torstai 22. maaliskuuta 2012

Jatkoleima passiin

Filippiineille tullessaan passiin laitetaan leima, joka oikeuttaa oleskelemaan maassa 21vrk. Maanantaina tuli 2vk maahantulosta täyteen. Tiistaina menin käymään immigrationissa hakemassa jatkoleiman eli ns. Visa Weiverin passiin. Uuden leiman myötä maassa saa olla nyt 3. toukokuuta asti. Hinta leimalla kaikkine kuluineen oli sama, kuin mitä on ollut jo parina edellisenäkin vuonna. 3030PHP/53€.

Yleensä olen hakenut jatkoleiman Puerto Princesassa Palawanilla. Siellä työskentelee vain pari kolme henkilöä ja leiman saa noin 15min odotuksen jälkeen. Ulkomaalaisia asiakkaita siellä on ollut samaan aikaan 1-4 ja siinä kaikki.

Manilassa kaikki on toisin. Ulkomaalaisia paikalla oli hoitamassa asioita jotain 15-20 henkilöä. Ylivoimaisesti eniten oli kuitenkin paikallisia. Niitä oli moninkertainen määrä. Siellä alkoi myös lippu-lappu-luukku-show, kun Puertossa kaiken hoitaa yksi henkilö. Ensin haettiin täytettävä lappu yhdeltä luukulta ja täytetiin. Mukana pitää olla täytettävän lapun lisäksi kopio passin tietosivusta ja myös kopio viimeisestä maahantuloleimasta. Kun lappu oli täytetty, niin tarkastuttamaan ensimmäiselle luukulle, josta ohjattiin seuraavalle. Siellä kaveri tarkasti ja otti tiedot ylös ja seuraavalle luukulle maksamaan. Maksun jälkeen takaisin edelliselle luukulle, jolloin otettiin kaikki passi, kopiot ja maksukuitti vastaan. Sitten sanottiin, että odottaa tunti, jonka jälkeen mennä hakemaan passi luukulta 20. Kun noin 40min oli menny, niin luukulle oli ilmestynyt jo muutama ulkomaalainen norkoilemaan ja odotteleen omia passejaan. Kun he saivat, niin kokeilin, että jokohan minunkin olisi valmis. Olihan se. Koko hommassa meni siis noin tunti.

Manilan immigration sijaitsee Intramuroksen alueella osoitteessa:

Bureau of Immigration Main Office
Magallanes Drive, Intramuros, Manila

Paikka on auki maanantaista perjantaihin 07:00 - 17:30. Pukeutumisesta kannattee huomioida, että shortit, sandaalit ja sliparit ei ole sallittu Manilan toimistolla. Puerto Princesassa voi mennä shortsit, hiaton ja sandaalit päällä. Siellä ei ole väliä.

Eilinen keskiviikko ja tämä päivä torstai mennytkin parannellessa flunssaa. Eilen oli kyllä veto täysin pois. Tänään ollu ehkä vähän parempi olo, mutta ei tänäänkään ole vielä mikään voittajaolo ollut. Aamulla herätessä oli vähän kuumetta. Ehkäpä se kuitenki tästä.

Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Voit uusituttaa visan myös matkatoimistolla tai lakitoimistolla, niin ei tartte itse suhata. En muista mitä maksoi, mutta ei se kallista ollut.

    VastaaPoista
  2. Moi,

    Juu, visan pidennyksen voi hoitaa monella tavalla. Joissain paikoissa myös hotellit hoitaa sen asiakkaan puolesta ja ei maksa yhtään ylimääräistä. Näin esimerkiksi Moana Hotellin omistaja ehotti minulle Puerto Princesassa Palawanilla, että kyllä tytöt hoitaan sen sinun puolesta. Siellä immigration on vain 200m päässä ja asia muutenkin kestää vain sen 15min, niin ei mitään väliä.

    Tässä minun kyseisessä tapauksessa oli pakko hoitaa asia itse, koska oli niin kiire. Jatkoin immigrationista suoraan uuden leiman kans minut palkanneeseen firmaan Manilassa. Nyt kun aloitin työt täällä, niin yritys hoitaa kaikki viralliset asiat ja leima-asioista ei tarvitse enää itse murehtia.

    - Mika -

    VastaaPoista