sunnuntai 17. elokuuta 2014

Amazing Race

Meillä järjestettiin lauantaina töissä hubailupäivä osaston kesken teemalla Amazing Race. Koko meidän osaston porukka jaettiin pari viikkoa aikaisemmin tiimeihin ja tiimien nimet annettiin maitten mukaan. Minä satuin kuulumaan Englannin tiimiin. Muita maita oli mm. Ranska, Brasilia ja Columbia. Kisaan osallistuvat tiimit saivat kaikki päivää ennen kisaa omat t-paidat. Meidän tiimille väriksi tuli miehekäs vaaleanpunainen.
Lauantaina oli sitten itse tapahtuman vuoro ja kokoontumispaikkana oli toimisto. Team England valmiina kisaamaan.
Kisan alussa oli järjestelytoimikunnan pieni priiffaus kisaa varten. Sen jälkeen ensimmäisenä tehtävänä kaikkien ryhmien piti kehittää noin 15 minuutissa pieni kannustushuuto ja siihen koreografia. Tässä on päästy jo katsomaan tiimien esityksiä.
Tuomaristo laittoi joukkueet esitysten perusteella järjestykseen ja kolme parasta tiimiä sai vähän etumatkaa ennen varsinaisen kisan alkua.

Kisan käynnistyessä jokaiselle tiimille annettiin kirjekuori, jossa oli vihje minne pitää mennä seuraavaksi. Meidän tiimin päästessä matkaan kirjekuoressa oli vihje, että seuraava vihje löytyy toimiston tietystä pöydästä. Siellä oli teksti, että pitää palata takaisin lähtöhuoneeseen, jossa oli myös ensimmäinen tehtävä. Tehtävänä oli meikata yksi ryhmäläinen samalla tavalla kuin kuvassa oleva nainen. Niin meikattava kuin meikkaajakin löytyi heti.
Pari ensimmäista kertaa ei mennyt vielä tuomarille läpi, mutta kolmas kerta oli jo riittävän lähellä.
Samalla saatiin uusi kirjekuori, jossa oli seuraava vihje. Meidän piti mennä noin 300m päässä olevaan kauneushoitolaan ja samalla tarvittiin kaksi vapaaehtoista miestä. Noh, minä ilmottauduin toiseksi. Perillä paljastui, että vapaaehtoiselta nykäistään perinteisellä vahamenetelmällä karvaa pois valitsemastaan paikasta yhden siivun verran. Valitsin paikaksi käsivarren ja sitten vain istumaan penkkiin toimenpidettä varten.
Nykäys ja se oli siinä.
Seuraavaksi oli vuorossa Lendelin vuoro ja sama homma hänelle.
Toimenpiteen jälkeen uusi vihjekuori ja joka käski menemään 7 Elevenille. Siellä tehtävänä oli valita kolme henkilöä tiimistä. Sen jälkeen kerrottiin, että tehtävänä on syödä yhteensä 10 kappaletta hodareita. Tässä on päästy jo hyvään vauhtiin.
Lopulta molemmat tytöt sai syötyä yhteensä viisi hodaria ja Miguel söi yksin viisi kappaletta. Oli kuulemma kohtuu täynnä. Uskon!

Hodarien syönnin jälkeen jatkettiin ravintolaan nimeltä Wursti Wursti. Siellä tehtävänä oli muutamalla henkilöllä juoda isot lasillet juotavaa. Sen jälkeen vihje kertoi, että suunnaksi uudelleen toimisto.

Toimistolla testattiin, että miten ranskankieli taipuu. Tehtävään osallistui viisi henkilöä aina joka tiimistä. Ensin ranskaa äidinkielenä puhuva kertoi ensimmäiselle viiden sanan fraarin, joka piti kertoa aina seuraavalle, kunnes viimeinen kertoo sen uudelleen samalle ranskankieliselle. Testattiin siis, että pysyykö fraasi edelleen ymmärrettävänä. Fraasi oli siis vain viiden saman mittainen, mutta ei niitä ihan helpoimpia.
Tehtävän jälkeen uusi vihjekuori kertoi, että meidän pitää mennä ravintolaan nimeltä Chicken and Beer. Siellä tarvittiin taas neljä vapaaehtoista ja minä olin yksi niistä. Tehtävänä oli syödä porukalla 16 supertulista kananpalaa. Kyseisessä ravintolassa on menussa vastaavia tulisia chilikanoja, mutta nämä olivat saanut ihan eri kaliberin chilikäsittelyn kuin mitä listalla vakiona olevat.
Kanan määrä ei ollut mitenkään paljon, mutta tulisuus kyllä laitto sekä silmät ja nenän hikoilemaan kohtuu nopeasti myös meikäläisellä.
Oli kyllä tulisinta kanaa, mitä tullu tässä muodossa syötyä. Poltteli syönnin jälkeen suun ympärystä vielä kohtuu pitkään.

Seuraavaksi vihje kehoitti meneemään toimiston vieressä olevaan Moon Leafiin, joka myy teetä ym. vastaavia juomia. Parin henkilön piti juoda kunnon iso törpöllinen väkevää mustaa teetä. Se näytti ilmeiden perusteella olevan kohtuu kitkerää muutaman eka hörpyn jälkeen.

Seuraavana kohteena oli Pancake House. Siellä tarvittiin taas pari vapaaehtoista. Sen jälkeen kerrottiin, että tehtävänä on syödä tarjolla ollut pannukakut kahdestaan. Juju oli siinä, että mitään työkaluja ei saanut käyttää. Tästä se lähtee.
Hyvin uppoaa.
Pannukakkujen jälkeen varsinaiset tehtävät toimiston lähialueella oli ohi. Seuraavaksi meidän piti mennä toimiston kulmalla olevaan minibussiin, jolla mentiin suoraan Makatin puolelle Pasang Tamossa sijaitsevaan 121-ravintolaan, joka oli varattu pelkästään meidän käyttöön. Siellä meillä oli kisaan liittyen vielä tietovisa ja tietysti ruokailu.
Ruokailun jälkeen vaihdettiinkin käytännössä vapaalle ja bändi tuli lavalle viihdyttämään meitä. Samalla juomaa sai hakea baaritiskiltä firman piikkiin.
Lavalla laulamassa myös useampia työkamuja bändin soittaessa taustalla. Tässä Gin näyttää mallia.
Sellainen oli meidän Amazing Race -päivä. Erittäin hauska päivä pienen kisailun merkeissä ja kuten kuvistakin näkyi, niin ei meitä kisassa ainakaan nälässä pidetty.

Loppuillasta käytiin vielä muutaman kaverin kans pyörähtämässä Makatin yössä jatkoilla. 

Terveisin Amazing Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti