lauantai 3. elokuuta 2013

Mopon huolto ja Mercato

Ostin mopon viime vuoden marraskuun lopulla, joten se on ollu nyt noin 8kk käytössä. Ensimmäinen huolto siinä oli 500km kohdalla ja sen jälkeen huollot menee 2000, 4000, 6000, jne. Nyt tuli juuri 2000km täyteen ja tuli käytettyä sitä huollossa. Mopolla tulee ajettua käytännössä joka päivä, mutta sen verran pikku pyöritystä, että kilometrejä kertyy kohtuu vähän. Tähän mennessä noin 250km/kk. Lähinnä päivittäisiä työmatkoja ja kauppareissuja. Pisin reissu on toistaiseksi maaliskuussa tehty päiväreissu Manilasta Tagaytayhin ja takaisin. Täällä on nyt sadekausi, joten pidemmät reissut saa muutamaksi kuukaudeksi unohtaa, mutta sadekauden jälkeen täytyy tehdä vastaavia reissua lisää.
Huoltopaikkana oli sama Yamahan virallinen diileri Pasigissa, josta myös ostin mopon. Itse huollossa vaihdettiin öljyt, putsattiin ja tarkastettiin suodatin, tulppa, ketjut ja sitten pientä säätöä tyhjäkäyntiin yms. Simppeli perushuolto siis. Tässä huoltokaveri on juuri laskenut mopon alas ja huolto on tehty.
Mitä tällainen perushuolto sitten maksaa virallisessa paikassa? Tiesin, että ei se kovin paljon ole, mutta mulla oli silti pokassa pitämistä, kun kuulin hinnan. Hintaa tuli sisältäen uudet öljyt kokonaista 195PHP. Sehän tekee 3,40€. Kohtuu sopiva hinta huollolle?

Näiden pikkuisten perusmopojen pitäminen muutenkin kyllä sopivan hintaista. Tankilla käynti yleensä maksaa noin 120-150PHP/2,05-2,60€, kun tankissa on vielä vähän menovettä jäljellä. Omilla ajoilla tankilla pitää käydä 2-3krt/kk. Tänään tuli käytyä taas pesettämässä mopoa ja se maksoi 60PHP/1,05€. Kaveri tekee tuohon hintaan vielä niin hyvää ja tarkkaa jälkeä, että itsellä ei ikinä tulis pestyä niin hyvin. Tiedän kokemuksesta. Kun mopo on pesemisen jälkeen kuivattu, niin jannu käy vielä muoviosat erikseen läpi yhdellä aineella ja jopa renkaan sivut toisella aineella. Luulis, että nuo aineet jo maksaa sen verran, että hinnan pitäis olla jotain ihan muuta.Tälle kaverille pakko antaa aina pieni tippi, kun jälki on aina niin hyvä.
Yks päivä toimiston vieressä oli tällainen auto, jonka pieni yksityiskohta pisti hymyilyttään. Sen katolla on joistakin leikkiautoista tuttu vipu, jostä väänneteen vieteriin virtaa, että auto liikkuu. En tiedä sitten, että toimiiko härpäke myös antennina vai onko se pelkkä koriste. Takana näkyy ainakin yksi antenni.
Eilen perjantai-iltana tuli käytyä pitkästä aikaa Fort Bonifaciossa Mercato -nimisessä paikassa. Paikassa on useampi iso teltta, joissa on tarjolla paljon erilaisia ruokia kohtuu hintaan. Mentiin sinne joskus vähän ysin jälkeen ja paikalla oli jo mukavasti porukkaa. Ruokaa on tarjolla monenlaista ja idea on muutenkin samanlainen kuin esimerkiksi Malesiassa ja Singaporessa suosituissa hawkers stallseissa.
Ruokia näytillä.
Juomat ostetaan yleensä eri myyjiltä kuin ruoka. Tässä yksi monista juomamyyjistä.
Varsinkin erilaisista hedelmistä on vaikka minkälaisia mehuja tarjolla. Halusin kokella jotain uutta ja tuli testattua santolista tehtyä mehua. En tiedä mikä hedelmä se on suomeksi. Maku oli hyvä, mutta täysin omanlainen verrattuna tutumpiin hedelmiin.

Tuli ostettua annos korealaisittain wokattua possua ja riisiä. Annos ei näytä mitenkään erikoiselta, mutta se oli kyllä tosi hyvää. Kokki laittoi lopuksi myös riisien päälle jotain kirkasta nestettä. En tiedä mitä oli, mutta hyvin toimi. Hinta tällaisella annoksella oli 100PHP/1,73€.
Laitetaan tähän loppuun parit vinkit kännykkäsoftista, jos haluaa vähän kikkailla ja hauskuuttaa itseä ja kavereita. Ensin otettiin kännyllä minusta normi kasvokuva.
Sen jälkeen kuvaa käsiteltiin BaldBooth nimisellä softalla ja kas kummaa. Saatiin ns. kattoluukku reteesti auki.
Kun kuupan ilmanvaihto oli saatu kohilleen, niin sen jälkeen jo editoitua kuvaa jatkokäsiteltiin AgingBoothilla, jolla henkilöön saadaan reilusti lisää ikää. Sen jälkeen meikäläinen näyttää tältä.
Laitetaan lopuksi vielä yksi kikkailu MixBoothin softasta. Sen idea on, että sillä voidaan mixata kaksi henkilöä keskenään. Minusta otettiin ensin ensimmäisen kuvan kaltainen kasvokuva ja sen jälkeen mixattiin softassa valmiina olleen blondin kans ja lopputulema oli tällainen.
Nämä kuvat käsiteltiin Androidin päällä olevilla softilla, mutta veikkaanpa, että samat tai vastaavat softat löytyy myös iPhone/Windows -alustoille.

Täällä on selkeästikkin jokin flunssaepidemia menossa, kun meillä töissä joka toinen niistää ja rykii. Valitettavasti myös meikäläinen. Itellä ollu kova flunssa nyt toista viikkoa. Tänään on ollu jo kohtalainen päivä, vaikka ei tämä vielä läheskään ohi ole. Oikeaan suuntaan kuitenkin.

Sellaista tänne. Lähtis nyt altaalle iltauinnille.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti