keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Hieno sukelluspäivä

Eilen tiistaina tuli vaihteeksi käytyä kattelemassa vetenalaisia vehkeitä. Kyseessä siis sukelluspäivä ja monenlaista otusta tuli taas nähtyä ja ihmeteltyä. Sukeltamassa meitä oli sukellusoppaan Danin lisäksi englantilainen Chris ja minä.

Ensimmäisenä kohteena meillä oli Shark Point. Sukelluksen maksimisyvyys oli tällä kertaa 27,4m sukellusajan ollessa 52min. Meriveden lämpötila oli +27C. Sukelluksella näkyi mm. sammakkokalaa, merietanoita, leijonakaloja eli siipisimppuja ja kohtuu kokoinen rausku, Jenkins Stingray.Toisena sukelluskohteena oli Maris Rock. Maksimisyvyys oli tällä kertaa 20,7m sukellusajan ollessa 64min. Merivesi tässä kohtaa oli +29C. Sukelluksella nähtiin monia mielenkiintoisia ja hienoja juttuja. Hienoimpina mieleen jäivät mm. pari seepiaa, joista jälkimmäinen viihdytti meitä pidemmän aikaa ja sitä pääsi hyvin lähelle kuvaileen. Seepia muutenkin todella erikoinen otus. Välillä sen värit juoksee ja vaihtuu nauhana kyljessä ja muutenki se näyttää, kuin ei olis tältä planeetalta olenkaan. Hieno seurata sen toimintaa!Tässä leukakala kurkistelee pohjahiekan kolostaan suu täynnä munia.Tässä noin 1,5cm kokoinen pygmimerihevonen, joka erittäin vaikea nähdä sen kokonsa ja erinomaisen suojavärin vuoksi. Merihevosen asuinpaikkana toimiva koralli on käytännössä täysin saman näköistä ja väristä kuin itse merihevonenkin.Aamu oli koko sukellusten ajan pilvinen ja toisen sukelluksen loppuessa ripotteli vähän vettä. Näkyvyys oli kuitenkin pinnan alla noin 20m ja kun nähtävää oli taas paljon, niin oli erittäin mukava sukellella.

Eilen illalla tai täällä yöllä 2:30 alkaen tuli katsottua Hollannin voittopeli. Tulevana yönä olisi vuorossa samaan aikaan Saksa-Espanja. Joutuu taas heräileen katseleen matsia hotlan etupihalla olevalle ulkoilmabaariin.

Sammakkomiesterveisin,
Mika

3 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja hyvää tarinaa taas jälleen kerran! Täytyy tässä hieman kehua Suomenkin kesää tällä hetkellä. Kesän lämpöennätys eilen 30,1 C. Kuumaa sanois savolainen.

    Heikki H.

    VastaaPoista
  2. Harvinaista herkkua Suomeen, ku alkaa lähenteleen +30C. Onko ollu monta kertaa ikävä Sporen kelejä takaisinmuuton jälkeen? Talvella kenties "pari kertaa"...? ;)

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Joo. Talvella tuli monta kertaa Spore mieleen. Mutta nyt Suomen kesä on parhaimmillaan joten ei täältä nyt ole minnekään ikävä. No, pian tää kesä on ohi.

    VastaaPoista