sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Makati Greenbelt ja Manila Chinatown

Lauantaina päätin lähteä käymään syömässä Makatin puolella Greenbeltin kauppakeskuksessa. Edellisestä käynnistä sinne olikin vierähtänyt jo noin kolme vuotta. Vaikka Greenbelt ei niin iso olekkaan kuin Mall of Asia, niin ei se silti mikään ihan pienikään ole. Ostariin kuuluu viisi rakennusta ja ne on numeroitu tyyliin Greenbelt 1, Greenbelt 2, jne. Paikka on yksi hienoimmista ja viihtyisimmistä ostareista ulkoterasseineen ja vehreine puistomaisine alueineen, missä olen käynyt. Varsinkin Greenbelt 3:n ulkoalue on hieno.Mikäs tuolla on istuskella terassilla vaikka pidempäänkin, jos siltä tuntuu.Samalla alueella on myös aikasta erikoinen kirkko keskellä vehreää puistomaisemaa puroineen ja kaloineen.Tärkein syy Greenbeltille tuloon oli kuitenki käydä samalla jossain syömässä. Paikaksi valikoitui sattumanvaraisesti japanilainen Shabu Shabu. Siellä tuli maistettua pieni setti tonnikalasushia a la Maguro.Lisäksi setti Dynamite makia, jossa oli voimakkaasti maustettua tonnikalaa ja jonkinlaista vaaleaa kastiketta dipattavaksi.Hintaa ruualla ja 0.5L putelilla vettä palvelumaksuineen oli 403PHP/7,10€. Ei siis mikään halpa paikka paikallisella mittapuulla, mutta eipä tuollaiset paikat yleensä ole. Täytyy kuitenkin sanoa, että ruoka oli erittäin hyvää. Ehkä parasta sushia ja makia mitä olen ikinä syöny. Täytyy käydä toistekkin!

Sunnuntaina ajattelin lähteä käymään katsahtamassa, että minkälainen on Manilan Chinatown. Paikalliset kutsuu paikkaa nimellä Binondo. Siispä taksi alle ja menoksi. Tässä Chinatownin portti.Alueelta löytyy Binondon kirkko, joka ei ole ihan niitä uusimpia keksintöjä. Se on perustettu jo vuonna 1596. Sen jälkeen se on tosin välillä tuhoutunut maanjäristyksessä, rakennettu uusiksi ja kärsinyt sitten toisessa maailmansodassa amerikkalaisten pommituksista. Nykyinen graniittiversio on vuodelta 1852.Tosi hieno myös sisältä.Kattomaalauksia.Ja niitä riittää.Manilassa näkyy muutamissa turistien suosimilla alueilla tällaisia hevoskulkineita. Niin myös Chinatownissa.Muuten Chinatown on aikasta samanlainen kuin ne tuppaa oleen. Paljon pieniä liikkeitä ja kapeita katuja. Manilan Chinatownin sanotaan olevan maailman vanhin Chinatown.Kuinka monta henkeä mahtuu traikkitaksiin? Tässä traikissa porukkaa oli enemmän kuin mitä olen koskaan nähnyt. Kyydissä oli natiaisia kuin pipoa. Kuskin lisäksi pelkästään traikin ulkopuolella näkyy kuusi kappaletta, joista kolme katolla. Sen lisäksi toki kabiini oli tupaten täynnä. Kuten kuvasta näkyy, niin tunnelma on silti korkealla!Päivällä tuli kateltua Australien formulakisat. Kimi paikkasi hienosti aika-ajojen epäonnistumista. Parempaa on varmasti luvassa.

Päivä oli hyvä päättää puteliin paikallista janojuomaa.Tänään maanantaina on tullut hoideltua vähän asioita ja päivä on mennyt nopeasti. Nyt voi hyvillä mielin ottaa vaikka päikkärit.

Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Kyllä sitä vain passais siemailla red horsea. Olut oli mejän makuun paras olut Filippiineillä, san miguel light oli "tiski vettä" oli prosenteissakin pikku ero.

    VastaaPoista
  2. Red Horse on suosittua, mutta niin on kyllä myös San Miguelit. Siitä on myös strongversio samanlaisessa putelissa kuin lightikin. Itellä on vähän fiiliksen mukaan. Joskus horsea, joskus just tuota lightia.

    VastaaPoista