lauantai 17. maaliskuuta 2012

Takaisin Manilaan

Puerto Princesassa tuli oltua kuusi yötä ja torstaina tulin takaisin tänne Manilaan. Puertossa oli mukava nähdä tuttuja ja samalla sai käytyä sukeltamassa pitkästä aikaa.

Perjantaille ei ollut mitään ohjelmaa, joten päätin lähteä käymään katselemassa vähän uusia paikkoja pienen nettisurffailun jälkeen. Otin taksin alle ja aluksi suunnaksi lähellä Malaten puolella oleva Coconut Palace. Palatsin portilla sanottiin, että sinne ei pääsekkään kuin tiistaisin ja torstaisin. Tällä kertaa joutui sitten tyytymään ottaan kuvat portilta. Alunperin rakennuksen on rakennuttanut Imelda Marcos Paavin vuoden 1981 vierailua varten. Hienon näköinen paikka.
Paikka on meren rannalla ja vierestä avautui näkymät kohti Malaten ja Ermitan suuntaan.
Samassa paikassa paikallinen ryhmä oli harjoittelemassa jonkin sortin meripelastusta.
Aikasta lähellä palatsia Sotto Streetillä on mielenkiintoinen teatteri- ja huvittelukeskus Star City. Paikasta löytyy huvipuistoa, lumimaailmaa, jonkunlainen dinoparkkia, mikroautorataa, jne. Vaikka mitä.
Star Cityssä aikasta hauskat ja erikoiset ovet. Ollu timpurilla vatupassi hakusessa. Erottuu ainakin massasta.
Star City vieressä oli jonkinlainen bussiasema ja rivissä vähän erilaisempia "Jeepneytä". Kuvan palmuista näkee hyvin, kuinka kova tuuli eilen oli. Se tosin teki vain hyvää, kun lämpötila oli kuitenkin noin +33C.
Manilan sääolosuhteista yleisesti. Löysin BBC:n sivuilta tällaisen sääkartan Manilasta. Ylempi käppyrä kuvaa päivän ylimpiä keskilämpötiloja eri kuukausina ja alempi vastaavasti yön alimpia keskilämpötiloja. Käytännössä täällä ei siis päivälämmöt mene koskaan alle +30C asteen. Tällä hetkellä nyt maaliskuussa pyöritään +33C asteen lämmöissä. Huhti- ja toukokuussa on lämpimintä, jolloin on vielä aste enemmän. Kylmimmillään öisin täällä pyöritään +21C asteessa ja vastaavasti lämpimimmillään noin +24C asteessa. Sademäärät vaihtelevat suuresti. Tällä hetkellä täällä on kuivakausi menossa ja vastavasti heinä-syyskuussa vettä tulee reilummin. Manila kuuluu myös taifuunivyöhykkeeseen. Keskimäärin Filippiineille iskee noin 20 taifuunia vuodessa. Taifuukausi menee käsikädessä sadekauden kans ja alkaa kesä-heinäkuun paikkeilla ja kestää syksyyn.Star Cityn jälkeen otin suunnaksi Pasayn puolella olevan SM Mall of Asian (MOA). Kyseessä on yksi maailman suurimmista kauppakeskuksista. Lähteestä riippuen mainitaan, että se olisi kolmanneksi tai neljänneksi suurin tällä hetkellä maailmassa. Paikka on oikeasti ihan järjettömän kokoinen laitos.
Kauppakeskuksen edustalla olevan liikenneympyrän keskellä on teräksestä tehty suuri maapallo.Sisältä löytyy toista tuhatta liikettä ja mm. jäähalli. Se näyttikin olevan kovassa käytössä ja monet paikalliset kokeili luistelua. Selvästikkään jää ei ole paikallisille mikään kovin tuttu alusta. Ehkä se on täällä ymmärrettävää, kun jäätä ei ole normaalisti muualla kuin lasissa.Illalla yllättäin päädyin kuuntelemaan vähän musiikkia Cowboy Grillille. Tässä lehmityttö tarjoilee juotavaa lehmipojalle.Cowboy Grillin vierestä löytyy myös toinen livemusiikka tarjoava paikka nimeltään Calle 5.Siinäpä se päivä menikin nopeasti.

Manilasta,
Mika

5 kommenttia:

  1. Mukavan nakoisia maisemia. Turhan kuuma vain siellakin pain. Tanaan oli pilvista joten vahan viileampaa ja nautinto potenssiin 1000! SM Mall taalla Cebussa vain maailman 11 suurin. Eika ees luistelurataa! Mika se sellanen ostari oikein on. Hoh! Mista oikeesti oon katker... kateellinen niin tuo lehmitytto Rock paikka! Rock Rock!!! Pidahan ittesti miehena ja housut silleen muodikkasti puolitangossa, etta persvako nakyy.

    VastaaPoista
  2. Termos!

    Juu, kyllähän täällä tarkenee ja ens kuussa vielä paremmin. Cebun lämmöt on varmaan about samassa samoin kuin on esim. Puerto Princesakin. Ei näissä kovin suuria eroja voi olla, ku kuitenki niin lähellä. Puertosta ja Roxaksesta jääny just mieleen about huhtikuulta, kun kaikki paikallisetkin moitiskeli, ku on niin kuuma. :)

    Kyllähän rokkia pitää aina olla.

    Yritän pitää. Rekkamiehen hymy, se paras hymy! :D

    - M -

    VastaaPoista
  3. Tutun näköisiä paikkoja, omassa blogissani on samoista paikoista kuvia. Tosin lähes vuosi sitten.

    VastaaPoista
  4. Kerrohan linkki blokiisi, niin vois käydä katsomassa. Eri blokeista saa kuitenki aina vähän erilaisia vinkkejä eri jutuista.

    - Mika -

    VastaaPoista
  5. Löyty jo, ku otti silmän käteen. ;)

    VastaaPoista