuun vielä eilen illalla kuvattu lyhyt, mutta ytimekäs Thaimaan matkailumainos:


Sellaista täältä tänään.

Terveisin Phuketin paikallisopas,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti