perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kuumeilua

Kirjoitin viimeksi maanantaina valashaipäivästä. Päivä meni hienosti ja olo oli kaikin puolin hyvä. Illalla kun käytiin syömässä yhden täällä Puertossa olleen suomalaisen kans minua alkoi paleltaan ja silloin arvasin heti, että tästä ei hyvää seuraa. Täällä kun ei yksinkertaisesti terveenä palella ikinä. Syönnin jälkeen hotellille ja respasta avainta hakiessa alkoi jo palella ihan horkassa. Kuume oli siis nousemassa oikein kunnolla. Päätä välittömästi tyynyyn ja paracetamolia huuleen. Siinähän se yö meni sitten pyöriessä välillä palellen ja nappien oton jälkeen hikoillen kuin se kuuluisa vaaleanpunainen saparalla varustettu eläin.

Tiistai päivänä veto oli kohtuu huolella pois. Silloin mittarin kertaalleen kuumetta ja silloin elohopea näytti +38,9C. Ihan riittävästi meikäläiselle. Kuumetta oli myös vielä keskiviikkona. Keskiviikkoiltana tuntui vähän paremmalta, niin oli pakko hypätä mopon sarviin ja kävästä syömässä hotellin ulkopuolella. Kaikki meni muuten hyvin, mutta joutu tekemään varikkostopin renkaanpaikkauksen merkeissä. Hintaa operaatiolle tuli myöhään illalla 25PHP/45c.Kävin jo maanantaina aamulle valashaireissulle mennessä laitattamassa ilmaa samaiseen takarenkaaseen, kun se tuntui niin tyhjältä. Ilma pysyi siellä kuitenkin pari päivää, mutta ei enempää. Vanha paikka oli alkanut repsottaan.

Eilen torstaina ja tänään perjantaina ei ole tuntunut enää kuumetta. Tosin pääkipua ja hikoilua kyllä vieläkin. Ehkäpä tämä tästä. Täällä kuulemma parhaillaan liikkeellä jokin kuumevirus. Esimerkiksi tästä minun hotellista on useat työntekijät olleet kipänä vastaavassa kuumetaudissa. Korkeaa kuumetta, päänsärkyä, lihassärkyä, voimattomuutta, huimausta...kyllä noilla alkuun pääsee. Hip hei.

Ennen valashaijuttua kirjoitin tukosta. Eilen huomasin sattumalta, että vain metrin päässä edellisestä kuvauspaikasta tukoja olikin tällä kertaa kolme! On ne edelleen hienon näköisiä!!Puerto Princesa keskustassa pääkadun Rizal Avenuen varrella on ns. Mindosa Park. Se on katettu auditoriotyyppinen paikka, jossa keskellä on iso tila ja paikan perältä löytyy myös lava bändeille ja vastaaville esiintyjille. Tänään paikassa oli kolmatta päivää Suzukin moottoripyörien maahantuojan iso PR-tapahtuma, jossa oli toki esillä mopoja laidasta laitaan. Paikalla oli myös leikkimielinen "voimamieskisa", johon otettiin 16 vapaaehtoista ilmottautujaa ja jaossa oli voittajalle 5000PHP/89€ ja sijoille 2-4 oli vielä jaossa pienempiä summia. Voittajalle siis lähes tavallisen työntekijän kk-palkka, joten ihan hyvä potti. Kilpailu oli pareittain, jossa mentiin tietty rata läpi. Piti kiivetä esteen yli, käännellä traktorin rengasta, kantaa rautajalustoja ja lopuksi työntää moottoripyörää tietty matka väistellen keiloja.Tarjolla oli myös kaikille Suzukin moottoripyörien omistajille ilmaiset öljyt ja suodattimet töineen ja myös vianetsintää ilmaiseksi. Voitta vain arvata, että oliko Suzukimiehiä paikalla.Harvinaista kyllä, esillä oli myös Eurooppalaisittain kolme oikeaa moottoripyörää, kuten Hayabusa, GSX1000R ja Gladius. Suzukin Manilan markkinointipäällikkö kertoi, että Hayabusia myydään Manilassa 1-2/kk. Sama malli oli Suomessa muistaakseni Suzukin myydyin moottoripyörämalli vuonna 2008, vaikka myös yksi Suzukin kalleimmista.

Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti