tiistai 23. helmikuuta 2010

Cebu - Puerto Princesa

Eilen maanantaina käydessäni hotellia vastapäätä olleessa kauppakeskus Ayalassa huomasin, että yhessä erikoisliikkeessä oli lähinnä italialaisia viinejä, juustoja, keksejä ja suklaata. Sitten siellä oli myös irtokarkkeja vähän. Nuissa ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta yhdessa irtokarkkilaatikossa oli myös samanlaisia rullalla olevaa lakunauhaa, jota myydään myös Suomessa. Sitähän piti toki ostaa ja sekä maku, että mausta päätellen myös valmistaja on täysin sama kuin mitä myydään Suomessakin. Ekaa kertaa näen Aasiassa myytävän lakritsia. Salmiakkiin en ole vielä törmänny. "Salmiakkikossuun" eli käytännössä Turkinpippurivodkaan törmää kyllä Thaimaassa Suomi- ja myös jossain Skandinaavibaareissa, mutta varsinaisia salmiakkikarkkeja en ole nähnyt myytävän missään.

Tuli käytyä eilen päivällä elokuvissa katsomassa Anthony Hopkinsin tähdittämä The Wolfman. Ei ollu meikäläiselle suunnattu leffa. En tykänny.

Tänään hyppäsin Cebu Pacificin siivulle Cebun kaupungista ja lensin tänne Puerto Princesaan Palawanin saarelle. Lento lähti ajallaan aamulla 10:00 ja laskeutu reilua tuntia myöhemmin Puerto Princesaan. Käytännössä lennettiin Cebusta vähän etelämmäksi ja reilusti lännemmäksi. Juuri ennen laskeutumista rannikon vesi näyttää aikasta hienolta.Cebu Pacificin lintu hoiti jälleen urakkansa kunnialla.Chekkaus sisälle tuttuun Moana Resortiin, jossa tunnenkin jo monet työntekijöistä ja ne tuntee minut. Nyt olin varannu huoneen etukäteen viikoksi ja hinnaksi tuli 1000PHP/15,60€ yötä kohti. Varauksen muuten tein Facobookin kautta, kun kolme työntekijää sieltä on linkattuna minun kavereiksi. Kuka vielä väittää, että Facebook on turha, jos sen kautta voi varata hotellihuoneenki? ;-)

Kävin just syömässä kylillä ja tuli käytyä myös parturissa. Nyt laitettiin reilut pohjat parturin hinnassa. Ensin yritin mennä samaan paikkaan, jossa olen käyny täällä aikasemminkin, mutta siellä sanottiin, että ei leikata kuin naisten hiuksia. Sanoin, että olen käyny täällä aikasemminkin. Nyt oli kuulemma miesten hiustenleikkaaja poissa, joten ei onnistu. Neuvoivat menemään samalla kadulla olevaan toiseen parturikampaamoon. Noh, siellä onnistu. Jannu ensin leikkasi hiukset minun toiveiden mukaan ja olin lopputulokseen oikein tyytyväinen. Sen jälkeen toinen jamppa pesi vielä hiukset ja lopuksi vielä kaksi edellistä laitto yhdessä geeliä hiuksiin. Menin sen jälkeen tiskille ja kysyin hintaa. Tyttö sanoi hinnan, jonka jälkeen kysyin uudestaan kun luulin kuulleeni väärin, mutta vastaus oli sama. Hintaa siis koko leikkaukselle pesuineen ja geeleineen tuli 50PHP. Euroissahan tämä tekee siis huikeat noin 78c eli 78 eurosenttiä!! Ihan käsittämättömän halpa!! Paikka ei siis ollu missään korvessa, vaan Puerto Princesan kaupungin pääkadulla niin ytimessä, kuin se voi tässä kaupungissa olla.

Puerto Princesasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Puerto Princesassa tuli nähtyä parissakin kohden myös kyltissä hinta 30php hiustenleikkuulle. Ihan alkoi harmittamaan, kun ei ole hiuksia päässä. :D
    Suhteellisesti ottaen mielenkiintoisia eroja, kun esim. Thaimaassa joissakin paikoin voidaan pyytää ko. toimituksesta 200bht eli n. 10-kertainen hinta, vaikka hinnat noin muutoin ovat karkeasti samalla tasolla. Perinteisessä hieronnassa taas voi olla kolminkertaisia eroja maiden sisälläkin paikasta riippuen. Sitä vaan ihmettelee miksei kilpailu näitä eroja tasoita.

    VastaaPoista
  2. Juu, jostain syystä hiustenleikkuu on tosian Filsuilla huomattavasti halvempaa. Toki maksaa se Filsuillakin heti enemmän, jos menee käymään parturissa jossain kauppakeskuksessa. Sitten se on äkkiä 150-200PHP. Eroja on silti.

    VastaaPoista