maanantai 7. kesäkuuta 2010

Angeles City - Puerto Princesa

Eilen sunnuntaina vaihtui taas paikkakunta viiden Angeles Cityssä vietetyn yön jälkeen. Kaverit lähti Sabang Beachille Mindoroon ja minä Palawanille Puerto Princesaan. Pojat lähti hotellilta rielu tunti aikasemmin, kun niiden piti siirtyä pidempi matka maitse ja loppu matka noin 1,5 tuntia veneellä. Checkkasin 9:30 hotellista ulos, jonka jälkeen traikkitaksilla Daun bussiasemalle. Sieltä bussi lähti sopivasti pienen odotuksen jälkeen Manilaan. Parin tunnin bussimatka Angelesista Manilaan Pasayn asemalle maksoi 132PHP/2,35€. Sieltä taksi alla ja suunnaksi Manilan lentoaseman terminaali 2, josta kaikki Philippine Airlinesin lennot lähtee. Hinnaksi sovittiin 350PHP/6,25€. En jaksanu alkaa tinkaamaan. Lentokentälle tulin jo turhankin aikaisin noin 12:15, kun lento lähti vasta 16:05.

Checkkasin heti lennolle. Huomasin, että siellä oli ennen turvatarkastusta pari naista ja ne syynäsivät matkustajien kasimatkatavaroiden painoja. Sanoin jo check-inissä, että mulla on laukussa tietokone ja isokamera ja se painaa yli sallitun 7kg. Noh, se punnittiin ja painoa oli lähes 15kg eli tuplat. Virkailija siihen selittämään, että saa olla vain 7kg. Kerroin tietäväni asian, mutta tietokonetta ja kameraa ei voi laittaa laukkuun. Noh, sitten kone, kamera, ylimääräinen objektiiivi pois ja laukun paino oli sen jälkeen 9kg. Se oli kuulemma ok. Siispä kamat takaisin laukkuun, maksamaan terminaalimaksu 200PHP/3,5€ ja sen jälkeen yllättäin juuri nämä äskein mainitsemat virkailijat halusivat punnita minun laukun. Kerroin siinä samalla punnituksen aikana, että asiaa jo selvitettiin check-inissä. Virkailija siihen, että saa olla vain 7kg ja sulla tuplat ja pitää käydä uudestaan check-inissä. Kerroin siihen uudestaan, että kuten sanoin, niin asia on jo selvittetty ja kuten näkyy lapusta, niin laukku painaa 9kg ilman tietokonetta ja kameraa. Noh, sen jälkeen tämäkin hyväksyi asian ja turvatarkastukseen ja odotuspuolelle. Siellä "kuumakoira" kiduksiin aamupalaksi. Alueella oli muutama työpiste kannettaville, mutta eihän siellä tietenkään ilmainen netti toiminut, kuten olisi pitänyt. Ei yllättänyt. Siinä sitten ajankuluksi editoin vähän kuvia koneella ja kuuntelin musiikkia luurit päässä. Aika meni yllättävänkin nopeasti ja viimein pääsi koneeseen.

Koneena oli Philippine Airlinesin Airbus A330-300. Lentomatka meni nopeasti lähes saman ikäisen vieressä olleen merimiehen kans jutellessa niitä näitä. Vähän ennen Puerto Princesaa on hieno saari ja luxus resort nimeltään Dos Palmas. Ei ole tullut käytyä tuolla, mutta vois joskus pyörähtää.Puerto Princesaan laskeuduttiin ajallaan vähän jälkeen viiden. Tämä oli samalla reissun 20. lento tähän mennessä. Lentokentältä otin traikkitaksin alle ja suoraan tuttuun Moana Resorttiin kysymään huonetta. Huone löytyi ilmastoinnilla, mutta siitä puuttui tv, jonka halusin. Sanottiin, että voisin vaihtaa huomenna toiseen huoneeseen, jossa olisi myös tv. Otin siis huoneen alle. Ilta meni hyvin rauhallisissa merkeissä. Söin hotellin ulkoilmabaarissa pitzan olusella ja otin siihen vielä punkkulasin päälle. Kello ei ollu kuin 20:30, mutta alkoi väsyttään aivan älyttömästi. Menin huoneeseen makoileen ja laitoin kännykän herättään tunnin päästä, että ei mene yöhön asti. Kun lopulta heräsin, niin kello oli 23:30. Tuli siis otettua kolmen tunnin iltaunet. Jep jep. Siispä istumaan koneen ääreen muutamaksi tunniksi ja sitten varsinaisille yöunille.

Tämä päivä on tullut otettua ihan rennosti. Kävin testaamassa viime kerralla kuulemaani yhden hotellin ravintolaa, jossa saa myös sushia. Oli vain pieni pettymys, kun lohta ei ollutkaan sushilistalla. Siispä tilasin tonnikala- ja rapusushia ja mausteista tonnikalamakia. Hyvää oli nekin. Syönnin päälle kävelemässä torin kautta ja kiloa mangoa mukaan ja hotellille päiväunille.

Raskasta tämä reissaaminen! :)

Puerto Princesasta Palawanilta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti