sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Mopoilua ja sukelluspäivä Phi Phillä

Päivät vilisee täällä Phuketissa. Parina päivän tullut vähän kurvailtua mopolla ympäriinsä. Tässä jossain Kamala Beachin lähellä asuinalueella.Eilen lauantaina tuli käytyä sukeltamassa päiväkeikka Phi Phillä Chalong Sea Sportin kans. Auto oli odottamassa minua jo 7:00 majapaikan edessä, jonka jälkeen koukattiin muuta päiväkeikalle lähtevät mukaan Patongin, Karonin ja Katan alueelta. Sen jälkeen kamat kyytiin sukellusfirman toimistolta ja Chalong Bayn satamaan. Matkaan päästiin jo hyvissä ajoin joskus kahdeksan paikkeilla. Venematka Chalong Baystä Phi Phille kestää noin 2,5h.

Ensimmäisen sukelluskohteena meille oli Phi Phi Leh ja siellä Maya Bayn eteläseinä. Minun ryhmässä oli sukeltamassa sveitsiläinen sukellusopas Julia, pari sveitsiläistä Julian kaveria, minun sukellusparina ollut suomalainen Jari ja minä. Sukelluksella oli joissakin paikoissa tosi suuria pienistä kaloista muodostuneita kalaparvia. Tässä merivuokossa ollut rapu.Sukelluksen kesto oli 57min ja maksimisyvyys 23,7m. Meriveden lämpötila +30C. Ei tullut vilu. Eka sukelluksen jälkeen olikin lounastauko Maya Beachin edustalla. Tällä rannalla on kuvattu osittain mm. Leonardo DiCaprion tähdittämä The Beach -leffa.Toisena sukelluskohteena oli Phi Phi Lehin Maya Wall. Myös täällä oli joissakin paikoissa tosi paljon pientä kalaa. Yhdessä kivenkolossa oli ryhmä yhden sortin katkarapuja, toisaalla mureenaa ja myös yksi kilpikonna poseerasi minulle jonku aikaa. Sukellus oli jo loppumaisillaan, kun Julia huomasi etäällä pohjassa makaamassa olleen leopardihain. Käytiin katsomassa sitä vielä lähempää.Sukelluksen maksimisyvyys oli 18m ja sukellusaika mukavat 66min. Meriveden lämpötilat sama +30C. Kaikin puolin hieno ja onnistunut sukelluspäivä. Kun toinen sukellus oli ohi, niin sen jälkeen sukelluskamat laatikoihin ja sitten olikin taas aikaa rentoutua aluksen yläkannella.
Samalla tuli 61 sukellusta täyteen tällä pitkällä reissulla. Enemmän juttua ja kuvia päivän sukelluksilta minun Reef Divestä.

Illalla tuli käytyä reissukaverin Peten kans vielä iltakierroksella Bangla Roadin tuntumassa. Käytiin myös tsekkaamassa Sedu Koskisen omistaman Seductionin meininki. Webbisivuilla mainostetaan, että se on Phuketin suurin disco. Lippu Seductioniin on paikallisen mittapuun mukaan kallis 400THB/9,75€ varsinkin, kun otetaan huomioon, että lippu ei sisällä yhtään juomaa. Monesti täällä päin maailmaa lippu sisältää ainakin yhden drinksun, jos sisäänpääsystä pitää maksaa. Meille jäi maksaa lopulta lipusta puolet eli 200THB/4,90€, kun Bangla Raodilla jaettiin -50% alennuskuponkeja. Porukkaa oli kahdessa kerroksessa ihan sikana. Minua tosin tuollaiset clubit ei kiinnosta ja lähdinkin sieltä muutaman minuutin päästä pois. Tulihan nähtyä paikka toistamiseen. Eka kerran kävin siellä joskus 06 tai 07, kun se oli vasta avattu.

Huomenna maanantaina 14.2 tulee 16kk reissussa täyteen.

Hyvää ystävänpäivää kaikille jo etukäteen!!

Patong Beachiltä,
Mika

2 kommenttia:

  1. Moro!
    Itse bongannut myös leopardihain samaisella sukelluspaikalla :)Pyrstö on kyllä yksi komeimmista.

    -Marko K-

    VastaaPoista
  2. Mo!

    Huikeat sukellukset oli! Terveiset toivottaapi sari&heikki :)

    VastaaPoista