maanantai 23. maaliskuuta 2015

Manila Bike Festival & Trade Show 2015

Manilassa oli viime viikonloppuna vuosittainen maan suurin moottoripyörätapahtuma Manila Bike Festival & Trade Show 2015. Kävin tapahtumassa myös 2013 ja 2014, jolloin se järjestettiin vielä SMX Convention Centerissä Mall of Asian vieressä. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin World Trade Centerissä, joka on minulle ennestään tuttu paikka monista eri autotapahtumista.

Minun tullessa World Trade Centerille vähän ennen puolta päivää lauantaina sai huomata, että en ole paikalla yksin. Lippuluukulle oli reilun 100 hengen jono, mutta se veti onneksi nopeasti. Sen jälkeen vain ihmettelemään messujen tarjontaa.
Moottoripyörämerkeistä Yamaha oli panostanut messuihin tänä vuonna ylivoimaisesti eniten ja niillä oli myös suurin osasto. Tulin Jammun osastolle sopivasti, kun siellä oli vasta varsinainen tapahtuman avaus alkamassa ja pyörät oli vielä huputettuina.
Aluksi oli Manilan Baletin tanssishow, joka samalla paljasti pyörät suojahuppujen alta. Samalla mallitytöt tuli lavalle "lumisateen" saattelemana.
Yamahan maajohtaja toivotti messuyleisön tervetulleiksi ja julkisti samalla suurena uutisena, että Yamaha alkaa viimein maahantuomaan myös isoja moottoripyöriämalleja Filippiineille tämän vuoden aikana. Tarkemmista malleista ja ajankohdasta ei ollut vielä puhetta. Yamahan edustajan mukaan nyt kuitenkin messuilla kartoitetaan, että mistä malleista yleisö on kiinnostuneita ja se tulee vaikuttamaan myös maahantuotaviin malleihin.

Eniten meikäläistä kiinnostanut malli Jammulla oli käytännössä MT-09.
Yamaha on vasta julkaissut Filippiineillä kolmipyöräisen scootterin mallimerkinnältään TriCity. Näistä kuvista näkyy vähän ideaa, miten eturenkaat käytäytyy kallistettaessa ja ajettaessa epätasaisella alustalla.
Hauskan näköinen värkki.

Yamahan messuemäntä.
Tässä vähän vanhempaa kalustoa surffilautatelineen kera.
Jos Yamaha oli panostanut messuihin paljon, niin samaa ei voinut sanoa valitettavasti Hondasta. Niiden parasta antia oli käytännössä tämä ruiskumallin scootteri Honda Click. Vastaavaa Clickiä on ollut saatavalla Thaimaassa jo vuosia, mutta jostain syystä Filippiineille ei tuoda scootterimalliston parhaimpia malleja. Sama koskee myös Yamahaa.
Hondasta tulee samalla Yamahan ilmoituksen myötä ainoa japanilainen moottoripyörävalmistaja, joka ei maahantuo suurempia moottoripyörämalleja Filippiineille. Mikä tekee asiasta vielä erikoisemman, niin Honda ja Yamaha ovat olleet jo pitkään kaksi maailman suurinta moottoripyörien valmistajaa. Ei tarvi olla mikään ennustajaeukko, jos Honda alkaa yllättäin myös tuomaan suurempia pyörämalleja maahan. Aika näyttää.

Uutta osaa pyörään?
Kawasakilla oli esillä uusi H2, joka on yksi tämän vuoden suurimmista pyöräuutuuksista maailmassa. Laitteesta on kaksi eri versiota, joista molemmat on varustettu ahtimella. Kuvan katuversiossa on tehoa 200hv ja rataversiossa 300hv. Hintaa katuversiolla Filippiineillä on kuulemma 1,300,000PHP/26,800€. Ei siis mikään ihan halpa peli.
Messutyttö.
Ducatilla oli esillä mm. kuvan Diavel ja parit Monsterit.
Odotin Ducatilta näkeväni uuden Scramblerin, mutta se ei ollut valitettavasti ehtinyt vielä messuille. Scramblerista kerrottiin, että ne tulee maahan noin parin viikon päästä. Scramblerin halvimman Icon -mallin hinnaksi tulee 550,000PHP/11,360€. Tiedot maailmalta kertoo, että esimerkiksi Englannissa Scramblereita on myyty lyhyessä ajassa jo suuria määriä.

KTM:llä oli esillä useita eri Duke-malleja. Manilassa moottoripyörien pitää olla minimissään 400cc, jotta sillä saa ajaa moottoriteillä. Siinä mielessä Duke 390 ABS olisi erittäin mielenkiintoinen malli. Sillä saa ajaa moottoriteillä, mutta samalla se olis mukavan kevyt ja ketterä kaupunkipyöritykseen. Hintaa pyörällä on 299,000PHP/6175€. Suomessa sama mopo näyttää olevan tällä hetkellä aika tarkoin tonnin halvempi.
Samaa ei voi sanoa tämän laitteen painosta ja ketteryydestä. Vilkaisin ensin nopeasti pyörän keulaa kauempaa ja mietin, että onko kyseessä Honda Goldwing. Ei sinne päinkään. Kyseessä on Victory Vision Tour. Pyörä on todella massiivisen näköinen riippumatta mistä kulmasta sitä katselee.
Värillä on väliä. Myös vanteiden värillä ainakin, jos tältä valmistajalta kysyy.
Tämä on mielenkiintoisen näköinen erittäin pelkistetty mopo, jossa on silti jotain.
Koson messutytöt.

Messuhallin ulkopuolella oli myös pieni alue, jossa pystyi kokoilemaan muutamalta valmistajala joitain malleja. Olisin halunnut käydä kokeileen mielenkiinnosta Yamahan TriCityä, mutta se ei ollu just minun lähtiessä kokeiltavana.
Manilan moottoripyörämessuista jäi erittäin positiivinen fiilis. Messut on kehittyny selkeästi oikeaan suuntaan, jossa on näytillä "oikeita" moottoripyöriä laidasta laitaan, eikä pelkästään pikkumopoja, joita on muutenkin kaikki kadut täynnä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia messuja!

Mopoterveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti