sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kukkotappelussa Manilassa

Jotain sekalaisia pomintoja menneeltä viikonlopulta.

Kävin perjantaina pyörähtämässä Manilan yössä ja käytiin kaverin kans Makatissa Hotelli Manila Peninsulassa. Hotelli ei ole  niitä kaikkein vaatimattomimpia ja se näkyi myös mm. asiakkaiden ajokalustossa. Pääoven edusta näytti tältä.
Näkymää sisältä.
Yökerho ei ole mikään kovin iso, mutta näyttää olevan erittäin suosittu. DJ soitti musiikkia laajalla skaalalla.
Ostin mopon viime vuoden marraskuun lopulla, mutta kilpiä siinä ei ole kuitenkaan vielä ollut. Sain perjantaina tekstaria Yamahan diileriltä Pasigista, että kilvet olis nyt viimein tullu. Kävin diilerillä lauantaina ja ne ruuvattiin paikoilleen. Kilpien saamisessa meni aikasta tasan 9kk, joten yhenlainen synnytys näemmä sekin.
Palawanilla Puerto Princesassa asuva kaveri kertoi, että hän osti mopon huhtikuussa 2012 ja sai kilvet kesäkuussa. Vuosi tosin oli 2013. Sillä oli kestänyt siis vähän toista vuotta. Onkohan kilpipajan kavereilla kuinka kova stressi kilpien tekemisessä…?

Kävin tänään mopoilemassa täällä Taguigissa muutaman kilsan päässä kämpiltä ja yhdestä isosta rakennuksesta kuului kova meteli. Pysähdyin kysymään, että mistä on kysymys. Se oli kukkotappeluareena ja tappelut parhaillaan menossa. Olen käynyt kukkotappelussa kerran aikaisemmin Palawanilla, mutta tosiaan vain kerran. Päätin mennä katsahtamaan, että minkälainen tapahtuma se on täällä. Paikan piha-alue olikin tupaten täynnä ja mopoja oli useita satoja. Tässä vain pieni otos.
Lippu sisälle maksoi 100PHP/1,70€. Porukkaa oli tosi paljon ja kyseessä oli kunnon iso areena. Kukkotappelu onkin täällä tosi suosittua. Sitä tulee myös joskus paikalliselta tv-kanavalta.
Kuvio menee karkeasti näin. Kun tappelupari on valittu, niin molemmat kukot tuodaan areenalle. Samalla molempien kukkojen toiseen jalkaan laitetaan terävä veitsenterä kiinni. Sen jälkeen kukkojen annetaan vähän nokkia toisia, että ne varmasti ovat jo valmiiksi ärsyyntyneitä.
Tässä sama juttu eri kukoilla maassa.
Nokitteluvaiheessa katsojat voivat arvioida kukkoja ja sen jälkeen alkaa kunnon härdelli. Nimittäin vedonlyönti. Se  on aikasta käsittämätöntä seurattavaa ja metakka on tosi kova. Se ei ole oikein selvillä, että miten ja kuka tuossa pysyy kärryillä.
Tässä pieni videopätkä, että minkälaisesta härdellista vedonlyönnissä on kyse. 
Kun vedot on lyöty, niin sitten yleisö hiljenee. Kukot päästetään irti ja höyhenet vain pöllyää. Tappelut ei tyypillisesti kestä kuin muutamia sekuntteja ja toinen kukko on yleensä sen päätteeksi valmis pataan.
Välillä käy niinkin, että molemmat kukot jää maahan, eikä enää nouse siitä. Silloin vedonlyönnissä tulee tasapeli. Tasapelin sattuessa kukaan myöskään voita tai meneta rahoja. Tänäänkin tuli tasapeli ainakin pari kertaa minun katsoessa tappeluista.

Kukkotappelu on aikasta raakaa puuhaa, eikä se sovi kaikkien katsottavaksi. Täällä se on kuitenkin erittäin suosittua.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti