sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Takaisin Puerto Princesaan

Päivät Roxaksessa meni rauhallisissa merkeissä kuten aikaisemminkin. Mopoilua, tuttuja, illanviettoja, jne. Kerroin aikasemmin, että kaveri toi Haaparannalta muutaman pussin Turkinpippureita. Ajatus oli alunperikin, että sitä tullaan nauttimaan sekä suoraan pussista suuhun, mutta myös tekemällä siitä salmiakkivodkaa. Näin teinkin parina iltana ja sitä piti toki tarjoilla muutamille tutuille Roxaksessa. Kun pelkkä tavallinen Turkinpippuri jo sinällään on erittäin vaikea ja voimakas maku paikallisille, niin voitta vain kuvitella miltä sen on sekoitettuna 40% vodkaan. Salmikki on käytännössä kaikille paikallisille täysin uusi makuelämys. Sitä se on myös juomana. Kommentit oli aikasta hauskoja. "Wuaaaah, what a f*ck!", "What the h*ll is this?" ja sitä rataa. Ja mulla oli hauskaa.

Rusilla tuli pörrättyä ympäri Roxasta ja sen kyliä kolme päivää. Toisena päivänä joutu tekeen myös varikkopysähdyksen. Ajaessa hiekkatieta alkoi tuntuun, että eturengas on lähes tyhjä. Pysähdyin kokeileen ja eipä siellä sorminkaan rengasta painaen kovin paljon ollut ilmaa. Siispä suoraan takaisin asvalttitielle ja etsimään rengaspajaa. Sellainen löytyikin välittömästi ja kerroin ongelmasta. Jannu laittoi pyörän välittömästi keskituelle ja saman tien irroittaan päälykumia. Sen jälkeen sisusgymmi pois ja vesitesti, että kupliiko. Ei kuplinut ja venttiilikin vaikutti pitävän. Siispä rengas takaisin ja ilmaa täyteen. Ei pihinää ja eturengas oli kova, kuten pitääkin. Kysyin mekaanikolta, että mitä renkaantestaus maksaa. Aikaa tähän meni ehkä jotain 10min. Hintaa tuli 20PHP. Se tekee nykyisellä noin 56 eurokurssilla mukavan kohtuulliset 36 senttiä. Sen jälkeen olikin taas mukava puksutella meneen pitkin asvalttia ja pienempiä teitä.Päivien aikana tuli törmättyä taas monenlaisiin eläimiin. Erilaisia lentäviä herhiläisia ja sarvijaakkoja täällä on paljon. Samoin erilaisia hämähäkkejä. Tämä ei ollu onneksi tällä kertaa minun huoneessa ja tällä kertaa hämiksellä on saaliinakin jokin pienempi ötökkä.Erilaisia liskoja näkyy myös aina silloin tällöin. Ihan pienistä seinillä olevista gekoista isompiin. Suurimpia ovat tyypillisesti monitoriliskot. Tänään viimeksi oli maantiellä yksi vajaa metrinen lisko, joka juuri ehti auton alta pois. Carabaota eli vesipuhveleita Roxaksen alueella ja sen ympäristössä on tosi paljon. Suurimmat niistä on melkoisen kokoisia maatalouskoneita.Tänään sunnuntaina tulin takaisin tänne Puerto Princesaan. Reilu parin tunnin matka minibussilla maksoi 150PHP/2,68€. Puertossa majoituin tuttuun Moana Resorttiin, johon tällä kertaa jopa soitin pari päivää aikasemmin ja varasin huoneen viikoksi. Näin aluksi.

Kirjoitin toukokuun 1. päivä jutun "Viimeinkin - Valashai". Mulla ei ollut silloin kameraa käytössä ja sen vuoksi ei ollut myös laittaa kuvia jätistä. Sain kuitenkin vasta pari kuvaa sähköpostiin samalla reissulla olleelta itävaltalaiselta Robertilta. Muokkasin kuvia vähän ja tässä olis toinen kuvista näytille. Päivän valashait oli siis jotain noin 6m pituisia. Kuvasta pystyy myös vähän hahmottamaan ihmisen kokoa valashaihin verrattuna.Kuulin täällä Puertossa, että seuraavan täydenkuun aikaan toukokuussa valashaita ei ollut näkynyt missään, vaan ne olivat kadonneet johonkin täysin. Seuraava täysikuu on viikon päästä 26. kesäkuuta. Jos niitä ilmaantuu lähivesille, niin voipa olla, että joutuu lähteen käymään uudestaan vähän snorklailemassa ja tällä kertaa oma kameraboxi mukana.

Puerto Princesasta Palawanilta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti