torstai 24. kesäkuuta 2010

Sukellusta ja grillibileet rannalla

Maanantaina piti käydä hoitamassa passiasiat kuntoon ja suuntana oli immigrationin toimisto. Seuraava päivä tiistai olisi ollut viimeinen sallittu maassaolopäivä, joten täytyi käydä hakemassa uusi leima passiin. Siispä ensin immigrationin alakerrassa olevaan matkatoimistoon, jossa ensin otettiin kopiot passin tietosivusta ja viimeisestä maahantuloleimasta Filippiineille. Sen jälkeen varsinaiseen immigrationin toimistoon, jossa täytettiin ensin kaavake, sen jälkeen tarkastettiin koneelta, että en ole mikään suurempi kriminaali ja sen jälkeen uusi leima passiin. Uusi leima on voimassa 30.7.2010 asti. Hintaa leimalle 3030PHP/54,10€.

Immigrationista menin suoraan mopovuokraamoon, jonne olin tekstannu edellisenä päivänä sunnuntaina, että haluaisin sieltä Hondan XRM125 viikoksi alle. Kirjoitetiin paperit ja sama uudenkarhea Honda alle kuin viimeksikkin. Hinnaksi sovittiin 400PHP/7,14€/vrk. Kysyin hintaan myös vähän alennusta, kun otin suoraan viikoksi. Se asia jäi kuitenkin auki, kun ei saatu paikan pomoa kiinni, mutta toimiston tyttö lupasi selvittää asian.

Yks ilta kävelin hotellin uimaaltaan vierestä, niin siellä oli paikallinen uimari iltauinnilla. Uintityylistä oli helppo nähdä, että uimari ei ollut ekaa kertaa vedessä. Sen verran oli uintityyli puhdasta sammakkoa.Eilen keskiviikkona oli kohtuu vilkas päivä. Herätys aamulla 6:40 ja sen jälkeen 7:30 sukeltamaan. Sukeltamassa meitä oli tällä kerralla tutun sukellusoppaan ja -kouluttajan Romelin lisäksi jatkokurssin viimistä päivää suoraittava sveitsiläinen Andy, austraalialainen Duk ja minä. Ensimmäisenä kohteena meillä oli Pete's Reef. Sukelluksen maksimisyvyys oli 27,1m sukellusajan ollessa kohtuu lyhyt 38min. Syynä siihen oli lähinnä 19,8m keskisyvyys. Meriveden lämpötila oli täällä kaikkein kylmin, mitä mulla on jäänyt koskaan tietokoneeseen täällä Puerto Princesassa, +26C. Viileitä harppauskerroksia näkyi ja tuntui sukelluksen aikana useampia. Näkyvyys tällä ensimäisellä sukelluksella oli tosi hyvä.

Sukelluksen alussa meitä kävi tervehtimässä kohtuu pieni kilpikonna. Sillä tosin näytti olevan kohtuu kiire ja kovin lähelle sitä ei päässyt. Kun sitä yritti vähänkin lähestyä, niin kaveri lisäsi samaa tahtia vetoja eturäpylöihin. Yhden kuvan sain siitä kuitenki napattua kohtuu läheltä.Yhdessä luolassa nähtiin pari pientä valkopilkkoriuttahaita. Myöhemmin toisaalla oli toinen luola ja siellä lymyily kolme samanlaista riuttahaita. Kaksi isompaa makasi luolan perällä osittain piilossa ja niiden päitä ei näkynyt ollenkaan. Pienin, noin metrinen poikanen, uiskenteli luolaa ristiin rastiin. Odotin, että se kävi ensin kääntymässä luolan perällä ja sen jälkeen tuli takaisin kääntymään ihan minun vieressä ja Räps!Toisen sukelluksen kohteena oli Galo's Wall. Sukelluksen keskisyvyys oli huomattavasti matalampi ja niinpä minä ja Romel oltiin pinnan alla vähän reilu tunti muiden mennessä pinnalle jo varttia aikasemmin. Sukelluksen maksimisyvyys oli 23,4m ja sukellusaika 65min. Tämä paikka sijaitsi jonku matkan päässä edellisestä ja täällä tietokoneeseen meriveden lämmöstä jäi +30C. Näkyvyys täällä ei ollut ihan niin hyvä, kuin ensimmäisessä paikassa, mutta ihan "ok" kuitenkin.

Tämä mureena oli valmiina nappaamaan saalista omasta kivenkolosta.Sukelluksien jälkeen veneellä takaisin samalle Pristine Beachille, josta lähdettiinkin. Aamulla lähdettäessä merelle noin 8 paikkeilla oli nousuvesi ja rannan hietikkoa ei näkynyt kovinkaan paljoa. Takaisin tullessa viisi tuntia myöhemmin noin 13 paikkailla laskuvesi oli lähes alimmillaan ja hiekkaranta oli suurentunut kummasti.

Sukelluksien hinnasta sen verran täällä Puerto Princesassa, että kahden sukelluksen reissu maksaa 2700-3300PHP/48,20-58,93€. Hinta riippuu kuinka kauas veneellä mennään ja kuinka monta sukeltajaa on mukana. Eilinen keikka oli 3000PHP/53,57€.

Hotellille tultua hieman lepoa ja sitten oli tiedossa päivän toinen meno. Mukava sellainen sekin. Nimittäin grillibileet rannalla muutaman paikallisen kaverin kans. Siispä ensin Puerto Princesan suurimpaan kauppaan NCCC:hen ja sieltä ostamaan vähän grillattavaa ja juotavaa. Sen jälkeen mopon nokka kohtu BM Beachiä. Siellä grilli tulille ja voi veljet, olipas hyvää. Mausteista makkaraa, possua ja kanaa.Juomapuolesta menossa oli mukana Coca-Cola, Sprite ja tietenkin paikallinen tumma rommi Tanduay.Paikalle meitä tuli yhteensä kymmenen henkeä ja kaikki sai jotain purtavaa ja juotavaa. Jälkimmäistä jouduttiin hakeen välillä lähikioskista lisää. Siinäpä se iltapäivä ja ilta hurahtikin. Kämpille tullessa oli aikasta väsynyttä kaveria ja ei tarvinnut paljoa houkutella unta.

Hauskaa Juhannusta kaikille blogin lukijoille ja tutuille!!

Juhannusterveisin Puerto Princesasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti