sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kartingia Manilassa

Kuulin kavereilta jokin aika sitten, että he käyvät ajamassa kartingia täällä Manilassa. Karting on aina hauskaa, joten kerroin heti jannuille, että laittakaahan viestiä, kun menettä seuraavan kerran ajamaan.

Eilen lauantaina sain viestiä, että tänään ajamaan klo 16:00 Makati Circuitin radalle. Ei ollu päivälle sovittu mitään, joten tämä sopi hienosti. Edellisestä ajokerrasta oli muutenkin vierähänyt jo vuosia. Viimeksi ajanut kartingia joko Thaimassa kavereiden kans lomareissulla tai työporukalla Suomessa.

Tultiin radalle neljän pintaan ja täytettiin samalla vaadittavat paperit ja rekisteröidyttiin myös heidän tietokoneelle. Kaverit ei ollut vielä tullu, joten tutustuin vähän paikkaan odotellessa.
Paikan nimi on City Kart Racing ja sijatsee Makatissa lähellä South Avenuen ja J.P. Rizal Avenuen risteystä. Ajaminen maksaa ensimmäisellä kertaa 780PHP/13,60€/hlö ja toinen setti on 620PHP/10,80€/hlö.
Tarkempi paikka näkyy tästä.

Rata-aluetta.
Kaverit tuli pian ja tässä on haettu jo kypärät ja päästy autoille.
Start your engines!
Sitten vain radalle.
Tiukkaa vääntöä, mutta ei voi mitään ja sinistä lippua näytetään minulle merkiksi päästää nopeampi edelle.
Lyn pääsi myös kokeilemaan ajamista ensimmäistä kertaa minkäänlaisella autolla.
Ajan päätyttyä meidät liputettiin ruutulipulla takaisin varikolle. Tietokoneelle rekisteröitymisen yksi tarkoitus on, että kaikki kuskit saavat tiedot ajoistaan omaan sähköpostiin. Tässä dataa meidän ajoista. Tämä oli mukava yllätys!
Olipas hauska kurvailla piiiitkästä aikaa. Täytyy ottaa ohjelmaan ja käydä aina välillä ajamassa.

Kartingradalle mennessä kaveri tekstasi, että Fort Bonifacion kaduilla ajetaan parhaimmillaan Lotuksen oikealla F1-autolla! Mitä h**vettiä?! Kartingin jälkeen otin suunnaksi Fortin ja menin Mind Museumin alueelle, josta kaveri kertoi. Porukkaa oli vielä jonku verran, mutta kadut oli jo avattu liikenteelle. Ei ollenkaan hyvä merkki. Pian kuulinkin, että ajot on ajettu. Sitten tulin isolle varikkoaluelle, jossa oli Lotuksen F1-logot ja itse formulakin löytyi.
Sama etuvinkkelistä.
Sponsorointi on tärkeää.
Kuskina autossa oli sveitsiläis-filippiiniläinen Marlon Stöckinger, joka kuuluu Lotuksen F1 Junior Teamiin.
Harmitti kyllä, kun missasin itse ajot kokonaan. En ole edelleenkään nähnyt ikinä livenä ajettavan F1:llä. Autoja olen nähnyt aikaisemminkin useampia, mutta olisin halunnut kuulla ne äänet. Tässä pieni videopätkä Fortista eiliseltä Youtuben syövereistä.
Youtubesta näytti olevan myös videopätkää, kun sama kaveri ajeli F1:llä viime vuonna Mall of Asian kaduilla. Ehkä ens kerralla itsekkin paikalla.

Asiasta toiseen. Suomessa tunnetusti rajoitetaan, säännöstellään ja muuten vain holhotaan kaikessa mikä liittyy vähänkin hauskanpitoon. Tämän päälle asiakkaat käytännössä ryöstetään hinnoittelulla. Filippiineillä ja monissa muissa maissa Aasiassa iltapaikoissa myydään juomia perinteisen pullon tai drinkkilasin lisäksi myös esimerkiksi kannuissa, tynnyreissä tai vaikkapa torneissa.

Oltiin eilen illalla kaveriporukalla Makatin yössä ja tässä paikassa oli tarjolla erilaisia shotteja kannuittain. Hintaa yhdellä tällaisella oli 250PHP/4,40€.
Mikäpä sen kätevämpää, ku tilataan porukalla muutama erilainen kannu ja ollaan itse baarimikkoja pöydässä. Mitä saisi olla?
Ai sulla loppu. Annatko lasia tänne?
Fort Bonifacioon on avattu uusi elokuvateatteri High Streetin tuntumaan ja tuli käytyä tutustumassa paikkaan viikko sitten. Käytiin katsomassa leffa nimeltään Lucy.
Leffaelämykseen vaikuttaa tietysti äänet ja screenin koko, mutta myös istuimilla on suuri merkitys. Täytyy sanoa, että tässä teatterissa on kyllä ylivoimaisesti parhaimmat jakkarat, mihin olen koskaan törmännyt. Ne oli nimittäin kunnon lepolasset sähkösäädöillä.
Istuimen sai jalkatukineen lähes makuuasentoon. Tästä asennosta oli hyvä katsella leffaa. Ei huono?
Viereisessä salissa on jotain uutta, joka on pakko käydä testaamassa lähiaikoina. Se on nimittäin 4D-sali. Leffaa katsotaan tavalliset 3D-lasit päässä ja salissa on liikkuvat penkit. Tämän lisäksi tehosteina on tuulta, vettä, kuplia, hajuja ja valoja. Kuullostaa mielenkiintoiselta! Hinta tähän saliin on 450PHP/7,85€.
Huomenna maanantaina päästään jo syyskuun puolelle. Suomessa se tarkoittaa, että lähdetään kohti talvea ja lämpötiloilla on vain yksi suunta. Lähetetään vähän lämpöä parin kuvan muodossa. Makati City auringonlaskussa.
Aurinko laskee Manila Baylle.
Manilasta hyvällä sykkeellä ja bensaa suonissa,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti