torstai 5. toukokuuta 2011

Puerto Princesa - Manila - Caticlan/Boracay

Vappu oli ja meni rauhallisissa merkeissä. Päivällä piti kunnioittaa sen verran vapun ruokaperinnettä, että piti käydä syömässä sveitsiläisessä Bruno's nimisessä paikassa parit nakit.Myöhemmin samana päivänä mopoilin ympäri kaupunkia ja Bay Walkilla oli tyttöjen beach volley turnaus.Ajelin Puerto Princesan pienen laivastotukikohdan kautta ja auringonlaskiessa siellä oli tosi hiljaista.Muuten mennytkin vapun jälkeiset päivät tosi rauhallisesti nuhaa parannellen. Eilen keskiviikkona oli aika jättää Puerto Princesa taakse ja ottaa suunnaksi ekaa kertaa Boracay. Ensin 13:00 Puertosta Cebu Pacificin lento Manilaan ja siellä vaihto 15:50 lähtevään saman firman koneeseen kohti Boracayta.Itse lento menee Caticlanin kentälle, joka on Boracayn viereinen suurempi saari. Vähän ennen laskeutumista kapteeni kuulutti, että meitä ennen on pari muuta konetta ja meidän pitää vähän aikaa odottaa. Kapu kertoili, että teillä kävi sikäli tuuri, että voidaan lentää pieni sightseeing Boracayn ja Carabao saarten ympärillä ja samalla hän kertoi mitä miltäkin puolen konetta näkyi. Boracayn pitkää biitsiä.Caticlanin kenttä on tosi pieni. Laukut saatiin ruumasta jo heti ulkona ja terminaalissa ei käyty ollenkaan sisällä. Sitten vähän pientä lippu-lappu-härdelliä. Porttien ulkopuolelta lippuluukulle, josta ostettiin lippu tricycle kyyti satamaan (50PHP/83c) ja venelippu Boracaylle (25PHP/42c/hlö). Sen jälkeen traikilla hyvin lähellä olevaan satamaan ja siellä yhdelle luukulle maksaan terminal fee (50PHP/83c/hlö) ja toiselle luukulle maksaan Enverimental & Admission Fee (75PHP/1,25€hlö). Sen jälkeen pääsikin jo veneeseen. Venematka vieressä olevalle Boracaylle kesti ehkä noin 15min.

Boracaylle tultua uudestaan tricycle (100PHP/1,67€) alle ja kohti hotellia. Reissukaveri Pete tuli Puerto Princesasta tänne jo edellisenä päivänä ja hän oli varannut itselleen majapaikan  Ocean Breeze Inn hotellista hintaan 1900PHP/31,67€. Minä menin samaan hotelliin, mutta Pete sanoi, että ei kannatte varata etukäteen, koska suoraan paikkaan tullessa hinta onkin 1590PHP/26,50€. Pete kuitenkin varasi mulle huoneen paikan päältä etukäteen, joten huone oli odottamassa ja siis tuohon halvempaan hintaan.

Hotelliin tultua aurinko oli juuri laskeutunut. Päivä oli tosi kuuma ja kun nuha edelleen vaivaa, niin neste puskee kropasta läpi kohtuu voimallisesti. Suihkuun siis heti ja se tekee välillä kunnolla eetwarttia. Niin myös nyt. Kun oli vähän aikaa levähdetty, niin lähdettiin porukalla katsastaan iltamenoja. Ensin kuitenki piti päästä syömään. Sen huomasi rannalla kävellessä heti, että nyt ei olla tultu mihinkään hiljaiseen paikkaan. High season on just loppunut, mutta porukkaa täällä on edelleen tosi paljon. Ensin käytiin syömässä ja sitä ennen huomattiin mukavan näköinen rokkipaikka, joten syönnin jälkeen sinne.Rantahietikolla oli tosi leppoisa meininki katella, kun jannut soitteli rokkiklassikoita. Kun bändi piti taukoa, niin samassa paikassa oli muutaman kaverin voimin koko ajan erilaisia tulishowta.Boss Bandin rokkihemmot ja meidän kööri.
Ensimmäinen ilta Boracaylla meni siis oikein mukavissa ja leppoisissa merkeissä.

Tänään on siis torstai ja täällä herätty ensimmäiseen aamuun. Tässä partsia.Ja parvekkeeltä näkyy tällaista.Ollaan täällä nyt muutama päivä ja katellaan miltä paikka vaikuttaa.

Boracaylta,
Mika



2 kommenttia:

  1. Paratiisi! Laita lisää kuvia. Kova kaipuu takas tonne.

    Heikki H.

    VastaaPoista
  2. Moro!

    Lisää kuvia täältä tulee seuraavaan päivitykseen. Tosi hieno ja pitkä ranta. Tänään tullu käveltyä rantahietikolla sen verran, että koivissa tuntuu.

    - Mika -

    VastaaPoista