maanantai 12. heinäkuuta 2010

Snorklausta valashaiden kans

Viime yönä oli jalkapallon finaali ja pitihän se katsoa. Matsi alkoi 02:30 paikallista aikaa ja ennen matsia tuli nukuttua noin tunti. Pelin katsoin tuttuun tyyliin oman hotellin etupihalla olevassa ulkoilmabaarissa, jonne oli viritetty iso valkokannas tykkeineen. Porukkaa oli oikein mukavasti ja enemmistö oli selkeästi Espanjan puolella. Tosin oranssipaitoja oli huomattavasti enemmän kuin punapaitoja, joten niillekkin löytyi kannattajia. Fiilis oli oikein leppoisa ja urheilutunnelma korkealla.Matsin jälkeen mulla oli kova kiire nukkumaan, kun hotellin sukelluspuolen vetäjä Paolo tekstasi mulle eilen, että kiinnostaako lähteä valashaireissulle. Kyllähän se kiinnosti, kun huhtikuun lopulla jäi vastaavasta päivästä niin hyvät fiilikset. Silloin tosin ei ollut oma kamera toiminnassa, joka jäi vähän harmittaan varsinkin näkyvyyden ollessa vielä niin hyvä.

Reilu tunnin unien jälkeen herätys ja mopolla kohti Puerto Princesan Bay Walkia, jonne oli treffit 07:30. Siellä jo olikin pari muuta ulkomaalaista odottamassa. Toinen niistä oli ennestään tuttu ensimmäiseltä valashaireissulta, joka siis ei onnistunut ja jouduttiin sään huononomisen vuoksi kääntymään takaisin ja silloin jäi valashait näkemättä. Ei tosin tarvinnut maksaakkaan. Toinen ulkomaalainen oli näöltä tuttu, mutta oli viime reissulla toisessa veneessä ja ei tullut sen vuoksi juteltua kaverin kans. Sen vain kuulin, että kaveri on ammattivalokuvaaja.

Kun kaikki oli tullut paikalle, niin lähdettiin veneellä liikenteeseen. Ajeltiin noin tunti ulos Puerto Princesan kaupungista, jossa Puerto Princesa Bay avautuu kunnolla avoimeksi mereksi. Syvyys alueella on noin 100 metriä. Sen jälkeen ei mennyt kauonkaan, kun hypättiin ensimmäisen kerran veteen pienempien kalojen hypellessä vedessä ja keskipisteessä näkyi myös valashain evä välillä. Näkymät vedessä oli juuri sellaiset, jonka vuoksi tänään taas lähdettiin merelle. Näkyvyys tosin tänään ei ollut niin hyvä kuin viimeksi. Tässä valashai tulee suoraan kohti.Välillä tuli uitua pitkiä matkoja valashain päällä sen ollessa jossain kolmessa, neljässä metrissä.Toisaalla haita pääsi oikein lähellekkin. Tässä yks porukasta lähes kosketusetäisyydellä.Tänään tuli snorklaitua ehkä 3-4 erin valashain kans. Niiden koot vaihteli tällä kertaa enemmän kuin viimeksi. Pienimmät oli noin kuuden metrin paikkeilla ja suurimmat noin kahdeksan, yhdeksän metrin paikkella. Melkoisia vonkaleita ja pyrstöstä löytyy!!Huippu päivä ja hienoja kokemuksia taas!

Valashaiterveisin Puerto Princesasta,
Mika

1 kommentti:

  1. Mahtavan näköinen kala tuo valashai! On varmasti ollut upea tunne uida tommosten fisujen seurassa.

    Heikki H.

    VastaaPoista