torstai 8. maaliskuuta 2012

Rizal Park ja Intramuros

Manilassa on tullut oltua aikasta monta kertaa aikasemmin, mutta en ole kertaakaan käyny katselemassa varsinaisia nähtävyyksiä ollenkaan. Eilen keskiviikkona päätin vähän korjata tilannetta.

Ensin kävelin hotellilta Mabini Streetiltä vähän matkan päässä olevalle Rizal Parkille. Kyseessä on suuri puisto patsaineen ja muistomerkkeineen. Puisto on nimetty maan suurmiehen José Rizalin mukaan. Puistosta löytyy myös Rizal Monument.Monumentilla on kunniavartio. En tiedä kuinka pitkään aina yksi vartiopari monumentilla on, mutta jos se kestää vähänkään pidempään, niin se voi käydä äkkiä reilun +30C lämmössä aikasta raskaaksi.Rizal Parkin sisältä löytyy myös Kiinalainen puisto. Pääsymaksu puistoon oli sopivat 5PHP/9c. Puiston hieno portti.Puisto ei ollut mikään iso, mutta kyllä se helposti viiden peson arvoinen oli.Puistossa oli niin koululaisia kuin vanhempaankin porukkaa viettämässä aikaa.Seuraavaksi jatkoin kävelyä kohti Intramurosta. Kyseessä on
Espanjan vallanaikainen muureilla ympäröity vanha kaupunkialue. Kyseessä on samalla Manilan historiallinen keskus. Osa rakennelmista on aina 1500 luvulta asti. Varsinaisille päänähtävyyksille on 75PHP/1,30€ lippu.Intramuroksen suihkulähteitä.Vanhoja muureja sisäänkäynteineen.Tunneli.Tunnelin toisessa päässä on muurien suojassa oleva pieni kirkko.Kirkkoa sisältä.Intramuroksen alueelta löytyy myös Manilan katedraali.Rakennus on kokenut kovia ja välillä myös tuhoutunut kovassa maanjäristyksessä. Nykyinen versio on vuodelta 1958.Päivän historiallisen annin päätteeksi piti käydä katsahtamassa myös musiikkitarjontaa Mabini Streetin Cowboy Grillillä. Ketjun muut Cowboy Grillit näkyy linkistä. Paikassa on takuu meininki joka ikinen päivä. Nyttenkin siellä oli kolme hyvää bändiä soittamassa. Paikasta saa myös hyvää ruokaa ja juomaa kohtuu hinnoin. Suosittelen kaikille livemusiikin ystäville.Päivän aikana tuli käveltyä reilu neljä tuntia hyvässä kelissä ja sen huomasi myös hotetellille päästyä käsivarsista ja niskasta. Sen verran oli tullut heti väriä pintaan.

Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Toi Cowboy Grill kuulostaa hyvalta. Ehdittiin jo tottumaan, etta hyvaa live musaa (rock) on heti kohta, kun asunnolta lahti rannalle Boracayssa (MO2, The Boss band). Taalla ikava kylla ei ole live musa paikkaa heti lahella, jos ei lasketa Dionysosta, jossa on biittikone disco musaa. :D Toivottavasti kiertue vie pian tannepain Filppareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cowboy Grillilla bandit vetaa Filsutyylilla laidasta laitaan slovareista rokkiin. Riippuu toki aina bandista. Sitten toiveita voi aina ehottaa. Paikka ei kuitenkaan ole silleen niin rokkipaikka kuin Rock City on. Samoin Boss Bandin jannut veti kans lahes pelkastaan rokkia. Toki rokkiballaadeilla hoystettyna.

      Poista