maanantai 11. elokuuta 2014

Päivä Lagunassa

Tuli vietettyä lauantai työkavereiden kans Manilan ulkopuolella Lagunassa. Käytännössä vuokrattiin pieni Blue Jade Resort meille tiimipäiväksi käyttöön.

Päivä alkoi tosi varhain. Sovittiin, että kokoonnutaan työpaikan edessä jo aamusta klo 04:00 ja lähdetään liikenteeseen kohti Lagunaa klo 04:30. Tuli mentyä nukkumaan puolilta öin, joten meidän yöunet jäi noin kolmeen tuntiin. Pari kaveria porukasta oli töissä pitkään yöhän, eikä ollu ehtiny nukkua ollenkaan. Siihen nähden oma tilanne ei ollu huono ollenkaan.

Paikalliseen tyyliin oli jo etukäteen tiedossa, että sovittuun aikaan ei varmasti päästä liikenteeseen. Meidän vuokraamat pari vania nytkähti kuitenkin liikkeelle heti viiden jälkeen, joten harvinaisen hyvin oltiin aikataulussa.

Tein reissuun mukaan maistiaisina Suomityyliin putelin Fisua ja maistatin sitä jo autossa. Pari työkamua ihmetteli, että mitä tämä on. Kuulemma vahvaa, mutta tosi hyvää. Moni halusi maistaa lisää ja juoman suosio yllätti. Pysähdyttiin loppumatkasta huoltoasemalle ja sen vieressä sattui oleen 7 Eleven. Fisun menekki oli ollut sitä luokkaa ja oltiin vasta menomatkalla, joten paikkasin tilannetta ja kävin ostamassa tarvikkeet pariin lisäputeliin. Miksaukset tein heti pihalla ennen kuin jatkettiin matkaa. Alkoholi täällä Filippiineillä on erittäin halpaa. Tässä tapauksessa kaksi isoa putelia vodkaa ja niihin yhteensä neljä pussia Fisherman´s Friendiä maksoi noin 400PHP/6,80€. 

Perille Blue Jade Resorttiin Lagunaan tultiin joskus 06:30 paikkeilla.
Ensimmäinen auto tuli vain muutama minuutti ennen meitä perille, mutta karaokelaite oli jo päällä ja laulu raikasi iloisesti. Se on paikallisille tärkeä. Erittäin tärkeä.
Meillä oli alunperinkin ideana, että tehdään sekä aamupalat, että lounaat paikan päällä omalla porukalla itse. Tässä on päästy jo aamupalan tekoon.
Aamiaista ja jutustelua.
Paulo ja minä.
Välillä oli porukalla jotain pikku hubailuja. Miten onnistuu kävely, jos jalat on teipattu vieruskaveriin?
Filippiineillä eletään parhaillaan sadekautta ja päivän sää olisi voinut olla ihan mitä tahansa varsinkin näin elokuussa. Aurinko paistoi kuitenkin lämpimästi aamusta iltaan, joten altaalle riitti käyttöä.
Jossain vaiheessa oli lounaan vuoro. Gerald grillimestarina.
Possua valmiina syötäväksi.
Tässä vaiheessa on saatu jo kalatkin valmiiksi ja päästiin syömään.
Aurinko porotti lämpimästi, joten ruuan jälkeen olikin taas hyvä mennä veteen jatkamaan tarinointia. Meidän kansainvälistä tiimiä tyyliin Kamerun, Ranska ja tietysti Suomi.
Kaverilla oli vesitiiviskamera mukana ja siinä kikkaillessa tuli puhetta, että pystyisköhän veden alla juomaan? Sitähän piti testata. Yllätys oli suuri, kun se ei ollutkaan niin vaikeaa.
Päivä jatkui vastaavissa rennoissa merkeissä aina siihen asti, kunnes lähdettiin joskus ennen iltaa ajeleen takaisin kohti Manilaa.

Paluumatkalla pysähdyttiin vielä pikaisesti ja samalla tuli ostettua kotia paikallista kookospiirakkaa. Sisällä on aitoa kookospähkinän lihaa ja reilusti. Tullut syötyä vastaavaa aikaisemminkin ja ei ollenkaan hassumpaa.
Sellainen reissu Lagunaan. Oikein leppoisa ja mukava päivä.

Nyt on uusi viikko pyörähtänyt käyntiin ja lähestytään jo elokuun puoliväliä. Tänään töistä lähtiessä pari kaverusta jutteli ja toisella oli fillari vieressä. Kun tulin lähemmäs, niin ihmettelin, että mistä kuuluu kakstahtikoneen vaimea papatus. Se tuli siitä fiilarijannun tsykkelistä! Juttelin jannun kans ja se oli itse laittanu siihen 60cc kakstahtikoneen. Aikasta mielenkiintoisen näköinen viritys.
Tänään töistä tullessa oli repussa jotain, mitä sieltä ei ihan joka päivä löydy. Työkaveri tuli Suomilomalta takaisin Manilaan ja toi samalla vähän tuliaisia. Kyllä taas kelpaa!
Kiitokset Makatin puolelle!

Manilasta ruisleipää suupielessä,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti