keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Sukellusta paholaisrauskujen kans

Maanantaina reissukaveri Pete lähti sukelluskurssille. Itellä tuli mopoiltua ja ajaltua ilman päämäärää siellä täällä. Jossain Karon View Pointin ja Naiharn Beachin välillä lähdin katsomaan, että mihin päätieltä lähtevä hiekkatie menee. Siellä oli myös muutamia mönkijöitä ajelemassa.Näyttää, että joku mönkkärikuski oli pitänyt ilmeisesti liian hauskaa samalla tiellä, ennen kuin oli lähtenyt lapasesta.Eilen tiistaina oli vuorossa sukelluspäivä. Tällä kertaa kohteena olis Racha Noi. Olen sukeltanut siellä vain kerran aikasemmin helmikuussa 2004, jolloin näin myös paholaisrauskun ensimmäistä kertaa. Paholaisrausku on maailman suurin rauskulaji ja sen leveys voi olla jopa 7,6m painon ollessa noin 2300Kg. Sukelluskuskuksessa kertoivat, että siellä on nähny samaisia rauskuja myös viime sukelluksilla. Odotukset oli siis korkealla.

Sukeltamassa oli sopivan vähän porukkaa. Minun ryhmää veti DM Jani ja kolmantena oli minun sukellusparina ollut Jari. Ensimmäisenä kohteena oli South Tip, jossa pohjasta kohoaa isohko kumpare eli pinaakkeli. Siellä on monesti kovia virtauksia ja niiden kans joutuu oleen välillä tarkkana. Virtauksia oli myös nyt, mutta niiden kans tuli ihan hyvin toimeen. Heti kun oltiin laskeuduttu jonku matkaa, niin joku kolisuttu pulloa merkiksi, että katsokaa. Siellähän heti ensimmäinen paholaisrausku jo liiteli.Niitä nähtiin sukelluksen aikana lopulta useaan kertaan ja välillä näkyi kahta samaan aikaan. Tyypillisimmillään niiden leveys on 3,5 - 5 metriä. Yksi paholaisrausku oli täysin musta! Yksi veneessä ollu kertoi nähneensä aikaisemmin vastaavan joskus Similanilla. Paikassa näkyi myös iso parvi barracudia ja paljon muuta kalaa. Todella hieno sukellus. Yksi parhaimmista ikinä.

Toinen sukellus oli samalla saarella Marina Bayssa. Yksi ryhmä näki paholaisrauskun myös täälläkin. Me ei valitettavasti. Marina Bayssä on paljon läpi sukellettavia kivi- ja kalliomuodostelmia. Tässä yksi niistä.Kolmas ja viimeinen sukellus tehtiin viereisellä saarella Racha Yailla. Paikka oli Bungalow Bay ja sen eteläosa. Se on osittain tosi karua kivimaisemaa, mutta siellä on myös aika paljon kovaa korallia ja myös pientä kalaa ja mureenoita. Kun viimeinen sukellus oli tehty, niin vene tuli noutamaan meidät takaisin kyytiin.Tarkempia tietoja sukelluksista ja enemmän kuvia näkyy minun Reef Divesta.

Patong Beachiltä,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti