maanantai 28. kesäkuuta 2010

Sukellusta ja futiksen MM-kisoja

Aika on mennyt edelleen lepposissa merkeissa taalla Puerto Princesassa. Hotellia tuli jatkettua juuri parilla viikolla ja sain nyt -10% perushinnasta pois. Mopo on ollut nyt viikon vuokralla ja jatkoin sita toisella viikkolla. Siina lahti myos sama kymmenen pinnaa hinnasta pois. Iltaisin on tullut katseltua futista ja mikapa niita on ollut katsellessa hotellin ulkoilmabaarissa isolta screenilta, kun lampoa riittaa. Juttelin joku paiva sitten taalla jo vuosia asuneiden aussin ja englantilaisen kans ja kysasin, etta paljon taalla on lampotila kaikkein kylmimmillaan. Ukot siina vahan aikaa miettivat ja toinen sanoi, etta kaikkein kylmin lampotila mita han on nahnyt taalla koskaan on ollut joskus yolla +24C. "Ei taalla ole kylmaa ikina". Miettikaapa hetki sita, kun menetta illalla nukkumaan.

Tanaan tuli kaytya vaihteeksi vahan sukeltamassa. Talla kertaa meita oli tutun sukellusoppaan Danin lisaksi aikasemminkin sukelluskaverina ollut englantainen Malcolm, tanskalainen Col ja mina. Ensimmaisena kohteena oli Pete's Reef. Sukelluksen maksimisyvyys oli talla kertaa 24,1m sukellusajan ollessa 43min. Meriveden lampotila oli tanaan +29C.

Ensimmaisen sukelluksen parasta antia oli kunnon parvi barracudia. Tassa parven karki on parhaimmillaan kiertymassa meidan ymparille.Yhden poytakorallin alla lymyily tallainen iso pallokala.Toisena kohteena oli Crossing. Siella sukelluksen maksimisyvyys oli 21m sukellusajan ollessa 50min. Lampotila oli astetta pienempi kuin ensimmaisessa paikassa. Siella parasta antia oli tallainen iso rausku (Jenkins Stingray). Kuten kuvasta nakyy, niin nakyvyys ei ollut mikaan kristallinkirkas, mutta ihan ok kuitenkin.Talla hetkella pienena ja vahan isompanakin murheena on oman tietokoneen virtalahde. Se kun ei jostain syysta puske virtaa koneeseen, eika akkuun ollenkaan. Toisin sanoen, kun akku on talla hetkella tyhja, niin konetta ei voi kayttaa ollenkaan. Runoilin aiheesta juuri sahkopostia Power Mac Centeriin Manilaan, etta paljonko maksais uusi virtalahde tanne Puerto Princesaaan toimitettuna. Vastausta siihen kiivaasti odotellessa.

Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti